Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

Πήρε μπρος και η «μηχανή Σισέ»!


Με δύο γκολ του γάλλου στράικερ ο Παναθηναϊκός υπέταξε 4-0 τη Λάρισα και με την έκτη νίκη του σε ισάριθμα ματς επανακατέλαβε την κορυφή της Σούπερ Λίγκας μεταφέροντας το άγχος στους διώκτες του
Η κατάκτηση του εφετινού πρωταθλήματος αποτελεί αυτοσκοπό για τον Παναθηναϊκό και οι Πράσινοι φροντίζουν κάθε αγωνιστική να αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Το Τριφύλλι χθες όχι μόνο πέτυχε το «6 στα 6» επανακαταλαμβάνοντας την κορυφή της Σούπερ Λίγκας με το απόλυτο των 18 βαθμών, αλλά με την επιβλητική επικράτηση (4-0) επί της Λάρισας και κυρίως με την εμφάνιση που πραγματοποίησε στο β' ημίχρονο έδειξε ότι έχει τις δυνατότητες να προσφέρει γκολ και θέαμα στον δρόμο προς την επιστροφή στους τίτλους. Αναμφίβολα όμως το πλέον ενθαρρυντικό στοιχείο για τον Παναθηναϊκό από το χθεσινό ματς ήταν η αγωνιστική ανάκαμψη του γάλλου σουπερστάρ Τζιμπρίλ Σισέ, ο οποίος, αν και βρισκόταν σε κακή ψυχολογική κατάσταση λόγω του θανάτου του πατέρα του Μανγκέ την περασμένη Παρασκευή, σκόραρε δις και μέσα σε αποθέωση ξέσπασε σε ξέφρενους πανηγυρισμούς, καθώς τον τελευταίο μήνα ήταν εμφανές το στρες που ένιωθε.

Χαρούμενος για τη νίκη αλλά και για το... ξεμπούκωμα του Σισέ δήλωσε μετά το ματς ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κ. Νικόλας Πατέρας: «Ολοι περίμεναν το ξέσπασμα του Σισέ. Ημασταν υποτονικοί στο α' μέρος, αλλά στο β' μέρος πήραν μπρος οι μηχανές. Το 6 στα 6 δεν μου λέει τίποτε, θέλουμε στο μέλλον να δούμε καλύτερη την ομάδα, δεν με φοβίζει τίποτε». Ο κ. Παύλος Γιαννακόπουλος τόνισε ότι «ο Παναθηναϊκός ήταν απίθανος στο β' μέρος. Εύχομαι να υλοποιηθεί η επιθυμία όλων των παναθηναϊκών και να κατακτήσει εφέτος η ομάδα το πρωτάθλημα», ενώ ο κ. Θανάσης Γιαννακόπουλος συμφώνησε ότι «στο β' ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που θέλει ο κόσμος του να βλέπει. Επίσης, ο Σισέ άρχισε να παίρνει μπροστά, πέτυχε δύο γκολ και περιμένω παιχνίδι με παιχνίδι να γίνεται καλύτερος».

Η Λάρισα είχε μεγαλύτερη κατοχή ως το 30' (σε εκείνο το σημείο ακούστηκαν αρκετά σφυρίγματα από την εξέδρα για το κάκιστο θέαμα που παρουσίαζε το Τριφύλλι) και μάλιστα απείλησε τρεις φορές (στο 7' με τον Κατσιαρό, στο 12' με τον Ντε Νίγκρις και στο 44' με τον Σίμιτς). Για καλή του τύχη όμως ο Παναθηναϊκός είχε και πάλι σε εξαιρετική ημέρα τον Τζόρβα. Εν τέλει, στο 45' ο Καραγκούνης εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, η μπάλα βρήκε στο πόδι του Κατσουράνη, πέρασε παράλληλα από το τέρμα του Μάλαρτζ και ο κορυφαίος του χθεσινού αγώνα Βύντρα, ο οποίος στο 31' είχε σημαδέψει το δοκάρι (και πάλι έπειτα από εκτέλεση κόρνερ), με πλασέ στην κίνηση άνοιξε το σκορ.

Στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου (49') η Λάρισα έφθασε κοντά στην ισοφάριση, αλλά το σουτ του Τοάμα τράνταξε τη ρίζα της δεξιάς δοκού του Τζόρβα. Αυτό αφύπνισε τους Πράσινους που ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους φθάνοντας κοντά στο γκολ με τον Σισέ στο 63' και τον Σαλπιγγίδη (συμπλήρωσε 200 συμμετοχές στην Α' Εθνική) στο 64'. Τελικά το 2-0 πέτυχε ο Κατσουράνης που εκμεταλλεύθηκε την κακή έξοδο του Μάλαρτζ και με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά σκόραρε ένα εντυπωσιακό γκολ (το τρίτο του στο πρωτάθλημα). Ωστόσο ο Σισέ ήταν αυτός που έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση του Παναθηναϊκού με δύο γκολ: στο 70' με κοντινή προβολή έπειτα από κόρνερ του Νίνη και κεφαλιά του Καντέ και στο 87' με ιδανικό τελείωμα ύστερα από εξαιρετική ασίστ του Γκάμπριελ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τζόρβας, Βύντρα, Καντέ, Μπιάρσμιρ, Σαριέγκι (22' Γκάμπριελ), Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης, Καραγκούνης (62' Νίνης), Σαλπιγγίδης (74' Ρουκάβινα), Λέτο, Σισέ.

ΛΑΡΙΣΑ: Μάλαρτζ, Μπουκουβάλας, Κατσιαρός, Μελίσσης, Νταμπίζας, Ααράμπ, Ρομέου (73' Κυριακίδης), Τοάμα, Σίμιτς (73' Σιατραβάνης), Φερέιρα (63’ Μετίν), Ντε Νίγκρις.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου