Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Forza Inter!

Μια διαφορετική Ίντερ από αυτήν που αντιμετώπισε στα ματς του 6ου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ, βρήκε απόψε απέναντι της η Μπαρτσελόνα του Πεπ Γκουαρντιόλα, στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης. Οι Ιταλοί ανέτρεψαν το προβάδισμα των Ισπανών από το 19’ με το γκολ του Πέδρο και αποδίδοντας εξαιρετικά στην συνέχεια έφτασαν στο 3-1 με Σνάιντερ, Μαϊκόν, Μιλίτο και πήρε το προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στο «Καμπ Νου»! Απώλεια για τους «μπλαουγκράνα» ο Πουγιόλ που δέχτηκε κίτρινη και χάνει τον επαναληπτικό.


Ο "Mastermind" Μουρίνιο...
Παραμονές του αγώνα, ο Ζοσέ Μουρίνιο έλεγε πως η κατοχή της μπάλας δεν τον ενδιαφέρει και από μόνη της δεν εξασφαλίζει τίποτα, γνωρίζοντας πως την επομένη θα αντιμετώπιζε τους μετρ του είδους. Αποδείχτηκε πως γνώριζε πάρα πολύ καλά για τι μιλούσε. Ο Πορτογάλος δεν «φόρτωσε» το κέντρο του για να χαλάσει το παιχνίδι της «Μπάρτσα» και να κερδίσει σε κατοχή αλλά χρησιμοποίησε την τριάδα των Μιλίτο-Πάντεφ-Ετό που «κατέστρεψε» την Τσέλσι στο Λονδίνο.

Οι Καταλανοί προειδοποίησαν με μια κατεβασιά του Μάξουελ στο 2’ και άνοιξαν το σκορ στο 19’ όταν και πάλι ο Βραζιλιάνος πήρε όλη την πλευρά από αριστερά, έφτασε μέχρι την τελική γραμμή αφήνοντας πίσω του τον Καμπιάσο και την κατάλληλη στιγμή γύρισε στον Πέδρο για το 0-1. Όμως ο προσανατολισμός τους δεν άλλαξε μετά από αυτό, συνέχισαν να πιέζουν ψηλά την Ίντερ που χρησιμοποίησε σαν αντίδοτο τις γρήγορες προωθήσεις της μπάλας από τους τρεις χαφ της (Καμπιάσο, Μότα, Σνάιντερ) και την σπιρτάδα των επιθετικών της. Η πρώτη φάση για αυτήν ήρθε πριν το γκολ της Μπαρτσελόνα, στο 17’, σε δύο χρόνους: Πρώτα με το αριστερό σουτ του Ετό και ύστερα με την δεύτερη προσπάθεια του Μιλίτο στην επαναφορά που πέρασε παράλληλα.

Εξαφανισμένος ο Ζλάταν, περιορισμένη δράση ο Μέσι

Παρά την «ψυχρολουσία», οι «νερατζούρι» αντέδρασαν πολύ (επι)θετικά. Συνέχισαν να αναπτύσσουν το παιχνίδι τους από τα πλάγια με τους Πάντεφ, Ετό και Μιλίτο να εναλλάσσονται μεταξύ άκρων και κορυφής. Στο 27’ έφτασαν κοντά στην ισοφάριση, όταν σε μια προσπάθεια τους από αριστερά, ο Σκοπιανός βρήκε τον Αργεντινό που πλάσαρε εκτός εστίας αλλά από δύσκολη γωνία. Στο 30’ όμως ήταν αυτός που πρόσφερε το γκολ στον Σνάιντερ, όταν μετά την παράλληλη μπαλιά του Ετό από δεξιά, «έκοψε» στον αφύλαχτο Ιταλό που ισοφάρισε. Με τον Ιμπραϊμοβιτς εκτός παιχνιδιού από το δεκάλεπτο και τον Μέσι αρκετά μακριά από την περιοχή, η Μπαρτσελόνα δεν είχε απάντηση και στο δεύτερο ημίχρονο θα ερχόντουσαν τα χειρότερα για αυτήν…

Ανατροπή με δεύτερη ασίστ Μιλίτο
Η Ίντερ ξεκίνησε με «υποψία» φάσης το δεύτερο 45λεπτο, όταν στην παράλληλη μπαλιά του Μιλίτο από δεξιά, ο Πάντεφ έχασε τον βηματισμό του και δεν ήταν συνεπής στο ραντεβού του με την μπάλα. Όμως, η «Μπάρτσα» θα πλήρωσε την κακή –ανασταλτικά- βραδιά της αμέσως μετά. Ο Μέσι έχασε την μπάλα στην μεσαία γραμμή και οι «νερατζούρι» σκάρωσαν μια αστραπιαία όσο και αποτελεσματική αντεπίθεση στο 48’ από την οποία προέκυψε το 2-1, με τον Σνάιντερ να τροφοδοτεί τον Μιλίτο και τον Μαϊκόν να κάνει κίνηση φορ και να πλασάρει ιδανικά τον Βαλντές, στην πάσα του πρώην στράικερ της Σαραγόσα και της Τζένοα.

Αμφιλεγόμενο τρίτο γκολ

Τα κακά νέα συνέχισαν να έρχονταν για τους Πρωταθλητές Ευρώπης που πληροφορήθηκαν άμεσα την απουσία του Πουγιόλ από τον επαναληπτικό, για κάρτα που αντίκρισε μετά από φάουλ του Μιλίτο. Μέσι και Μπουσκέτς ανάγκασαν τον Ζούλιο Σεζαρ σε δύο μεγάλες επεμβάσεις στο 53’ και στο 54’ αλλά η Μπαρτσελόνα ήταν πάντα ευάλωτη στις αντεπιθέσεις, ειδικά από την πλευρά του Μαξουελ, την αριστερή. Το 3-1 για την Ίντερ ήρθε και πάλι σε «κόντρα» επίθεση στο 61’, αν και ο σκόρερ Μιλίτο που πήρε την κεφαλιά (που εξελίχθηκε σε) πάσα του Σνάιντερ, ήταν πιθανότατα σε θέση οφσάιντ.

Η μεγαλύτερη αναμονή πια είχε να κάνει με την απάντηση της Μπαρτσελόνα σε όλα αυτά. Παρά την παρουσία του Τσάβι (ακόμα ένα μεγάλο παιχνίδι), του Πέδρο (πέτυχε το 20ο γκολ του στην σεζόν και ήταν φοβερά κινητικός και επικίνδυνος) και το ψυχωμένο παιχνίδι των Μπουσκέτς, Πικέ, οι «μπλαουγκράνα» δεν μπόρεσαν καν να μειώσουν την έκταση του σκορ και να πάνε με καλύτερες προϋποθέσεις στην ρεβάνς.

Άκαρπη πίεση

Πάντως στο τελευταίο 20λεπτο, οι Καταλανοί άσκησαν πολλή πίεση στην άμυνα των Ιταλών που απομάκρυναν με κάθε τρόπο. Στο 77’ ο Σάμουελ πρόλαβε να βάλει την κόντρα στο σουτ του Πέδρο και ένα λεπτό μετά ο Σέζαρ απομάκρυνε το φάουλ του Μέσι. Το δράμα κορυφώθηκε στο 87’, όταν μετά από σύγχυση στην περιοχή της Ίντερ, ο Λούσιο «έβγαλε» πάνω στην γραμμή το σουτ του Πικέ, κάνοντας γνωστό προς κάθε κατεύθυνση πως η αποψινή βραδιά άνηκε εξ’ ολοκλήρου στον ίδιο, τους συμπαίκτες του και φυσικά στον Ζοσέ Μουρίνιο…

Μοναδικό «μελανό» σημείο για τους Ιταλούς ήταν η κίτρινη κάρτα που δέχθηκε ο Στάνκοβιτς, ο οποίος χάνει και αυτός με την σειρά του την ρεβάνς αλλά και ένας τραυματισμός του Μαϊκόν στο πρόσωπο, το μέγεθος του οποίου θα φανεί τις επόμενες ώρες…



Ίντερ: Ζούλιο Σέζαρ, Μαϊκόν (73΄ Κίβου), Λούσιο, Σάμουελ, Ζανέτι, Τιάγκο Μότα, Καμπιάσο, Ετό, Σνάιντερ, Πάντεφ (56΄ Στάνκοβιτς), Μιλίτο (76΄ Μπαλοτέλι).

Μπαρτσελόνα: Βαλντές, Αλβες, Πουγιόλ, Πικέ, Μάξουελ, Κεϊτά, Μπουσκέτς, Τσάβι, Μέσι, Ιμπραΐμοβιτς (62΄ Αμπιντάλ), Πέδρο.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου