Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Νίκη για Ίντερ, ισοπαλία για Μπαρτσελόνα και Άρσεναλ στη μάχη του Champions League

Προβάδισμα στην πρόκριση που θα κριθεί οριστικά στο «Καμπ Νου» την Τρίτη του Πάσχα πήρε η Μπαρτσελόνα που απέσπασε ισοπαλία με 2-2 μέσα στο Λονδίνο από την Άρσεναλ. Φοβερά πράγματα από τους Καταλανούς στο πρώτο ημίχρονο, δύο γκολ από τον Ιμπραΐμοβιτς στο δεύτερο και αντίδραση των Λονδρέζων που πήραν εντέλει την ισοπαλία με Γουόλκοτ και Φάμπρεγας (πεν.). Αποβλήθηκε ο Πουγιόλ και χάνει την ρεβάνς όπως και ο Πικέ που συμπλήρωσε κάρτες.


Έσπειρε τον πανικό!

Το πρώτο 20λεπτο του ματς θα κάνουν χρόνια να το ξεχάσουν στο Βόρειο Λονδίνο. Η Μπαρτσελόνα μπήκε με απίστευτη επιθετικότητα στο παιχνίδι, δεν άφησε την Άρσεναλ να αλλάξει παρά μόνο να διώξει την μπάλα και μόνο λόγω του Μάνουελ Αλμούνια το σκορ παρέμεινε στο 0-0. Είναι χαρακτηριστικό πως σε αυτό το διάστημα η στατιστική φανέρωσε 11 (!) τελικές προσπάθειες για τους Καταλανούς και καμία για τους Λονδρέζους που έμειναν να παρακολουθούν τις εμπνεύσεις του Τσάβι, του Ντάνι Άλβες, του Μέσι και του Ιμπραΐμοβιτς.

Σε ένα ολιγόλεπτο αλλά και απολύτως πειστικό ρεσιτάλ επιθετικού ποδοσφαίρου, η Μπαρτσελόνα απείλησε άμεσα με Μπούσκετς (2’), Μέσι (4’), Ιμπραΐμοβιτς (5’, 8’ 13’) ενώ στο 14’ η έσφιξε κι άλλο τον κλοιό και έφτασε μια ανάσα από το γκολ με Μέσι και Τσάβι αλλά ο Αλμούνια δεν επέτρεψε στους συμπατριώτες του να πανηγυρίσουν!


Νέος μπελάς για Βενγκέρ με Αρσάβιν

Οι παίκτες του Βενγκέρ έδειχναν τρομαγμένοι με όσα έβλεπαν να συμβαίνουν και είχαν πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις τους. Η πρώτη απειλή από πλευράς Άρσεναλ ήρθε στο 22’ με ωραίο φαλτσαριστό σουτ του Νασρί από αριστερά το οποίο πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Βαλντές. Ο Βενγκέρ ωστόσο είχε άλλους μπελάδες στο μυαλό του καθώς στο 27’ ο Αρσάβιν που δεν είχε μπει καν στο κλίμα του αγώνα, αποχώρησε τραυματίας και έδωσε την θέση του στον Έμπουε…

Η Μπαρτσελόνα δεν διατήρησε τον εξωφρενικό ρυθμό των πρώτων λεπτών ως το τέλος του ημιχρόνου, έλεγξε όμως απόλυτα την κατάσταση και δεν έδωσε το δικαίωμα στην Άρσεναλ να σκεφτεί πως μπορεί να σκοράρει, πλην μιας θεαματικής φάσης με πρωταγωνιστή τον Μπέντνερ που υποδείχθηκε οφσάιντ στο 37’. Ο Ιμπραΐμοβιτς είχε λίγο πιο πριν ένα ακόμα επικίνδυνο σουτ στο 32’, τα καλύτερα όμως τα κράταγε για το δεύτερο ημίχρονο…

Η ώρα του «Ίμπρα»…
Στον Σουηδό, δεν χρειάστηκαν περισσότερα από τριάντα δεύτερα στο ξεκίνημα της επανάληψης για να βρει δίχτυα. Μια ωραία μπαλιά του Πικέ λίγο κάτω από την σέντρα βρήκε τον «Ίμπρα» να κάνει την κίνηση από δεξιά, να εκμεταλλεύεται την άστοχη έξοδο του Αλμούνια και να πλασάρει πάνω από το σώμα του γκολκίπερ της Άρσεναλ. Αυτό ήταν και το πρώτο γκολ του Ιμπραΐμοβιτς, στο ενδέκατο παιχνίδι εναντίον αγγλικής ομάδας.

Οι «κανονιέρηδες» θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν λίγο αργότερα, όταν η σέντρα του πολύ δραστήριου Γκάελ Κλισί βρήκε τον Μπέντνερ σε θέση για γκολ, όμως ο Βίκτορ Βαλντές έδιωξε ενστικτωδώς την κεφαλιά του Δανού φορ. Όμως η Μπαρτσελόνα εξακολουθούσε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να μην δίνει την ευκαιρία στην Άρσεναλ να ασκήσει την δική της πίεση. Πολύ γρήγορα έγινε και το 0-2, μετά από μια παρόμοια φάση. Αυτήν την φορά ήταν ο Τσάβι αυτός που βρήκε τον Ιμπραΐμοβιτς και πάλι από δεξιά, με τον άσο της «Μπάρτσα» να επιλέγει τον δρόμο ενός ευθύβολου σουτ για να νικήσει μέσα από την περιοχή τον Αλμούνια.

Η αντίδραση της Άρσεναλ
Πολλοί ίσως περίμεναν πως βάσει της μορφής του αγώνα, η Άρσεναλ κινδύνευε με μια ταπεινωτική ήττα μέσα στο ίδιο της το «σπίτι». Αυτό που συνέβη, ήταν τελείως διαφορετικό. Οι Άγγλοι βρήκαν το σθένος να αντεπιτεθούν και κατάφεραν να βρουν κέρδη σε ένα ματς που έδειχνε να στραβώνει με το πρώτο -κιόλας- σφύριγμα του Μάσιμο Μπουζάκα. Η έμπνευση του Βενγκέρ να βάλει στο ματς τον Γουόλκοτ αντί του Σανιά και να τραβήξει πιο πίσω τον Έμπουε έπιασε απόλυτα και μάλιστα ο διεθνής Άγγλος ήταν αυτός που μείωσε το σκορ στο 68’, παίρνοντας την πάσα του Μπεντνερ και πλασάροντας εύστοχα τον Βαλντές που ίσως μπορούσε να αντιδράσει καλύτερα.

Η Άρσεναλ ανέλαβε τα ηνία του αγώνα στο τελευταίο κομμάτι του ματς αλλά ίσως δεν κατάφερνε τίποτα αν ο Αλμούνια δεν την κρατούσε και πάλι «ζωντανή» σε τετ α τετ με τον Μέσι από αριστερά στο 76’. Ο Ανρί που βρέθηκε στο παιχνίδι στο 78’ και πήρε το χειροκρότημα από τους φίλους της πρώην ομάδας του δεν πρόλαβε να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο και οι Άγγλοι δικαιώθηκαν για τις προσπάθειες τους στο 84’.

Ο Μπουζάκα ήταν αρκετά… καλός μαζί τους σε μια φάση με πρωταγωνιστές τους Πουγιόλ και Φάμπρεγας, αποβάλλοντας τον αρχηγό της Μπαρτσελόνα και δίνοντας την ευκαιρία στον Ισπανό να σκοράρει από την «άσπρη βούλα». Έτσι κι έγινε, μόνο που και ο ίδιος ο Φάμπρεγας πλήρωσε το ανάλογο τίμημα αφού δεν μπόρεσε λόγω τραυματισμού να βοηθήσει την ομάδα του να φτάσει στην ανατροπή στα λεπτά που απέμεναν. Με τις δύο ομάδες να παίζουν ουσιαστικά με «10», το σκορ έμεινε ως είχε και έτσι η ρεβάνς του «Καμπ Νου» -αν και υπάρχει φαβορί στο ζευγάρι και λέγεται Μπαρτσελόνα- αναμένεται το ίδιο «καυτή»…

Άρσεναλ: Αλμούνια, Σανιά (68΄ Γουόλκοτ), Γκαλάς (45΄ Ντενίλσον) , Βερμάελεν, Κλισί, Φάμπρεγας, Σονγκ, Ντιαμπί, Νασρί, Μπέντνερ, Αρσάβιν (27΄ Εμπουε)

Μπαρτσελόνα: Βαλντές, Αλβες, Πουγιόλ, Πικέ, Μάξουελ, Κεϊτά, Μπούσκετς, Τσάβι, Μέσι (87΄ Μιλίτο), Ιμπραϊμοβιτς (78΄ Ανρί), Πέδρο





Μιλίτο… την κατάλληλη στιγμή!

Το πρώτο βήμα για την πρόκρισή της στην ημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ πραγματοποίησε απόψε η Ίντερ. Οι «νερατζούρι» επικράτησαν της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο Μιλάνο με 1-0, χάρη στο τέρμα του Ντιέγκο Μιλίτο στο 65’ και πλέον, έχουν το «πάνω χέρι» σε ό,τι αφορά το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Ημιχρονο... ταλαιπωρίας!
Φτωχό το θέαμα στο πρώτο μέρος, με τις καλές ευκαιρίες μπροστά απ’ τις δύο εστίες ν’ αποτελούν είδος προς εξαφάνιση. Η Ίντερ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή της μπάλας, αλλά οι «νερατζούρι» έφταναν με δυσκολία μπροστά απ’ την εστία του Ακινφέεφ. Οι Ρώσοι είχαν ρίξει το βάρος στην αμυντική τους λειτουργία και στην εξουδετέρωση των Ετό και Μιλίτο, αλλά όταν έβρισκαν την ευκαιρία οι «τσάροι» έβγαιναν επικίνδυνα στην κόντρα. Ένα καλό σουτ του Πάντεφ στο 22’, το οποίο πέρασε λίγο πάνω απ’ το οριζόντιο δοκάρι των Ρώσων, ένα πλασέ του Σνάιντερ στο 44’ και μία κεφαλιά του Ετό στις καθυστερήσεις ήταν όλη η… ιστορία του πρώτου ημιχρόνου, με το τελευταίο σφύριγμα πριν την ανάπαυλα να μοιάζει με λύτρωση...

"Καθάρισε" ο Μιλίτο!

Οι παίκτες του Ζοσέ Μουρίνιο ανέβασαν ρυθμούς στο δεύτερο μισό, μπήκαν δυνατά, πίεσαν απ’ την αρχή την ΤΣΣΚΑ και μέσα σε δέκα λεπτά δημιούργησαν όσες καλές ευκαιρίες είχαν σε όλο το πρώτο μέρος, με αποτέλεσμα να καταφέρουν ν’ ανοίξουν το σκορ. Βέβαια για να φτάσει η ιταλική ομάδα σ’ αυτό το σημείο, έβαλε το χεράκι του και ο Σέζαρ, ο οποίος φώναξε «παρών» όταν χρειάστηκε και συγκεκριμένα σε ένα πολύ καλό σουτ του Μαμάεφ στο 55’, το οποίο απομάκρυνε με δυσκολία. Η ευκαιρία των Ρώσων «ξύπνησε» τους «νερατζούρι», οι οποίοι απείλησαν με τον Στάνκοβιτς στο 60’ και με τον Ετό στο 64’, αλλά ο Ακινφέεφ κράτησε ανέπαφη την εστία του. Όχι για πολύ όμως. Ο Μιλίτο αποφάσισε να… μιλήσει στο καταλληλότερο σημείο. Ο Σνάιντερ βρήκε τον Αργεντινό στο 65’, ο οποίος με ένα πολύ όμορφο σουτ έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας των Ρώσων, δίνοντας το προβάδισμα στους Ιταλούς.

Έξι λεπτά αργότερα, η Ίντερ είχε τη μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά της και να βρίσκεται με το ενάμιση πόδι στα ημιτελικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, δίνοντας στη ρεβάνς της Ρωσίας διαδικαστικό χαρακτήρα, αλλά ο Πάντεφ, ο οποίος πέρασε και τον Ακινφέεφ δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, αφού οι Ρώσοι αμυντικοί έδιωξαν πάνω στη γραμμή. Τελευταία μεγάλη ευκαιρία και μάλιστα διπλή για τους γηπεδούχους στο 86΄, με το σουτ του Καμπιάσο να κοντράρει σε σώματα και ο τερματοφύλακας των Ρώσων ν’ απομακρύνει το πολύ δυνατό σουτ του Σνάιντερ, που έγινε κάτοχος της μπάλας.

INTEΡ: Ζούλιο Σέζαρ, Μάικον, Ματεράτσι, Σάμουελ, Ζανέτι, Στάνκοβιτς, Καμπιάσο, Σνάιντερ, Πάντεβ (94' Μαριγκά), Ετο'ο, Ντιέγκο Μιλίτο.

ΤΣΣΚΑ: Ακινφέεβ, Βασίλι Μπερεζούτσκι, Αλεξέι Μπερεζούτσκι, Ιγκνασέβιτς, Σενικόβ, Αλντονίν (76' Αλντονίν), Σεμπέρας, Κράσιτς, Μαμάεβ (73' Μαρκ Γκονσάλες), Χόντα (70' Ντζαγκόεβ), Νέτσιντ.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου