Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

H τριάρα στον Ολυμπιακού του... Κοψαχείλη!

Στις 26 Γενάρη του '92 ο ΠΑΟ διαλύει 3-0 τους Πειραιώτες σε ένα ντέρμπι όπου έκανε τη μοναδική του εμφάνιση ο πορτιέρο Σωκράτης Κοψαχείλης.

Είναι η 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος και ο Παναθηναϊκός απλά δεν παίζεται. Ανοίγει το σκορ με σουτ του Μαραγκού και κάνει το 2-0 με κεφαλιά (!) του Σαραβάκου. Σε αυτή τη φάση τραυματίζεται τόσο ο σκόρερ όσο και ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού Ηλίας Ταληκριάδης. Στο ημίχρονο ο "ερυθρόλευκος" γκολκίπερ γίνεται αλλαγή και στη θέση του μπαίνει ο 19χρονος τότε Σωκράτης Κοψαχείλης. Κάνει εντυπωσιακές επεμβάσεις, αλλά δέχεται ένα απίστευτο γκολ από τον Βαζέχα που σφραγίζει το 3-0 για τον ΠΑΟ του Δανιήλ κόντρα στον Ολυμπιακό του Μπλαχίν.


Ο Κοψαχείλης στα 39 του σήμερα παίζει ακόμη στην Καλαμάτα (μετά από εκείνο  το ντέρμπι έφυγε από τον Ολυμπιακό και συνέχισε σε... Καλαμάτα, Πανηλειακό, Ιωνικό, Θρασύβουλο, Μεσσηνιακό, Ηλιούπολη και Παναργειακό.




Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 3-0 

(18' Μαραγκός, 29' Σαραβάκος, 78' Βαζέχα)

Παναθηναϊκός: (Βασίλης Δανιήλ): Βάντσικ, Αποστολάκης, Καλιτζάκης, Μαυρίδης, Καλατζής, Χριστοδούλου, Καραγεωργίου, Μπορέλι (55' Τσιφούτης), Μαραγκός (83' Φραντζέσκος), Σαραβάκος, Βαζέχα.

Oλυμπιακός: (Όλεγκ Μπλαχίν): Ταληκριάδης (23' Κοψαχείλης), Παχατουρίδης, Μαυρομμάτης, Τσαλουχίδης, Καραταϊδης, Χατζίδης (69' Κωφίδης), Λιτόφτσενκο, Τσιαντάκης, Μητρόπουλος, Σάβιτσεφ, Αναστόπουλος.




ΠΗΓΗ

1 σχόλιο: