Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Το "βρώμικο" 0-14 : Η σήψη του ποδοσφαίρου σε όλο της το μεγαλείο


Απίστευτο και όμως αληθινό. Την ώρα που όλος ο κόσμος ασχολείται με το clasico και την πεμπτουσία του ποδοσφαίρου που προσφέρουν οι Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης, στην 3η κατηγορία της Ισπανίας διαδραματίζεται μια από τις σκοτεινές ιστορίες του ισπανικού ποδοσφαίρου.


Η ιστορία έχει ως εξής. Η Πόλι Εχίδο (στο παρελθόν έχει αγωνιστεί στην Segunda Division) που αντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα, είχε ανακοινώσει την προηγούμενη Πέμπτη πως δεν μπορεί να συνεχίσει να αγωνίζεται στο πρωτάθλημα, καθώς της είχαν απομείνει στο ρόστερ μόλις 7 επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Την Παρασκευή ωστόσο εμφανίστηκε ένας επιχειρηματίας από τα Κανάρια Νησιά ανακοινώνοντας το ενδιαφέρον του για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ομάδας.

Τελικώς, αν και αρχικά υπήρχε η εντύπωση ότι το κυριακάτικο εντός έδρας παιχνίδι με την Λόρκα δεν θα γίνει, η Πόλι Εχίδο εμφανίστηκε στο γήπεδο με 12 ποδοσφαιριστές και το ματς ξεκίνησε κανονικά...

Στο 26' κι ενώ το σκορ ήταν 0-3, η Λόρκα έμεινε με 10 παίκτες. Έστω κι έτσι όμως κατάφερε να φιλοδωρήσει με ακόμη 11 τέρματα την γηπεδούχο ομάδα, διαμορφώνοντας το τελικό 0-14! Η νίκη αυτή αποτελεί ρεκόρ καθώς είναι η μεγαλύτερη που έχει επιτευχθεί ποτέ στην Ισπανία.

Το περίεργο της όλης υπόθεσης όμως δεν ήταν το σκορ... Στο ημίχρονο του αγώνα, άνθρωπος της Λόρκα ζήτησε από τον διαιτητή να "τσεκάρει" καλύτερα τα δελτία και προχωρήσει στην ταυτοποίηση των προσώπων που φορούσαν την φανέλα της Πόλι Εχίδο. Αυτό που κίνησε τις υποψίες των φιλοξενούμενων, είχε να κάνει με το γεγονός ότι εμφανιζόταν να παίζει στην αρχική ενδεκάδα της γηπεδούχου ο Όσκαρ Τένα, ο οποίος έναν μήνα νωρίτερα είχε υποστεί ολική ρήξη χιαστών!

Το ματς συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε κανονικά με τον διαιτητή να προβληματίζεται ωστόσο έντονα από τις καταγγελίες των ανθρώπων της Λόρκα.

Συνέχεια στην υπόθεση έδωσαν οι αποκαλύψεις της τηλεοπτικής εκπομπής "Gol a Goal" του δικτύου "Canal Sur" σύμφωνα με τις οποίες, αρκετοί από τους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στο παιχνίδι, δεν ήταν αυτοί που εμφανίζονταν στο φύλλο αγώνος. Ο Χαβιγιλίγιο μάλιστα (ένας εξ αυτών που υποτίθεται ότι έπαιξαν) ανακοίνωσε ότι δεν βρισκόταν στο γήπεδο την ώρα του αγώνα, πολύ περισσότερο δε, δεν πήρε μέρος σε αυτόν, και προχώρησε σε μηνύσεις και αγωγές.



* Ο Χαβιλίγιο στην πραγματικότητα και όπως παρουσιάστηκε στο ματς


* Ο Ντάβιντ Φερνάντεζ στην πραγματικότητα και όπως παρουσιάστηκε στο ματς


Ο επενδυτής μάλιστα που εμφανίστηκε ως "σωτήρας" την Παρασκευή, έχει εξαφανιστεί και ενημέρωσε μέσω τρίτων πως δεν θα προχωρήσει στην αγορά της ομάδας.
Για την ώρα η ισπανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου δεν έχει πάρει θέση για το θέμα. Εντύπωση προκαλεί ακόμη πάντως το γεγονός ότι η απόδοση του "διπλού" πριν την έναρξη της αναμέτρησης ήταν στο 2,20 ενώ το over παιζόταν στο 2,10.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου