Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Στη μάχη για λαχεία, Ξυστό και e-στοίχημα

Τη διεκδίκηση από τον ΟΠΑΠ της άδειας για την εκμετάλλευση των Κρατικών Λαχείων και του Ξυστό αλλά και το ενδιαφέρον του να μπει στη διαδικτυακή αγορά στοιχηματισμού επανέλαβε χθες η διοίκηση της εταιρείας κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των μετόχων.




Στη συνέλευση οι μέτοχοι, Ελληνες και ξένοι θεσμικοί, ιδιώτες επενδυτές και βεβαίως το ελληνικό Δημόσιο, ενέκριναν τη δεκαετή επέκταση της σύμβασης αποκλειστικού δικαιώματος διεξαγωγής των υφιστάμενων παιχνιδιών που εκμεταλλεύεται ο ΟΠΑΠ, την αποδοχή της άδειας για τα 35.000 VLTs (videolotto) καθώς και τη λήψη δανείου (ομολογιακού ή άλλου) έως το ποσό των 600 εκατ. ευρώ.

Ευκαιρία. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, Γιάννης Σπανουδάκης, αναφερόμενος στις αποφάσεις επενδυτικού χαρακτήρα που πήρε η γενική συνέλευση, είπε πως «πρόκειται για μία εξαιρετικά σημαντική επένδυση που πραγματοποιείται σε ένα απαιτητικό περιβάλλον, πλην όμως αποτελεί μία εξαιρετική ευκαιρία για την ενίσχυση της ΟΠΑΠ ΑΕ και την κατοχύρωση της θέσης της στην εγχώρια αγορά τυχερών παιχνιδιών».

Τα videolotto. Αναφορικά με τα videolotto και τις αντιδράσεις μερίδας πρακτόρων, όπως διατυπώθηκαν στην ΓΣ, για τη δημιουργία gaming halls εκτός του υφιστάμενου δικτύου, ο κ. Σπανουδάκης υποστήριξε πως είναι προς το συμφέρον τους να αξιολογήσουν με ποιον τρόπο ο ΟΠΑΠ και το δίκτυό του θα εκμεταλλευτούν από κοινού αυτή την ευκαιρία.

Απαντώντας σε ερωτήσεις μετόχων για τυχόν αλλαγή της μερισματικής πολιτικής λόγω των νέων επενδύσεων που θα πραγματοποιηθούν, ο επικεφαλής του Οργανισμού τόνισε πως δεν υπάρχουν μαγικοί τρόποι χρηματοδότησης, παρά μόνο μέσω της συνδυαστικής αξιοποίησης των αποθεματικών της εταιρείας και των κεφαλαίων που θα εισρεύσουν μέσω του δανεισμού.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου