Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Πρώτη ματιά στο Copa Africa

To Copa Africa ξεκινά και οι 16 ομάδες πέφτουν στη μάχη με στόχο τον τίτλο, ο οποίος θα κριθεί στις 12 Φεβρουαρίου. Πριν μπω στις αναλύσεις για κάθε όμιλο αλλά και για το πού υπάρχει στοιχηματική αξία, οφείλω να σας πω κάτι σημαντικό.

Με εξαίρεση το γήπεδο, στο οποίο θα διεξαχθεί ο τελικός, όλα τα υπόλοιπα βρίσκονται σε κακή κατάσταση. Αυτό οφείλετε να το γνωρίζετε αφού σοβαρό ποδόσφαιρο από τις ομάδες που μπορούν να το παίξουν, δεν θα δούμε. Αντίθετα η κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου θα βοηθήσει τις ομάδες που θα προσπαθήσουν να «καταστρέψουν» και όχι να δημιουργήσουν.




ΑʼΟμιλος

Εδώ καθαρό φαβορί για την πρωτιά είναι η Σενεγάλη. Με παίκτες μεγάλης αξίας, λογικά δεν θα δυσκολευτεί να πάρει την πρώτη θέση όμως δεν πιστεύω ότι αξίζει ποντάρισμα σε αποδόσεις που δεν ξεπερνούν το 1.45. Για τη 2η θέση θα γίνει μεγάλη μάχη ανάμεσα στη Λιβύη και την Ζάμπια και για το λόγο αυτό τα ποσοστά πρόκρισής τους από τον όμιλο είναι μοιρασμένα. Το μεταξύ τους ματς λογικά θα κρίνει και το 60% της πρόκρισης.

ΒʼΟμιλος

 Εδώ υπάρχει το μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης. Η Ακτή Ελεφαντοστού πληρώνει περίπου 1.25 για να τερματίσει στην πρώτη θέση του ομίλου και κοντά στο 2.70 για να κατακτήσει το τουρνουά. Έχει παίκτες αστέρια σε πολλές ευρωπαϊκές ομάδες, οι οποίοι λογικά δεν θα προλάβουν άλλη διοργάνωση και αυτό αποτελεί ένα κίνητρο. Από εκεί και πέρα, αξίζει να κυνηγήσουμε την πρόκριση ανάμεσα στην Μπουρκίνα Φάσο και την Ανγκόλα με την προτίμησή μου να πηγαίνει στην πρώτη. Τον όμιλο συμπληρώνει το Σουδάν, το οποίο στην τελευταία του συμμετοχή σε Copa Africa γνώρισε τρεις ήττες με τέρματα 0-9.

ΓʼΟμιλος

 Ο πιο αμφίρροπος όμιλος της διοργάνωσης. Αποτελείται από τρεις δυνατές ομάδες, οι οποίες θα διεκδικήσουν την πρόκριση και μια πρωτάρα. Ο Νίγηρας έκανε τη μεγάλη έκπληξη και προκρίθηκε από την προκριματική φάση όμως δεν ξέρω αν θα πάρει έστω και ένα βαθμό στην τελική φάση. Μαρόκο, Τυνησία και Γκαμπόν θα πέσουν πάνω στο νήμα και το ποντάρισμα για την πρωτιά πηγαίνει στην Γκαμπόν σε απόδοση 4.10.

ΔʼΟμιλος

 Η Γκάνα είναι το λογικό φαβορί αλλά δεν με ικανοποιεί η απόδοση για πρωτιά στον όμιλο. Διαθέτει εξαιρετικό σύνολο και αρκετούς παίκτες στην αποστολή από την U20 που κατέκτησε πριν τρία χρόνια το Παγκόσμιο Κύπελλο. Θα την ακολουθήσουν Μάλι και Γουινέα με το 4.10 για το Μάλι να δείχνει ελκυστικό.


Προτάσεις σε μακροπρόθεσμα

Πρώτη θέση στον ΓʼΟμιλο:Γκαμπόν 4.10
Πρόκριση από ΒʼΟμιλο:Ακτή Ελεφαντοστού-Μπουρκίνα Φάσο (Χωρίς θέσεις) 2.50
Πρόκριση από τον Δʼ Ομιλο:Γκάνα-Μάλι (Χωρίς θέσεις) 2.00






ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου