Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Η… τριάρα του ΠΑΟ στη Σκωτία


Δείτε πως ο Παναθηναϊκός έσωσε την παρτίδα στο τέλος και συνέχισε την ευρωπαϊκή του πορεία κόντρα στους Σκωτσέζους.

Στις 9 Δεκεμβρίου του 2003 οι «πράσινοι» στον τελευταίο αγώνα της Α' φάσης στο Τσάμπιονς Λιγκ νίκησαν εκτός έδρας τη Ρέιντζερς με 3-1 και κατάφεραν έστω και την τελευταία στιγμή να συνεχίσουν την ευρωπαϊκή τους πορεία στο ΟΥΕΦΑ.


Η ομάδα του «τριφυλλιού» αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-0 κατάφερε να γυρίσει το ματς.  Οι οικοδεσπότες στην αρχή του παιχνιδιού ήταν απειλητικοί  ελέγχοντας το χώρο της μεσαίας γραμμής και κατάφεραν στο 29΄ να προηγηθούν με γκολ του Μολς. 


Οι παίκτες του Σουμ δεν το έβαλαν κάτω και  στο 31' με εκπληκτικό σουτ του Ζουτάουτας ισοφάρισαν. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός έγινε αφεντικό της  αναμέτρησης και  αφού έχασε δυο πολύ καλές ευκαιρίες στο 50' με τον Σαμπάνη και στο 59' με τον Κωνσταντίνου ο οποίος είχε δοκάρι, κατάφερε να προηγηθεί.  Ο Μπασινάς με ένα δυνατό σουτ στο  62' έκανε το 2-1.  Το… κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Κωνσταντίνου στο 80 ΄  έπειτα από πάσα του Επαλέ.


Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο του ταξίδι στη Σκωτία κατάφερε να  πετάξει εκτός Ευρώπης τους Σκωτσέζους και να συνεχίσει στο Κύπελλο  UEFA, καθώς τερμάτισε στον όμιλο πίσω από Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Στουτγάρδη. 



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΡΕΪΝΤΖΕΡΣ: Κλος, Ρίκσεν, Μολς, Κχιζασβίλι (65' Βανόλι), Μπολ, Καπούσο, Ρος (84' Ντάφι), Μπεργκ, Λόβενκρατς, Χιουζ, Μπέργκ (70' Οστενσταντ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Νικοπολίδης, Χένρικσεν, Μόρις, Σεϊταρίδης, Μινχ, Γκούμας, Ζουτάουτας, Σανμαρτεάν (46' Επαλέ), Κωνσταντίνου, Μπασινάς, Σαπάνης (77' Βλάοβιτς).













ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου