Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Αναβολή στην Κύπρο λόγω στοιχήματος

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου έλαβε μια ριζοσπαστική απόφαση αναβάλλοντας επ' αόριστον την αναμέτρηση μεταξύ της Ενωσης Παραλιμνίου και του Ερμή Αραδίππου, που ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί χθες στο «Τάσος Μάρκου», προκειμένου να «προστατέψει το άθλημα».




Η εκτελεστική επιτροπή του οργανισμού θεώρησε ύποπτο το μέγεθος του στοιχηματισμού στη νίκη των γηπεδούχων και, ως εκ τούτου, έπειτα από συνεννόηση των τριών πλευρών ο αγώνας δεν έγινε, καθώς ήθελαν να αποφύγουν την επίσκιαση μιας πιθανής νίκης της ΕΝΠ από το συγκεκριμένο γεγονός.


Οι υποψίες της ΚΟΠ άρχισαν να εντείνονται από το βράδυ της Παρασκευής λόγω πληροφοριών που ανέφεραν πως στο Διαδίκτυο η δραστηριότητα αυξάνεται διαρκώς με τους παίκτες να ποντάρουν στον «άσο», δηλαδή σε νίκη της Ενωσης Παραλιμνίου. Μία από τις κινήσεις που έγιναν ήταν η φραγή του συγκεκριμένου αγώνα στο κυπριακό στοίχημα, αλλά αυτό δεν καθησύχασε τους υπευθύνους που παρακολούθησαν δυσαναλογία στο πονταρισμένο ποσό που είχε το προαναφερθέν ματς σε σχέση με αυτά που είχαν τα υπόλοιπα που διεξάγονται αυτήν την αγωνιστική στην Κύπρο και δη αυτά που έγιναν χθες, Ομόνοια - Ανόρθωση (που ήταν και ντέρμπι κορυφής) αλλά και στο Αρης Λεμεσού - ΑΠΟΕΛ.

Αξίζει, δε, να σημειώσουμε πως το «παράλογο» ποντάρισμα, όπως χαρακτηρίστηκε από την ΚΟΠ, έριξε την τιμή του «άσου» σε πολύ χαμηλό επίπεδο, κάτι που ανησύχησε ακόμη περισσότερο τόσο τους παράγοντες του κυπριακού ποδοσφαίρου όσο και εκείνους των δύο ομάδων. Μετά την πρωτοφανή απόφαση της ομοσπονδίας, ακολούθησε η ανακοίνωση στην οποία ζήτησε τη βοήθεια της κυβέρνησης αλλά και των στοιχηματικών εταιρειών, διαδικτυακών και μη, προκειμένου να προστατέψει το άθλημα και να εξασφαλίσει το αδιάβλητο του πρωταθλήματος.

Παράλληλα, η ΚΟΠ σκοπεύει να συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών της χώρας αλλά και τον πρόεδρο της Επιτροπής Νομικών της κυπριακής Βουλής, με στόχο την έναρξη διαλόγου, προκειμένου από κοινού να θωρακίσουν καλύτερα το άθλημα από τη μάστιγα των προσυνεννοημένων αγώνων.

Ανακοίνωση στήριξης της απόφασης εξέδωσε αργότερα χθες το διοικητικό συμβούλιο του Ερμή Αραδίππου, τονίζοντας πως δεν έχει καμία σχέση με την έντονη στοιχηματική δραστηριότητα για τον προαναφερθέντα αγώνα και κάλεσε την ομοσπονδία να διαφυλάξει με κάθε δυνατό τρόπο το όνομα του συλλόγου αλλά και οποιουδήποτε άλλου σωματείου.

Τώρα, στο αγωνιστικό σκέλος και στα ματς που όντως πραγματοποιήθηκαν χθες, η Ανόρθωση κέρδισε με 1-0 την Ομόνοια στο «ΓΣΠ» με γκολ του Ρονκάτο στο 84ο λεπτό κι ενώ έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 45' λόγω αποβολής του Αντιτς. Η «κυρία» έπιασε την αντίπαλό της στην κορυφή της βαθμολογίας, ενώ ο ΑΠΟΕΛ επικράτησε με 1-0 του Αρη Λεμεσού εκτός έδρας με γκολ του Αλεξάνδρου στο 78'.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου