Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Ο Πανσερραϊκός «σαψάλωσε» τον Ολυμπιακό και πήρε την πρόκριση στους «16»

Γεγονός είναι η πρώτη μεγάλη έκπληξη του θεσμού και ο Ολυμπιακός βρίσκεται εκτός συνέχειας του κυπέλλου. Θύτης ο Πανσερραϊκός που πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση, κέρδισε 3-1 και έστειλε τον κάτοχο του τίτλου σπίτι του. Απέναντι σε έναν κακό και ασύνδετο Ολυμπιακό, ο Ογιος παρέταξε ένα σύνολο νεαρών και ψυχωμένων ποδοσφαιριστών, που δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη και πήραν το εισιτήριο για τους «16» του κυπέλλου.


Ο πρώην «ερυθρόλευκος», ο Λεοζίνιο άνοιξε το σκορ, ο Αθανασιάδης διπλασίασε τα τέρματα των «Λιονταριών» και ο Ριμόλντι από τα έντεκα μέτρα, που στοίχισαν και την αποβολή του Αβραάμ, ολοκλήρωσε τον θρίαμβο για την ομάδα της Β Εθνικής.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας, που παρατάχθηκαν με αλλαγές -χωρίς αυτό να αποτελεί δικαιολογία-, μείωσαν προσωρινά με τον Μήτρογλου.


Τον πλήγωσε... ο πρώην του

Με τους Πάρντο, Λεντέσμα και Κυργιάκο Παπαδόπουλο να είναι οι αλλαγές σχετικά με τα προηγούμενα παιχνίδια, ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε ένα από τα  χειρότερα φετινά του ημίχρονα. Η νεανική ομάδα του Ογιος παρουσιάστηκε με περίσσιο ποδοσφαιρικό θράσος, ενώ ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη του καλή  ευκαιρία.
Ηταν το 18 όταν ο Λεοζίνιο με ωραία φαλτσαριστό αριστερό νίκησε τον Πάρντο και άνοιξε το σκορ, ενώ δύο λεπτά αργότερα, ο ίδιος παίκτης είχε μία  ακόμα καλή στιγμή.

Η πίεση των γηπεδούχων, που συνοδευόταν με αρκετά δυνατά μαρκαρίσματα, δημιούργησε πολλά προβλήματα στην ανάπτυξη των «ερυθρολεύκων». Ο Ολυμπιακός, ασύνδετος και με σημαντικά προβλήματα στην αμυντική του λειτουργία, δεν βρήκε σε κανένα σημείο του α μέρους ρυθμό και απειλητικός παρουσιάστηκε  μόνο  από κάποια στημένα, χωρίς βέβαια να κάνει την μεγάλη ευκαιρία. Είναι χαρακτηριστικό, πως δεν έκανε ούτε ένα σουτ στην εστία του Βαλσαμάκης.



Καθάρισε ο Ριμόλντι

Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα στις αρχές της επανάληψης για τον Ολυμπιακό, καθώς ο Αθανασιάδης στο 53 παραβίασε για δεύτερη φορά την εστία του Πάρντο. Οι αλλαγές του Ζίκο, που πέρασε Ζαϊρί και Γιάννη Παπαδόπουλο στη θέση του αρνητικού Μαρέσκα και του κουρασμένου Στολτίδη, βελτίωσαν κάπως την  εικόνα και ο Μήτρογλου στο 67 μείωσε, ξαναβάζοντας την ομάδα του στο παιχνίδι.

Στο 85 οι παίκτες του Ογιος κέρδισαν πέναλτι, που στοίχισε και την αποβολή του Αβραάμ. Ο Ριμόλντι από τα έντεκα μέτρα δεν αστόχησε, στέλνοντας τους συμπαίκτες του στα ουράνια και αφήνοντας τον Ολυμπιακού εκτός κυπέλλου.



ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

6 Σέντρα ο Γκαλέτι, κεφαλιά ο Μπράβο, απέκρουσε εύκολα ο Βασλαμάκης.
17 ΓΚΟΛ 1-0: Αψογο αριστερό τεχνικό πλασέ του Λεοζίνιο έξω από την περιοχή το οποίο νικά τον Πάρντο και κάνει το 1-0 για την ομάδα των Σερρών.
52 ΓΚΟΛ 2-0: Σέντρα του Ανάκογλου, ο Αθανασιάδης με καρφωτή κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, έκανε το 2-0.
63 Πρώτο σουτ του Ολυμπιακού στον αγώνα (!) από του Γκαλέτι, η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Βαλσαμάκη.
66 ΓΚΟΛ 2-1: Ο Γκαλέτι άνοιξε στον Ι. Παπαδόπουλος και αυτός έσκαψε για το κεφάλι του Μήτρογλου, με τον επιθετικό των «ερυθρολεύκων» να κάνει το 2-1.
68 Ο Τάντιτς έκανε το σουτ από πολύ πλάγια θέση με την μπάλα να περνά στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.
77 Ψηλοκρεμαστό πλασέ από τον Μήτρολου, η μπάλα λίγο άουτ.
80 Σέντρα από αριστερά για τον Ολυμπιακό, ο Γαλέτι πήρε την κεφαλιά, απέκρουσε ο Βαλσαμάκης, ριμπάουντ από τον Μήτρογλου που σε κενό τέρμα στέλνει την μπάλα ψηλά άουτ, ωστόσο ο επόπτης υπέδειξε οφσάιντ τη φάση του Μήτρογλου.
84 ΠΕΝΑΛΤΙ για τον Πανσερραϊκό. Σουτ του Κόντου, ο Α.Παπαδόπουλος απέκρουσε πάνω στη γραμμή, ριμπάουντ από τον Κωνσταντινίδη, ο Α. Παπαδόπουλος έδιωξε ξανά πανω στη γραμμή αλλά αυτή τη φορά με το χέρι, με αποτέλσμα να υποδειχθεί πέναλτι και ο Α.Παπαδόπουλος να δεχθεί την ΚΟΚΚΙΝΗ κάρτα.
85 ΓΚΟΛ 3-1: Ο Ριμόλντι εκτέλεσε εύστοχα και έκανε το 3-1.
86 Ατομική ενέργεια από τον Μήτρογλου αλλά το σουτ που έκανε απέκρουσε με τα πόδια ο Βαλσαμάκης.
89 Σουτ του Κόντου έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε άουτ.


Διαιτητής: Χαραλαμπίδης (Καβάλας)
Κόκκινες: 83΄ Α. Παπαδόπουλος
Κίτρινες: Γεωργίου, Σκάγκλια


ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Γκιγιέρμο Ογιος): Βαλσαμάκης, Γαλανόπουλος, Κάστρο, Σκάγκλια, Παπάζογλου (75 Καλί), Ανάκογλου (69 Κόντος), Ριμόλντι, Τάντιτς (78 Κωνσταντινίδης), Αθανασιάδης, Λεοζίνιο, Γεωργίου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ζίκο): Πάρντο, Γκαλίτσιος, Ραούλ Μπράβο, Α. Παπαδόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Στολτίδης (58 Γ. Παπαδόπουλος), Γκαλέτι, Λεντέσμα, Μήτρογλου, Μαρέσκα (46 Ζαϊρί), Όσκαρ (78 Σοϊλέδης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου