Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Στα 4,5 δισ. ευρώ ο παράνομος τζόγος στο internet


  • Το 82% όσων συμμετείχαν στην έρευνα ζητά να ελεγχθεί ο διαδικτυακός τζόγος από το κράτος.
  • Στα 4,5 δισ. ευρώ ο παράνομος τζόγος στο internet

Κερδίζει έδαφος ο διαδικτυακός τζόγος, με τους παράγοντες της αγοράς να εκτιμούν ότι ο τζίρος του αγγίζει τα 4-4,5 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ άλλα  0,5-1 δισ. ετησίως υπολογίζεται ο τζίρος των τυχερών παιχνιδιών στα πάσης φύσης μηχανήματα, παρά το γεγονός ότι οι παίκτες του παράνομου ή ανεξέλεγκτου τζόγου είναι λίγοι στο σύνολο όσων επιδίδονται σε πάσης φύσης τυχερά παιχνίδια.

Ο τζίρος του παράνομου τζόγου κινείται, πλέον, στα επίπεδα του νόμιμου τζίρου της ΟΠΑΠ ΑΕ, μόνο και μόνο, επειδή ο αριθμός των παικτών που καταφεύγουν σ΄ αυτόν είναι ακόμη μικρός. Τα αμέσως επόμενα χρόνια όμως θεωρείται βέβαιο ότι ο τζίρος του παράνομου και ανεξέλεγκτου τζόγου θα αυξηθεί υπέρμετρα, με δεδομένο την διαρκή αυξητική τάση που παρατηρείται.
Τα αυτά προκύπτουν από έρευνα που διενήργησε η εταιρεία ALCO για λογαριασμό του ΟΠΑΠ  και πρόκειται για την πρώτη έρευνα η οποία καταγράφει τεκμηριωμένα το υπαρκτό πρόβλημα της ισχυρής παρουσίας του ηλεκτρονικού παράνομου τζόγου στη χώρα μας, με τις κοινωνικές, ταυτόχρονα και οικονομικές επιπτώσεις που επισύρει.

Το 82% όσων συμμετείχαν στην έρευνα ζητά να ελεγχθεί ο διαδικτυακός τζόγος από το κράτος, ποσοστό που αυξάνεται στο 84% σε ότι αφορά τα τυχερά παιχνίδια στα μηχανήματα, ενώ ακόμη και αυτοί που παίζουν τυχερά παιχνίδια στο διαδίκτυο, σε ποσοστό 64% ζητούν τον κρατικό έλεγχο. Καθολικό εμφανίζεται το αίτημα προστασίας των ανηλίκων – ποσοστό 90%-  από τα τυχερά παιχνίδια, τόσο στο Internet, όσο και στα μηχανήματα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, μπορεί η ΟΠΑΠ να έρχεται σαφώς πρώτη στις προτιμήσεις των παικτών, όμως, οι λιγότεροι που προσφεύγουν σε παιχνίδια εκτός ΟΠΑΠ παίζουν συχνότερα, δυο έως τέσσερις φορές.

Εν τω μεταξύ το 35% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι κυνηγά την τύχη προσφεύγοντας συστηματικά σε παιχνίδια εκτός ΟΠΑΠ (από το οποίο το 24,1% σε λαχεία, το 1,9% σε καζίνο και 0,6% στον Ιππόδρομο και μόλις 7% στο διαδίκτυο και 1% σε μηχανήματα τυχερών παιχνιδιών).

Περίπου 4 στους δέκα άνδρες (43%) και 3 στις 10 γυναίκες (32%) στη χώρα μας, ηλικίας 18-60 ετών, παίζουν παιχνίδια της ΟΠΑΠ Α.Ε., με έμφαση κατά σειρά στο Τζόκερ, το Πάμε Στοίχημα, το Κίνο και το Λόττο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου