Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Τυχερά παιχνίδια: Οι πρώτες αντιδράσεις της αγοράς στο νομοσχέδιο

Με επιφυλάξεις και πολύ προσοχή αντιμετώπισε η αγορά το κείμενο της διαβούλευσης για τα τυχερά παιχνίδια που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, αναγνωρίζοντας τόσο ότι είναι ιδιαίτερα ανοιχτό σε πολύ διαφορετικά ενδεχόμενα όσο και ότι «κρύβει παγίδες». Το χαρακτήρισαν αρκετά ασαφές και ανοιχτό, που μοιάζει κυρίως να στοχεύει στο άνοιγμα της συζήτησης για να τοποθετηθούν σε αυτήν οι ενδιαφερόμενοι παρά στην θέσπιση αυστηρών πλαισίων.

Δεν αναφέρεται ο αριθμός αδειών ή το κόστος τους, ούτε οι προϋποθέσεις για τη συμμετοχή ή τον αποκλεισμο εταιρειών.

Αντίθετα αφήνει ανοιχτό ακόμη και τον ρόλο του ΟΠΑΠ, αν δηλαδή θα είναι αυτός που θα παίξει τον ρόλο του αποδέκτη και διανομέα των αδειών, ή αν θα γίνει απευθείας από το κράτος.

Αν και η πρώτη ανάγνωση δεν κρίνεται αρκετή για να διαγνώσει κανείς τις προθέσεις του νομοθέτη, και ποια από τις επιλογές που αναφέρει είναι πιο πιθανή διαφαίνεται η πρόθεση να δει τις πρώτες τοποθετήσεις των ενδιαφερομέων και να εκτιμήσει τις πιθανές αντιδράσεις τους στο τελικό κείμενο.

Οι ενδιαφερόμενοι για το θέμα εκτός από τον ΟΠΑΠ και τα πρακτορεία, είναι και πλειάδα άλλων επιχειρήσεων όπως τα Internet καφέ και άλλες επιχειρήσεις που θα ήθελαν να μπουν στην αγορά των τεχνικών ψυχαγωγικών παιχνιδιών, οι υπάρχουσες εταιρείες στον χώρο του στοιχήματος στην Ελλάδα και το εξωτερικό αλλά και μελλοντικοί ξένοι και εγχώριοι επενδυτές.

Η σημασία της επιτυχίας της διαβούλευσης είναι μεγάλη, ώστε να αποφευχθούν καθυστερήσεις που μπορεί να προκύψουν, αν εμφανιστούν ουσιαστικές καταγγελίες με την κατάθεσή του κειμένου στην ΕΕ.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου