Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Ο Κοπιτσής «σφράγισε» το τελευταίο πρωτάθλημα της ΑΕΚ!


Στις 23 Ιανουαρίου του 1994 η ΑΕΚ νικά τον Παναθηναϊκό 2-0 και παίρνει ισχυρό προβάδισμα για το πρωτάθλημα, το τρίτο συνεχόμενο, που ήταν και τελευταίο που κατέκτησε ως σήμερα.

Η Ένωση στη Νέα Φιλαδέλφεια ήταν καταιγιστική, ωστόσο οι «πράσινοι» κατάφεραν να κρατήσουν το μηδέν με τις επεμβάσεις του Γιόζεφ Βάντσικ ως το 75’. Τότε ο Χάρης Κοπιτσής, σκοράροντας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά κόντρα στο «τριφύλλι» (είχε πετύχει γκολ και στο 3-1 της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου), με έναν κεραυνό άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους. Ο Αλέκος Αλεξανδρής στο 84΄ διπλασίασε τα τέρματα για τους «κιτρινόμαυρους» του φέρνοντας τους ακόμα πιο κοντά στον τίτλο.

Μετά τον αγώνα της 21ης αγωνιστικής η ομάδα του Ντούσαν Μάγεβιτς είχε πλέον 51 βαθμούς και παρέμεινε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα αποκτώντας διαφορά που δύσκολα θα μπορούσε να καλυφθεί από τον Παναθηναϊκό που έμεινε στους 42 βαθμούς.
Στην ουσία οι «πράσινοι» μετά τον ντέρμπι αποχαιρέτησαν το πρωτάθλημα, γεγονός που έγινε η αιτία να αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την απομάκρυνση του Ιβιτσα Όσιμ από τον πάγκο του «τριφυλλιού».



Γήπεδο: Νίκος Γκούμας
Εισιτήρια: 17.445



ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Ατματσίδης, Καραγιάννης, Μανωλάς, Σαβέβσκι, Κασάπης, Κοπιτσής, Σλίσκοβιτς, Σαμπανάντζοβιτς, Βλάχος, Αλεξανδρής (86΄Σταμάτης), Μητρόπουλος (89΄Δημητριάδης).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ίβιτσα Όσιμ): Βάντσικ, Αποστολάκης (78΄ Δώνης), Καλιτζάκης, Κολιτσιδάκης, Ουζουνίδης, Νιόπλιας, Αντωνίου, Μαραγκός, Γ.Χ. Γεωργιάδης, Βαζέχα, Σαραβάκος.



Σκόρερς: 75΄ Κοπιτσής, 84΄ Αλεξανδρής

Διαιτητής: Θανάσης Ζαχαριάδης






ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου