Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Τεστ τζόγου στη… φτωχομάνα Θεσσαλονίκη από τον ΟΠΑΠ

Ποια είναι τα νέα τυχερά παιχνίδια του Οργανισμού και πού θα τα τεστάρει, πριν τα ρίξει σε όλη την ελληνική αγορά


Από τη… φτωχομάνα Θεσσαλονίκη, το γειτονικό νομό του Κιλκίς, καθώς και την Άρτα, τρεις περιοχές όπου οι κάτοικοι κατά πως φαίνεται διακρίνονται για τη ροπή στον τζόγο, θα ξεκινήσει το πιλοτικό λανσάρισμα στο κοινό των νέων τυχερών παιχνιδιών του ΟΠΑΠ.

Κάτι ανάλογο, άλλωστε, σε ό,τι αφορά στη Θεσσαλονίκη και στο Κιλκίς, έχει συμβεί στο παρελθόν, όπως τονίζεται από πράκτορες – συνεργάτες του ΟΠΑΠ και με άλλα παιχνίδια που επίσης «τέσταραν» τις προοπτικές τους ενόψει της γενικής εισόδου τους στην αγορά.

Τις προθέσεις του Οργανισμού για αυτό το πρώτο crash test των νέων παιχνιδιών αποκάλυψε στέλεχος της εταιρίας Intralot, με την οποία θα συνεργαστεί ο ΟΠΑΠ, χωρίς, ωστόσο, όμως, να προσδιορίσει την ακριβή ημερομηνία έναρξης της πιλοτικής λειτουργίας τους. Η σχετική συζήτηση, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, έγινε πριν περίπου μία εβδομάδα, στο πλαίσιο σεμιναρίων που πραγματοποίησε σε ξενοδοχείο της πόλης (και σε γκρουπάκια των 40-50 ατόμων) ο ΟΠΑΠ κι η Intralot, σε πάνω από 1.000 πράκτορες της Θεσσαλονίκης. Όπως επισημάνθηκε, πρόκειται για δύο παιχνίδια της κατηγορίας monitor games και δύο της κατηγορίας των μηχανών ΤΑΧ, όπου τώρα παίζεται το ΚΙΝΟ.





Τα παιχνίδια
Όσον αφορά ειδικότερα στα monitor games, έχουμε το παιχνίδι «Races», στο οποίο ο παίκτης θα μπορεί να ποντάρει σε πραγματικές και εικονικές κυνοδρομίες, οι οποίες θα διεξάγονται ανά πέντε λεπτά της ώρας, από τις 9 το πρωί έως και τις 11 το βράδυ. Για τις πραγματικές κυνοδρομίες, θα υπάρχει απευθείας σύνδεση με οργανωτές αγώνων αποκλειστικά από την Αγγλία, όπως για παράδειγμα οι κυνοδρομίες του Νότιγχαμ. Σε αυτήν την περίπτωση, στην κυνοδρομία θα μετέχουν 6 σκυλιά και το ποντάρισμα θα ξεκινά από τα 30 λεπτά έως και τα 300 ευρώ maximum. Οι αποδόσεις για το νικητή, ωστόσο, θα εμφανίζονται την τελευταία στιγμή και τα κέρδη δεν θα ξεπερνούν το ποσό των 1 εκ. ευρώ.

Στις εικονικές κυνοδρομίες, αντίστοιχα, θα συμμετέχουν οκτώ σκυλιά και οι αποδόσεις θα φαίνονται πολλές ώρες πριν τη διεξαγωγή του αγώνα. Τα «στοιχήματα» (μικρότερο και μεγαλύτερο ποσό πονταρίσματος δηλαδή) είναι τα ίδια με τις πραγματικές κυνοδρομίες, όπως και τα πιθανά κέρδη που μπορεί να αποκομίσει ο παίκτης.

Το άλλο παιχνίδι της κατηγορίας θα λέγεται “Go Lucky” και, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ήδη ο ΟΠΑΠ έχει ολοκληρώσει το σχεδιασμό που θα έχουν τα νέα κουπόνια συμμετοχής, που σημαίνει πως είναι έτοιμος από πλευράς προετοιμασίας.

Στην ίδια λογική, για τα παιχνίδια που θα διεξάγονται στις μηχανές ΤΑΧ (Τερματικά Αυτόνομης Χρήσης), τα στελέχη των εταιριών ανέφεραν ότι θα είναι το «Goal» και το “Ballons”. Ως προς το πρώτο, ο παίκτης θα βλέπει στο τερματικό του μια εστία από ποδοσφαιρικό γήπεδο και θα «ποντάρει», προβλέποντας αν η εκτέλεση του πέναλτι θα είναι επιτυχής, αν θα υπάρχει απόκρουση, δοκάρι ή η μπάλα θα βγει άουτ. Τα όρια του «στοιχήματος» λέγεται ότι θα είναι από 0,10 λεπτά το μικρότερο έως 2 ευρώ το μέγιστο, ενώ μετά από κάθε πέντε σωστές προβλέψεις ο παίκτης θα κατακτά ένα «μαξιλάρι» ασφαλείας (αυτό σημαίνει ότι αν αποτύχει στην 6η πρόβλεψη, δεν θα χάσει τα κέρδη που είχε έως την 5η και ούτω καθ’ εξής, για την 10η πρόβλεψη και την 15η πρόβλεψη). Τα κέρδη, κατά τις ίδιες πληροφορίες, θα κυμαίνονται από 1.000 έως και 20.000 ευρώ.

Στην περίπτωση του Ballons, εξάλλου, το ποντάρισμα θα είναι από 0,10 έως 1 ευρώ maximum και στο παιχνίδι ο παίκτης θα διαλέγει 6 αριθμούς, από ένα σύνολο 56-58 αριθμών. Στην οθόνη του θα βγαίνουν μπαλόνια τα οποία ένας κυνηγός θα τα πυροβολεί και αν προβλεφθούν δύο αριθμοί το κέρδος προκύπτει από το διπλασιασμό του αρχικού πονταρίσματος, στις τρεις σωστές προβλέψεις το αρχικό «στοίχημα» πολλαπλασιάζεται επί 20 φορές, στις 4 επί 500, στις 5 επί 2.000 φορές και στο απόλυτο των έξι προβλέψεων ο πολλαπλασιασμός θα γίνεται επί 10.000. Το συνολικό κέρδος, δηλαδή, που θα μπορεί να προκύψει, θα είναι της τάξης των 1.000 έως 10.000 ευρώ, ενώ ο παίκτης θα έχει στη διάθεσή του και την επιλογή «double», κατά την οποία θα εμφανίζονται, για να διαλέξει, στην οθόνη δύο πεταλούδες, μια χρώματος μπλε και μια κόκκινη, πριν ο κυνηγός πιάσει μια από τις δύο, που θα δηλώνει ότι κέρδισε ή όχι τα διπλά χρήματα. Εκτός, αν ο κυνηγός πιάσει τη χρυσή πεταλούδα, που, επίσης, θα φαίνεται στην οθόνη, οπότε τα κέρδη θα είναι επί 4 φορές.

Απώτερος στόχος του ΟΠΑΠ με τα νέα παιχνίδια είναι να κεντρίσει το ενδιαφέρον των παλαιών παικτών, αλλά και να προσελκύσει και νέους, αυξάνοντας έτσι το πελατολόγιο, αλλά και τα έσοδά του.


Αντιδράσεις από τους πράκτορες

Οι πράκτορες, ωστόσο, δεν φαίνεται να πετούν τη σκούφια τους, με τα νέα δεδομένα, καθώς θα είναι υποχρεωμένοι να ανοίγουν μία ώρα πιο νωρίς κάθε ημέρα και να κλείνουν μια ώρα αργότερα (από τις 9 το πρωί έως τις 11 το βράδυ, αντί 10 π.μ. – 22.00 μ. μ., σήμερα) τα πρακτορεία τους. Επιπλέον, όπως διαφάνηκε και στο σεμινάριο, θεωρούν ότι το 8% που τους δίνει ο ΟΠΑΠ, ως ποσοστό κέρδους, για το πάμε στοίχημα και το ΚΙΝΟ, στην ουσία περιορίζεται στο 2% αν συνυπολογιστούν όλα τα έξοδα για εφημερίδες, NOVA, Conn-x TV, εφημερίδες, λειτουργικά κ.ά. Η αλήθεια είναι, βέβαια, πως υπάρχει και μια πλειάδα παιχνιδιών, όπως τα Joker, Lotto, Extra 5, Super 3, Προτο κλπ, τα οποία πριμοδοτούνται με ποσοστό κέρδους 13%, αλλά όπως καταγγέλλουν οι πράκτορες, αυτά με εξαίρεση όταν υπάρχουν πολλαπλά jack pot, δεν αντιπροσωπεύουν παρά μόνο το 4-5% του συνολικού τους τζίρου, ενώ το υπόλοιπο σχεδόν 95% αντιπροσωπεύει τα έσοδα από το Πάμε Στοίχημα και το ΚΙΝΟ. Αυτός ήταν, μεταξύ άλλων, ένας από τους σοβαρούς λόγους για τους οποίους οι 5.500 πράκτορες – συνεργάτες του ΟΠΑΠ έκαναν τις προηγούμενες ημέρες απεργίες, τις οποίες πιθανώς θα συνεχίσουν στο μέλλον.





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου