Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Φοβού το στοίχημα

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 πιστεύουν ότι ο παράνομος στοιχηματισμός συνιστά μεγαλύτερη απειλή από το ντόπινγκ.


Οι δηλώσεις του Υπουργού των Ολυμπιακών Αγώνων είναι αποκαλυπτικές.


O Xαφ Ρόμπερτσον είναι αν μην τι άλλο ρεαλιστής. Ο Βρετανός Υπουργός Ολυμπιακών Αγώνων πιστεύει ότι το παράνομο στοίχημα συνιστά μεγαλύτερη απειλή για τους Αγώνες του 2012 από το ντόπινγκ.




"Δεν μπορούμε να υποτιμήσουμε αυτόν τον κίνδυνο, το αντίθετο μάλιστα. Οταν οι θεατές αρχίζουν να πιστεύουν ότι αυτό που παρακολουθούν μπροστά στα μάτια τους είναι στημένος, όλη η ιστορία γίνεται κομμάτια" ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του Βρετανού πολιτικού.

Οι μεγαλύτεροι φόβοι των Αγγλων διοργανωτών υφίστανται για τις στοιχηματικές αγορές της Ανατολικής Ασίας και κυρίως της Ινδίας ενώ μόνο αδιάφορο δεν πέρασε στην Αγγλία και το σκάνδαλο στησίματος αγώνων κρίκετ από Πακιστανούς παίκτες.

Στο πλαίσιο των Ολυμπιακών του Λονδίνου θα λειτουργήσει ειδική υπηρεσία η οποία θα έχει ως καθήκον να ανιχνεύει "περίεργες" στοιχηματικές συμπεριφορές και να ενημερώνει έγκαιρα τους αρμοδίους. Στους αθλητές δε, θα γίνουν ειδικές συστάσεις και θα δοθούν ειδικές οδηγίες.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου