Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Στον Μέσι η «Χρυσή Μπάλα» για 3η φορά!

Ο Λιονέλ Μέσι για τρίτη συνεχόμενη χρονιά αναδείχτηκε κορυφαίος παίκτης στον πλανήτη καθώς κέρδισε το βραβείο της «Χρυσής Μπάλας» που απονέμει το γαλλικό περιοδικό «France Football» μαζί με την FIFA.

O σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα άφησε πίσω του τους Κριστιάνο Ρονάλντο της Ρεάλ και των συμπαίκτη του Τσάβι και κέρδισε το πολύτιμο βραβείο για τρίτη σερί φορά, επίτευγμα που στο παρελθόν έχει πετύχει μονάχα ο Μισέλ Πλατινί.


Ο Αργεντινός άσος της Μπάρτσα συγκέντρωσε τους περισσότερους ψήφους από τους δημοσιογράφους, προπονητές και αρχηγούς των εθνικών ομάδων, μελών της FIFA. Το γκαλά έγινε στην Ζυρίχη με παρουσιαστές τον Ολλανδό Ρουντ Γκούλιτ και την λαμπερή Κέι Μάρεϊ.

Ο Μέσι παρέλαβε το βραβείο από τον Βραζιλιάνο, Ρονάλντο και τόνισε πως θα ήθελε να το μοιραστεί με τον συμπαίκτη του στη Μπάρτσα, Τσάβι: «Η αλήθεια είναι πως νιώθω μεγάλη χαρά που κερδίζω αυτό το βραβείο για τρίτη φορά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους με ψήφισαν και να το μοιραστώ στους συμπαίκτες μου στη Μπαρτσελόνα και την εθνική Αργεντινής, κυρίως με τον Τσάβι. Είναι η τέταρτη φορά που είμαστε μαζί υποψήφιοι. Το αξίζει όσο και εγώ και χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ μαζί του».

Ο Μέσι ήταν υποψήφιος και για το βραβείο «Φέρενς Πούσκας» που απονέμεται στο καλύτερο γκολ της χρονιάς, όπως και ο Γουέιν Ρούνεϊ αλλά τελικά η διάκριση κατέληξε στον Βραζιλιάνο, Νεϊμάρ της Σάντος για το υπέροχο τέρμα που σημείωσε εις βάρος της Φλαμένγκο. Σε αντίθεση με την «Χρυσή Μπάλα», στην ψηφοφορία αυτή έλαβαν μέρος οι φίλαθλοι από όλο τον κόσμο (παραπάνω από 1.3 εκατ. άνθρωποι).

Η Μπαρτσελόνα, όμως ήταν η μεγάλη κερδισμένη της βραδιάς καθώς ο Πεπ Γκουαρδιόλα αναδείχτηκε ως ο καλύτερος τεχνικός για το 2011. Ο Καταλανός τεχνικός συγκέντρωσε περισσότερους ψήφους από τον Σερ Αλεξ Φέργκιουσον και τον Ζοσέ Μουρίνιο.

«Θα ήθελα να μοιραστώ το βραβείο αυτό με τον Ζοσέ Μουρίνιο και τον Σερ Αλεξ. Το αφιερώνω στα χιλιάδες άτομα που εργάστηκαν εδώ και παραπάνω από 100 χρόνια στην Μπαρτσελόνα για να γίνει ο σύλλογος αυτός τόσο μεγάλος. Κυρίως όμως το αφιερώνω στον συνεργάτη μου Τίτο Βιλανόβα (σ.σ ο οποίος πρόσφατα αντιμετώπισε ένα πρόβλημα υγείας).

Οι «μπλαουγκράνα» είχαν την τιμητική τους και στην ενδεκάδα της χρονιάς καθώς εκπροσωπήθηκαν με πέντε παίκτες. Αναλυτικά αυτή αποτελείται από τους: Κασίγιας (Ρεάλ), Ντάνι Αλβες (Μπαρτσελόνα), Ζεράρδ Πικέ (Μπαρτσελόνα), Σέρχιο Ράμος (Ρεάλ), Νεμάνια Βίντιτς (Μάντσεστερ Γ.), Τσάμπι Αλόνσον (Ρεάλ), Αντρές Ινιέστα (Μπαρτσελόνα), Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα) και Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ).

Οι παίκτες της Ρεάλ αλλά και ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν παρευρέθησαν στην τελετή καθώς αντιμετωπίζει την Τρίτη (10/1) τη Μάλαγα στον επαναληπτικό του Κυπέλλου Ισπανίας. Ωστόσο οι τέσσερις «μερένγκες» έστειλαν χαιρετισμό μέσω από βίντεο.


Ως καλύτερη γυναίκα ποδοσφαιριστής ψηφίστηκε η αρχηγός της Ιαπωνίας, Χομάρε Σάουα η οποία παρέλαβε το βραβείο της από την Σακίρα.

Το προεδρικό βραβείο της FIFA, απένειμε ο Ζόσεπ Μπλάτερ στον Σερ Αλεξ Φέργκιουσον για την προσφορά του στο ποδόσφαιρο όλα αυτά τα χρόνια. «Πάντα προσπαθούμε να κερδίζουμε, μερικές φορές δεν το πετυχαίνουμε, αλλά αυτή είναι η φιλοσοφία μας», τόνισε ο Σκοτσέζος τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Καλύτερος προπονητής στο γυναικείο ποδόσφαιρο αναδείχτηκε ο Νορίο Σασάκι που οδήγησε την Ιαπωνία στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το περασμένο καλοκαίρι στα γήπεδα της Γερμανίας.

Τέλος το βραβείο Fair Play παρέλαβε δια χειρός, Κριστιάν Καρεμπέ ο πρόεδρος της ιαπωνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου