Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

ΟΠΑΠ: Αόριστη παράταση για τα 16.500 VLTs

Πίστωση χρόνου... έλαβε τελικά ο ΟΠΑΠ για να προλάβει να τοποθετήσει τα 16.500 παιγνιομηχανήματα (VLTs), που έχει αναλάβει στα πρακτορεία του και σε αίθουσες παιχνιδιών.

Σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο - σκούπα που εγκρίθηκε την προηγούμενη Πέμπτη από το Υπουργικό Συμβούλιο, πλέον η υποχρέωση του ΟΠΑΠ είναι να θέσει σε λειτουργία τα παιγνιομηχανήματα που εκμεταλλεύεται εντός 12 μηνών όχι από την απόκτηση της σχετικής άδειας (κάτι που έχει ήδη γίνει από το Νοέμβριο του 2011) αλλά από την έκδοση του Κανονισμού Διεξαγωγής και Ελέγχου Παιγνίων του άρθρου 29. Σημειώνεται ότι ο Κανονισμός αυτός ακόμη δεν έχει εκδοθεί και για να ολοκληρωθεί η έκδοσή του απαιτείται διαδικασία αρκετών μηνών. Ετσι δίνεται έμμεσα αρκετά μεγάλη παράταση στον ΟΠΑΠ.

Λόγος καθυστέρησης

Η καθυστέρηση στη λειτουργία των 16.500 VLT's οφείλεται στη μετ' εμποδίων ολοκλήρωση της τελικής συμφωνίας με τους πράκτορες αλλά και στην ανάγκη να βρεθούν πολλοί κατάλληλοι χώροι για τις μεγάλες αίθουσες σε όλη την Ελλάδα, σε κεντρικά σημεία της Αθήνας, του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης και άλλων μεγάλων πόλεων. Το πλάνο για τις μεγάλες αίθουσες προβλέπει την αξιοποίηση αμιγώς χώρων μεγάλης εμπορικής προβολής, με δυνατότητα 24ωρης λειτουργίας, χώρους στάθμευσης και ενιαία μορφή και όψη. Πρόθεση της διοίκησης είναι μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2012 να βρίσκονται σε λειτουργία τα πρώτα gaming halls.


Διαφωνούν

Η Ομοσπονδία Πρακτόρων διαφωνεί με το προτεινόμενο μοντέλο αξιοποίησης των VLTs, το οποίο προβλέπει το διαχωρισμό των gaming halls από τα παραδοσιακά πρακτορεία του Οργανισμού.Οι πράκτορες επιθυμούν την εισαγωγή του συνόλου των 16.500 παιχνιδομηχανημάτων που δικαιούται ο ΟΠΑΠ μέσα στα πρακτορεία και, με προμήθεια επί της μεικτής κερδοφορίας όπως και στα υπόλοιπα αριθμολαχεία, και να διεκδικήσουν και τα υπόλοιπα 18.500 VLTs μέσω των πρακτορείων.

Παράλληλα με την τελική συμφωνία με τους πράκτορες, για τον τρόπο που τελικά θα αναπτυχθούν τα παιχνιομηχανήματα, προχωρούν και οι διαπραγματεύσεις με τους προμηθευτές. Η διοίκηση του ΟΠΑΠ έχει ολοκληρώσει τις επαφές της με γνωστές εταιρείες του χώρου, όπως η αυστριακή Novomatic, η ιταλική Spielo, η ελληνική Intralot, η γερμανική Gauselmann και η βρετανική Inspired -από τις οποίες θα γίνει η τελική επιλογή των προμηθευτών-συνεργατών.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου