Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Το ντέρμπι της ντροπής


Στις 10 Ιανουαρίου 2001 το ντέρμπι του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό δεν τελείωσε ποτέ. Είναι από τα ματς που λες ότι είναι καλύτερα θα ήταν να τα ξεχάσουμε. Πώς να τα ξεχάσουμε, όμως; Εχουν περάσει 11 χρόνια, αλλά οι αναμνήσεις είναι έντονες, μαζί με την αίσθηση ντροπής που πρέπει να ένιωσε κάθε υγιής φίλαθλος για ό,τι συνέβη εκείνο το βράδυ.  




Δεν θα πούμε πολλά. Ο καθένας μπορεί να δει το βίντεο με τα στιγμιότυπα και να βγάλει τα συμπεράσματά του. H AEK “έβραζε” για τη διαιτησία του Θεσσαλονικέα Ποντίκη και είχε δίκιο τουλάχιστον για την αποβολή του Ζήκου στο 52’ (που προκάλεσε και αυτήν του Νικολαΐδη, ένα λεπτό αργότερα). Όμως, με τον τρόπο που επέλεξε να αντιδράσει η διοίκηση της “Ένωσης”, έχασε το δίκιο της. Ένας-ένας οι παίκτες της ΑΕΚ προσποιούνταν τους τραυματίες, μέχρι που η ομάδα τους έμεινε με έξι στο γήπεδο.   
Το ματς της ντροπής διεκόπη οριστικά στο 70’, λίγα λεπτά μετά το γκολ του Νινιάδη με το οποίο ο Ολυμπιακός είχε ισοφαρίσει το γκολ του Νικολαΐδη από το 46’. Το ματς κατακυρώθηκε υπέρ των Πειραιωτών με 2-0 και η ΑΕΚ παρέταξε αναπληρωματικούς τον επαναληπτικό σε ένδειξη διαμαρτυρίας (το πλήρωσε, όμως, μια και συνετρίβη με 6-1 στο ΟΑΚΑ). Άλλη μία “μαύρη” σελίδα είχε γραφτεί στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

ΑΕΚ - Ολυμπιακός 1-1, διεκόπη στο 70’ (46’ Νικολαΐδης - 67’ Νινιάδης)  
ΑΕΚ (Γιάννης Παθιακάκης): Ατματσίδης, Φερούζεμ, Κωστένογλου, Καραγιάννης, Καψής, Τσιάρτας (69’ Κωνσταντινίδης), Ζήκος, Κασάπης (38’ Ρουίς, 69’ Δέλλας), Λάκης, Πέτκοφ, Νικολαΐδης.  
Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Γεωργίου, Πατσατζόγλου (64’ Γιαννακόπουλος), Κωστούλας, Ανατολάκης (64’ Αλβες), Νινιάδης, Πουρσανίδης, Ζε Ελίας, Τζόρτζεβιτς, Γεωργάτος, Οφορίκουε, Αλεξανδρής.

Δείτε το βίντεο:



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου