Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Όλη η Ευρώπη μιλάει για τον ΑΠΟΕΛ!

Σε πελάγη ευτυχίας πλέουν άπαντες στον ΑΠΟΕΛ, μετά την σπουδαία νίκη με 2-1 επί της Πόρτο, που δίνει πολλές ελπίδες στην ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς για πρόκριση στις «16» κορυφαίες ομάδες του Champions League.

Ο κ. Γιοβάνοβιτς έκανε λόγο για μία από τις σημαντικότερες νίκες στην ιστορία του συλλόγου, ενώ ο Κώστας Χαραλαμπίδης τόνισε ότι πλέον, ολόκληρη Ευρώπη μιλάει για τον ΑΠΟΕΛ!

Ο «αρχιτέκτονας» του νέου θριάμβου της κυπριακής ομάδας, Ιβάν Γιοβάνοβιτς σχολίασε: «Είναι πολύ σημαντικό ότι δεν φοβηθήκαμε το παιχνίδι. Μας δίνει ένα μεγάλο κίνητρο στα επόμενα δύο παιχνίδια, αν μπορέσουμε να παραμείνουμε στις δύο πρώτες θέσεις και να περάσουμε στην επόμενη φάση. Θέλω την ίδια αφοσίωση, την ίδια διάθεση, την ίδια προσπάθεια από τους παίκτες μου. Μόνο αυτό», είπε αρχικά ο Γιοβάνοβιτς.

Εν συνεχεία ρωτήθηκε για το αν η νίκη αυτή ήταν η σημαντικότερη στην ιστορία του συλλόγου: «Καλή ερώτηση. Πετύχαμε μία νίκη απέναντι σε μία ομάδα που εγώ προσωπικά θαυμάζω πάρα πολύ, και το είχα δηλώσει και στην πρώτη μας συμμετοχή στο Champions League. Αυτή η νίκη σηματοδοτεί ότι ο ΑΠΟΕΛ εκπροσωπεί το κυπριακό ποδόσφαιρο και την... καινούργια χρονιά! Άρα σίγουρα είναι από τις πιο σημαντικές νίκες στην ιστορία της ομάδας», κατέληξε.


Ο Κωστας Χαραλαμπίδης είπε μετά το τέλος του ματς: «Ζούμε ιστορικές στιγμές, μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Μας ενδιαφέρει να προκριθούμε στην επόμενη φάση, δεν διστάζουμε να το πούμε».

Και συνέχισε: «Εξαιρετικό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες, το χαρήκαμε όπως τελείωσε. Εξαιρετικός ο κόσμος, μας βοήθησε πάρα πολύ. Αυτή η ομάδα έχει αποδείξει ότι εντός έδρας γυρίζει το παιχνίδι στα τελευταία λεπτά και εκτός έδρας παίρνει ισοπαλίες. Πιστεύω ότι όλη η Ευρώπη μιλά για τον ΑΠΟΕΛ».

Ο σκόρερ του νικητήριου γκολ του ΑΠΟΕΛ, Γκουστάβο Μαντούκα, είπε από την μεριά του: «Είμαι πολύ-πολύ χαρούμενος. Ευχαριστώ τον Θεό που μου έδωσε άλλο ένα μεγάλο δώρο. Ζούμε άλλη μια μεγάλη στιγμή όλοι μας στην ομάδα, το ίδιο και ο κόσμος μας που είναι τόσο χαρούμενος και φανταστικός».

Ο τερματοφύλακας Ούρκο Πάρντο σημείωσε: «Μετά το παιχνίδι που κάναμε, οι οπαδοί θα πρέπει να το πίστεψαν ότι μπορούμε να περάσουμε στον επόμενο γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα μας το ότι εξασφαλίσαμε το Γιουρόπα Λιγκ. Τώρα πρέπει να κοιτάξουμε το επόμενο παιχνίδι».

Δηλώσεις έκανε και ο Άθως Σολωμού: «Νομίζω όταν αγωνίζεσαι κόντρα σε τέτοια ονόματα, η πρόκληση είναι μεγάλη. Παίξαμε μυαλωμένα, ξέραμε πότε να βγούμε μπροστά, πως ν' αμυνθούμε σωστά και μείναμε προσηλωμένοι και γι αυτό κερδίσαμε», είπε αρχικά για να συνεχίσει:
«Είναι η τρίτη φορά που ανατρέπουμε το σκορ, σε παιχνίδι Ch.L. Αποδεικνύουμε ότι έχουμε το σθένος και τις δυνάμεις μια μεγάλης ευρωπαϊκής ομάδας. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια να πάμε ακόμη πιο ψηλά. Με τη νίκη είμαστε κοντά στους 16. Εχουμε τα φόντα για να προχωρήσουμε σ αυτό. Έχουμε ακόμη παιχνίδια και μπορούμε να πάρουμε την ιστορική πρόκριση», κατέληξε.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου