Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Θρίαμβος… uber alles για τη Γερμανία!


Η ουσιαστική και αποτελεσματική Γερμανία τιμώρησε υποδειγματικά τους Αγγλους φτάνοντας σε μία ιστορική νίκη-πρόκριση με 4-1!

Τα «πάντσερ» ήταν ανώτερα στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς και χτυπώντας στην κόντρα στο δεύτερο ημίχρονο μετέτρεψαν με τον νεαρό Μίλερ το 2-1 στο άνετο 4-1.


Αναμφίβολα, οι Αγγλοι (σκόρερ ο Άπσον) δίκαια μπορούν να φωνάζουν για το καθαρό γκολ του Λάμπαρντ στο 39` που δεν μέτρησε ο Ουρουγουανός διαιτητής Λαριόντα, ενώ τα έχουν και με την τύχη τους, καθώς στο 2-1 ο μέσος της Τσέλσι είχε δοκάρι.

Όπως και να `χει, η εμφάνιση της Αγγλίας στο δεύτερο μέρος καταρρίπτει το άλλοθι της διαιτησίας. Οι Γερμανοί έπαιξαν στρωτά και μυαλωμένα και δικαιότατα έφτασαν σε αυτό το ιστορικό 4-1. Η «νατσιοναλμάνσαφτ» στους 8 θα παίξει με τον νικητή του αγώνα Αργεντινή-Μεξικό το Σάββατο 3/7.



Δυνατά τα «πάντσερ»

Μόλις στο 5` οι Γερμανοί έφτασαν κοντά στο γκολ, αλλά ο Τζέιμς απέκρουσε το σουτ του Οζίλ. Η ομάδα του Λεβ είχε μια ελαφρά πρωτοβουλία στο ξεκίνημα, με τους Άγγλους να μην παίρνουν ρίσκα, κάνοντας περισσότερο παιχνίδι υπομονής.

Η ανωτερότητα των Γερμανών επιβραβεύτηκε στο 20`. Ο Κλόζε μετά το βολέ του Νόϊερ νίκησε κατά κράτος τον Άπσον και με ωραίο πλασέ έκανε το 1-0, βάζοντας μπροστά στο σκορ την ομάδα του.

Το πρώτο σουτ των Αγγλων έγινε στο 24` με τον Ρούνεϊ να σημαδεύει τις… εξέδρες. Η ομάδα του Καπέλο είχε τα ίδια ακριβώς προβλήματα με τα προηγούμενα ματς. Κακή κυκλοφορία και μηδέν ανάπτυξη με τους Ρούνεϊ και Ντεφό να πελαγοδρομούν στην επίθεση.


Κλόζε, Μίλερ και… 2-0

Η «νάτσιοναλμάνσαφτ» δεν ήταν εντυπωσιακή αλλά είχε σε καλή μέρα τον Κλόζε, που έκανε ότι ήθελε την αγγλική άμυνα στο γκολ, ενώ Σβαϊνστάιγκερ και Κεντίρα είχαν πάρει το κέντρο.
Οι Γερμανοί μετά το γκολ άφησαν χώρο στους αντιπάλους τους, οι οποίοι όμως επιτίθονταν ανόρθοξα και προβλέψιμα. Στο 30` ο Κλόζε «προειδοποίησε» και στο 32` ο 32χρονος φορ και ο Μίλερ άλλαξαν δυο μπαλιές, ο τελευταίος έδωσε στον Ποντόλσκι που με σουτ από τα πλάγια έκανε το 2-0. Με το τέρμα αυτό ο φορ της Μπάγερν έφτασε τα 50 γκολ στην καριέρα του στην Εθνική.


Το ξύπνημα των Άγγλων και ο… Λαριόντα

Οι Άγγλοι φαίνονταν να τα έχουν χαμένα, Μίλερ και Κλόζε έκαναν ότι ήθελαν την άμυνα τους, αλλά τα «λιοντάρια» δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη!

Στο 37` ο Άπσον εξιλεώθηκε για το λάθος του στο 1-0 και με κεφαλιά στην «καρδιά» της γερμανικής άμυνας έκανε το 2-1, ενώ στο 39` ακυρώθηκε λανθασμένα γκολ του Λάμπαρντ από τον Λοριόντα, αφού το ριπλέι έδειξε ότι η μπάλα είχε περάσει καθαρά τη γραμμή!

Ήταν ένα ημίχρονο με πολλές συγκινήσεις και σίγουρα το καλύτερο μέχρι στιγμής του Μουντιάλ. Οι Γερμανοί ήταν ανώτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια, αλλά οι Άγγλοι σίγουρα μπορούν να διαμαρτύρονται για το καθαρό γκολ που τους ακυρώθηκε.



Ξεκίνημα με δοκάρι!

Τα «λιοντάρια» θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν στο 52`αλλά το φάουλ του Λάμπαρντ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Νόϊερ. Οι Γερμανοί πήγαν να απαντήσουν με τον Μίλερ στο 59` και τον Σβαϊνστάιγκερ στο 63` όμως δεν τα κατάφεραν.



Τους χτύπησε στην κόντρα

Στο μεταξύ, ο Καπέλο πέρασε τον Τζο Κόουλ στη θέση του απογοητευτικού Μίλνερ. Παρότι οι Άγγλοι πίεζαν οι Γερμανοί σε μια υποδειγματική κόντρα έκαναν το 3-1 στο 67` με το σουτ του Μίλερ, βρίσκοντας αποδιοργανωμένη την αντίπαλη άμυνα.

Τα «πάντσερ» είχαν πάρει μπροστά και σε μια άλλη κόντρα κονιορτοποίησαν την άμυνα των Άγγλων. Στο 70` ο Οζίλ βγήκε από αριστερά και με όλη του την άνεση έστρωσε στον επερχόμενο Μίλερ που πλασέ έκανε το 4-1.

Ο Λεβ μετά το τέταρτο γκολ απέσυρε Μίλερ και Κλόζε, με τους Γερμανούς να συνεχίζουν να παίζουν μυαλωμένα. Η είσοδος του Χέσκεϊ δεν άλλαξε τίποτα για τους Αγγλους, ενώ ο Τζέραρντ έχασε μια καλή ευκαιρία για το 4-2 στο 80`.

Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι με τους Γερμανούς εντός κι εκτός γηπέδου να πανηγυρίζουν έναν ιστορικό θρίαμβο.



Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Φρίντριχ, Κεντίρα, Σβάινσταϊγκερ, Οζίλ (83' Κίσλινγκ), Ποντόλσκι, Κλόζε (72' Γκόμες), Μίλερ (72' Τροχόφσκι), Λαμ, Μερτεζάκερ, Μπόατενγκ

ΑΓΓΛΙΑ (Φάμπιο Καπέλο): Τζέιμς, Τζόνσον (87` Ράιτ-Φίλιπς), Άσλεϊ Κόουλ, Τζέραρντ, Τέρι, Λάμπαρντ, Ρούνεϊ, Μπάρι, Άπσον, Μίλνερ (64' Τζο Κόουλ), Ντεφόε (71' Χέσκεϊ)



ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Χόρχε Λαριόντα (Ουρουγουάη)



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου