Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Δύο ομάδες. Μία πόλη. Αιώνιο μίσος.

Για ακόμα μια χρονιά το Μιλάνο χωρίζεται στα δύο. ''Ροσονέρι'' εναντίον ''νερατζούρι''. Μπερλουσκόνι εναντίον Μοράτι. Η' καλύτερα. Μίλαν εναντίον Ίντερ.


Το Μιλάνο ετοιμάζεται να τραβήξει τα βλέμματα όλης της Ευρώπης την Κυριακή στο δικό του ντέρμπι. Το ντέρμπι "Della Madonnina".


Πήρε το όνομα του, από ένα απ' τα αξιοθέατα της πόλης του Μιλάνου, του αγάλματος της Παναγίας, στον Καθεδρικό Ναό του Μιλάνου στην πλατεία (γνωστή και ως “Madonnina”).




Το Contra.gr σας παρουσιάζει τους φιλάθλους των δύο ομάδων και ότι χρειάζεται να ξέρετε για το ντέρμπι που θα καθηλώσει την Ιταλία.


Μίλαν – Υποστηρικτές και αντιπαλότητες

Η Μίλαν σύμφωνα με έρευνα της ''La Repubblica'' είναι μία από τις ομάδες που έχει τους περισσότερους οπαδούς στη Ιταλία. Από την αρχή της ιστορίας τους, οι ''ροσονέρι'' υποστηρίζονταν από τις εργατικές τάξης και τους συνδικαλιστές της πόλης, ένα τμήμα από τους οποίους ήταν μετανάστες από την Νότια Ιταλία.

Ο πρώτος σύνδεσμος της Μίλαν είναι οι “Fossa dei Leoni”(γνωστοί και ως FDL). Ιδρύθηκαν το 1968 και ήταν ο πρώτος σύνδεσμος φιλάθλων στην Ιταλία και το σήμα τους ήταν ένα κεφάλι λιονταριού. Το σύνθημά τους είναι εμπνευσμένο από την ιταλική ταινία “L'armata Brancaleone" (1966) και τα λόγια ήταν "Leoni Armati stiam marciando Siam la Fossa dei Leon ... dei leon .. leon .. Leon Leon ... ... ... Leon Siam la Fossa dei Leon! Sangue! Violenza! Fossa dei Leoni!" (σε ελεύθερη μετάφραση "Λιοντάρια βαδίζουν Ένοπλα στο Σιάμ στη φωλιά του λιονταριού...Το Λιοντάρι ...Λέων Λέων Λέων....Λέων της Fossa στο Σιάμ! Αίματος! Η βία! Fossa dei Leoni!").

Σύμφωνα με μελέτη το 2010 η Μίλαν είναι η πρώτη ιταλική ομάδα με τους περισσότερους οπαδούς στην Ευρώπη με 18.4 εκατομμύρια περίπου και έβδομη συνολικά. Οι ''ultras'' των ''ροσονέρι'' κάθονται συνήθως στο αριστερό πέταλο του Σαν Σίρο.

Κύριοι αντίπαλοι των ''ροσονέρι'' εκτός από την Ίντερ, είναι και η Τζένοα, οι οπαδοί των οποίων θεωρούν πως τον Ιανουάριο του 1995 ένας Μιλανέζος φίλαθλος μαχαίρωσε μέχρι θανάτου των Vincenzo Spagnolo. Αντιπαλότητα έχουν και με φιλάθλους των Νάπολι, Λάτσιο, Γιουβέντους, Ρόμα, Φιορεντίνα, Αταλάντα, Κάλιαρι και Βερόνα.

Ίντερ – Υποστηρικτές και αντιπαλότητες

Όπως και η Μίλαν, έτσι και η Ίντερ σύμφωνα με την ''La Repubblica'' έχει και αυτή τους περισσότερους οπαδούς στην Ιταλία. Οι ''νερετζούρι'' υποστηρίζονται από την μεσαία και αστική τάξη κυρίως.

Ο σύνδεσμος των “νερατζούρι” είναι οι ''Boys San'', ιδρύθηκαν το 1969 και είναι αδελφοποιημένοι με τους φιλάθλους των ''Λατσιάλι''. Οι περισσότεροι οπαδοί της Ίντερ κάθονται στην βόρεια πλευρά ή Curva Nord στο Τζουζέπε Μεάτσα. Είναι αυτοί που ανεβάζουν πανό σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι των “νερατζούρι”.

Οι αντίπαλοι των “ιντερίστας” εκτός από τους “ροσονέρι” είναι και οι Γιουβέντους, στο παιχνίδι που χαρακτηρίζεται και ως “Derby d'Italia”, αυτό γιατί ήταν οι μοναδικές ομάδες που δεν είχαν υποβιβαστεί. Από το 2006 και μετά όμως που ξέσπασε το σκάνδαλο “Calciopoli” η Ίντερ έχει αναπτύξει αντιπαλότητα με την Ρόμα που ήταν η μοναδική ομάδα που μπορούσε να κοντράρει τους “νερατζούρι” τα τελευταία 6 χρόνια.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου