Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Σαν να μην πέρασε μια μέρα για τον Ανρί!

Όταν μιλάμε για τον Τιερί Ανρί, τότε μιλάμε για την Άρσεναλ. Και όταν μιλάμε για την Άρσεναλ, δεν υπάρχει περίπτωση να απουσιάζει ο Γάλλος στράικερ!


Μπορεί το καλοκαίρι του 2007 να αποχώρησε από το Λονδίνο με προορισμό τη Βαρκελώνη, μπορεί να να δοκίμασε την πρόκληση του MLS , αλλά όπως αποδείχθηκε πανηγυρικά είναι ταυτισμένος με την Άρσεναλ!

Πριν από λίγες ημέρες ο 34χρονος Ανρί επέστρεψε στην αγαπημένη του ομάδα ως δανεικός από τους Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς και στην πρώτη του... (σχεδόν) επαφή με τη μπάλα, έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα.

Να την στέλνει στα δίχτυα και να πανηγυρίζει με τα χέρια ανοικτά μπροστά από το κοινό των «κανονιέρηδων» που τον αποθέωναν! Τιερί Ανρί λοιπόν και... Άρσεναλ-Λιντς 1-0!


Με αυτό το γκολ ο Γάλλος επιθετικός έστειλε την ομάδα του στην επόμενη φάση του κυπέλλου, εκεί όπου περιμένει ήδη η Άστον Βίλα. Ο Ανρί δεν ξεκίνησε βασικός, αφού ο Βενγκέρ προτίμησε τον Σαμάκ για τη θέση του βασικού στράικερ. Όμως, όσο περνούσε η ώρα και η Άρσεναλ τα έβρισκε σκούρα απέναντι στην ομάδα από την Τσάμπιονσιπ, του έκανε νεύμα να μπει στον αγωνιστικό χώρο...

Στο 68ο λεπτό ο Τιερί Ανρί πήρε τη θέση του Γαλλομαροκινού επιθετικού και γνώρισε πρωτοφανή αποθέωση. Και εκείνος φρόντισε να... ανταποδώσει. Δέκα λεπτά αργότερα με ένα πλασέ που αποτελεί... σήμα κατατεθέν του, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Λόνεργκαν και την Άρσεναλ στους «32» του κυπέλλου Αγγλίας.

Νωρίτερα, οι Αρσάβιν και Σαμάκ είχαν χάσει πολλές ευκαιρίες για να αποβάλουν το άγχος από το «Emirates» αλλά εκείνος που το έκανε ήταν ο Ανρί. Στο τέλος του αγώνα η Λιντς πίεσε για την ισοφάριση, με τον Σέζνι να κάνει μια σωτήρια επέμβαση στο 90'



ΑΡΣΕΝΑΛ: Σέζνι, Κοσιέλνι, Σκιλασί, Μιγκέλ, Αρτέτα, Τσάμπερλεϊν (68' Ουόλκοτ), Ράμσεϊ, Σονγκ, Αρσάβιν, Κοκελίν (33' Γενάρης), Σαμάκ (68' Ανρί).

ΛΙΝΤΣ: Λόνεργκαν, Λις, Ουάιτ, Τόμπσον, Ο' Ντία, Βαϊρίνεν, Κλέιτον, Πουγκ, Τάουνσεντ, Νούνεζ (81' Φορσέλ), Μπέκιο (74' Μακ Κόρμακ).


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου