Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Τον κατέστρεψε το πάθος για τον τζόγο

ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΕ 482.719 ΕΥΡΩ

Προϊστάμενος τραπεζικού ιδρύματος άνοιξε 66 ψευδείς λογαριασμούς και κατάφερε να υπεξαιρέσει το ποσό των 482.719 ευρώ!

O 47χρονος εκμεταλλευόμενος τη θέση του προέβη σε άνοιγμα 66 ψευδών λογαριασμών επ’ ονόματι υπαρκτών και ανύπαρκτων προσώπων, εκδίδοντάς τους πιστωτικές κάρτες, που χρησιμοποιούσε ο ίδιος. Ο επίδοξος υπάλληλος είχε πάθος και μανία με τα τυχερά παιγνίδια, συνεπεία της απώλειας σημαντικών χρηματικών ποσών στο Χρηματιστήριο. Κρίθηκε ένοχος σε 136 κατηγορίες.


Τα αδικήματα διαπράχθηκαν μέσα σε μια περίοδο δώδεκα ετών, ενώ ο κατηγορούμενος εκτελούσε χρέη προϊσταμένου του Κέντρου Κάρτας της Universal Saving Bank. Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, που συνεδρίασε με σύνθεση τους δικαστές, Μιχάλη Χριστοδούλου (Πρόεδρο), Αλέξανδρο Παναγιώτου και Σταύρο Σταύρου (Πάρεδροι), καταδίκασε τον 47χρονο σε έξι χρόνια φυλάκιση.


Χρεωστικό υπόλοιπο 919.863 ευρώ!

Διαπιστώθηκε ότι ανοίχτηκαν 66 λογαριασμοί κάρτας, όλοι με την ίδια δηλωμένη διεύθυνση αλληλογραφίας και ίδια ηλεκτρονική εντολή μη αποστολής κατάστασης λογαριασμού. Από τους λογαριασμούς γίνονταν συναλλαγές και ανανεώσεις πιστωτικών ορίων. Οι συναλλαγές αφορούσαν χρεώσεις από τους 66 λογαριασμούς και αντίστοιχες πιστώσεις άλλων λογαριασμών, που κατέληγαν σε αναλήψεις μετρητών, από αυτόματες ταμειακές μηχανές, διαφόρων τραπεζών, σε ολόκληρη την Κύπρο, συμπεριλαμβανομένων και της παραπονούμενης τράπεζας, με τη χρήση τραπεζικών καρτών, καθώς και χρήση σε πρατήρια καυσίμων.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι το χρεωστικό υπόλοιπο των 66 αναφερόμενων λογαριασμών, ανέρχεται σε 919.863 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των τόκων κι άλλων επιβαρύνσεων. Ο συνήγορος του κατηγορούμενου, αγορεύοντας προς μετριασμό της ποινής, είπε ότι ο πελάτης του δεν είναι εγκληματικό στοιχείο, αλλά οδηγήθηκε στις επιλήψιμες πράξεις που παραδέχθηκε, από το πάθος και την μανία που τον κυρίευσε για τα τυχερά παιγνίδια, συνεπεία της απώλειας σημαντικών χρηματικών ποσών στο Χρηματιστήριο. Απευθύνθηκε σε τοκογλύφους και τελούσε υπό το κράτος των απειλών τους, για εξόφληση των υποχρεώσεών του.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου