Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

«Γκέλα» ΠΑΟ με Χ-αμένους βαθμούς κόντρα στην Ξάνθη

Με έκπληξη ξεκίνησε το εφετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, καθώς ο Παναθηναϊκός παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στην Ξάνθη στο άδειο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με κεφαλιά του Πετρόπουλου στο 9', αλλά οι ακρίτες ισοφάρισαν με τον Έλινγκτον στο 52'.




Ο Νιόπλιας παρέταξε τους «πράσινους» με τον Τζόρβα κάτω από τα γκολπόστ, τους Σεϊταρίδη, Σπυρόπουλο στα δύο άκρα και τους Μπουμσόνγκ, Καντέ στόπερ. Οι Σιμάο, Κατσουράνης ήταν τα αμυντικά χαφ, με τον Λέτο αριστερό φτερό, τον Γκοβού δεξί και τον Νίνη σε επιτελικό ρόλο, πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Πετρόπουλο σε σύστημα 4-2-3-1. Από την πλευρά του ο Νίκος Κεχαγιάς, προτίμησε σχήμα με πολυπρόσωπο κέντρο (4-5-1) για την Ξάνθη με τον Ελινγκτον μοναδικό προωθημένο και τους Πόι, Κατόνγκο να του δίνουν βοήθειες.


Ποδαρικό με γκολ για Πετρόπουλο

Με τις καλύτερες προϋποθέσεις ξεκίνησε το παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό, αφού μόλις στο 9ο λεπτό, ο Αντώνης Πετρόπουλος με κεφαλιά, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Σεμπάστιαν Λέτο άνοιξε το σκορ για τους «πράσινους» πετυχαίνοντας και το πρώτο γκολ του πρωταθλήματος για τη σεζόν 2010-11, υπό το βλέμμα του ομοσπονδιακού εκλέκτορα Φερνάντο Σάντος, ο οποίος τον κάλεσε στην Εθνική για τα ματς με Γεωργία και Κροατία.


Έριξαν ρυθμούς, αλλά ανέβηκαν με Νίνη

Οι «πράσινοι» μετά την επίτευξη του τέρματος έριξαν κάπως τους ρυθμούς και η Ξάνθη ανέλαβε κάποιες πρωτοβουλίες για ένα δεκάλεπτο, δίχως ωστόσο να απειλήσει. Ο Νίνης στο 21' έδωσε το σύνθημα για... αντεπίθεση με το σουτ του να μπλοκάρει ο Γκσπούρνιγκ. Τρία λεπτά αργότερα, Γκοβού και Νίνης συνδυάστηκαν ωραία, με τον νεαρό να σεντράρει και τον Πετρόπουλο να πιάνει εξ επαφής την κεφαλιά, με την μπάλα να περνάει μόλις πάνω από τα δοκάρια.


Ευκαιρία Γκοβού, πρώτη επίσκεψη Ξάνθης

Μεγάλη ευκαιρία για το 2-0 έχασαν οι πράσινοι στο 33', με τον Πετρόπουλο να πιάνει την κεφαλιά προς τα πίσω και τον Γκοβού από πλεονεκτική θέση να πιάνει σουτ-κεραυνό, όμως η μπάλα πέρασε άουτ. Η Ξάνθη απείλησε για πρώτη φορά στο 37' με το σουτ του Ελινγκτον να φεύγει άουτ από την εστία του Τζόρβα, ενώ στο 41' στο... σλάλομ του Κατόνγκο δεν είχε θετική κατάληξη. Τελευταία φάση πριν βγει το ημίχρονο στο 43' με τον Νίνη να κάνει τη σέντρα, όμως κανείς εκ των Γκοβού και Πετρόπουλου που βρέθηκαν στην πορεία της μπάλας δεν κατάφεραν να την στείλουν στα δίχτυα.


Τρεις... έβλεπαν, ο Ελινγκτον σκόραρε

Ο Παναθηναϊκός μπήκε μουδιασμένα στην επανάληψη και στην πρώτη σοβαρή επίσκεψη της Ξάνθης στην περιοχή του Τζόρβα, οι ακρίτες πέτυχαν γκολ. Στο 51' από βαθιά μπαλιά του Πόι, ο Βασιλακάκης κέρδισε την κεφαλιά, ο Ελινγκτον ανάμεσα σε Καντέ, Μπουμσόνγκ και Σιμάο κατέβασε τη μπάλα, έκανε και το γυριστό σουτ και ισοφάρισε σε 1-1, παγώνοντας ακόμα περισσότερο την ήδη παγωμένη (κεκλεισμένων των θυρών, γαρ) Λεωφόρο.

Στο 55' ο Λέτο έκανε εκπληκτική ατομική προσπάθεια αδειάζοντας δύο αντιπάλους, όμως ο Κωστούλας έβαλε την προβολή και η μπάλα κατέληξε κόρνερ. Τέσσερα λεπτά αργότερα μακρινό σουτ του Σπυρόπουλου βρήκε σε ετοιμότητα τον Γκσπούρνιγκ που απέκρουσε εντυπωσιακά. Ο Νιόπλιας προχώρησε στο 65' στην πρώτη του αλλαγή βάζοντας τον Καραγκούνη στη θέση του Κατσουράνη που υστέρησε σε δυνάμεις μετά το μισάωρο. Ο Κάρα στο 72' απείλησε με σουτ, αλλά ο Γκσπούρνιγκ δήλωσε παρών, όπως κι ένα λεπτό αργότερο στην κεφαλιά του Γκοβού.


«Πράσινη» πίεση, αλλά ο Γκσπούρνιγκ κρατούσε

Το παιχνίδι είχε μεταφερθεί στην περιοχή του γκολκίπερ της Ξάνθης με τον Παναθηναϊκό να πιέζει για το γκολ της νίκης. Στο 75' ο Κλέιτον πέρασε στην θέση του Νίνη, που έδειχνε να έχει χάσει τις δυνάμεις του. Στο 80' ο Κλέιτον έδωσε στον Γκοβού αυτός έστρωσε στον Καραγκούνη, αλλά το δυνατό σουτ απέκρουσε και πάλι ο Γκσπούρνιγκ. Στα τελευταία λεπτά ο Μπουμσόνγκ και ο Πετρόπουλος προσπάθησαν για το νικητήριο τέρμα, όμως δεν τα κατάφεραν και έτσι οι πράσινοι πέταξαν στα σκουπίδια με το... καλημέρα δύο βαθμούς!



Το φιλμ του αγώνα...

9' ΓΚΟΛ 1-0: Ωραία εκτέλεση φάουλ του Λέτο από δεξιά, κεφαλιά του Πετρόπουλου από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα στα δίχτυα του Γκσμπούρνινγκ, ο οποίος δεν έκανε έξοδο.

33' Κεφαλιά του Πετρόπουλου προς τα πίσω, ο Γκοβού που ξεκίνησε από θέση οφ σάιντ, μπήκε στην περιοχή της Ξάνθης από δεξιά και με σουτ στην κίνηση, παραλίγο να... καρφώσει τη μπάλα στο δεξί «παραθυράκι» του Γκσμπούρνινγκ.

41' Φοβερή ενέργεια του Κατόνγκο από δεξιά, έστρωσε στον Στρμπα, ο οποίος από τα όρια της περιοχής σούταρε προς το τέρμα, αλλά ο Σεϊταρίδης έδιωξε προ του Τζόρβα.

42' Ωραία σέντρα του Νίνη από δεξιά, Γκοβού και Πετρόπουλος προσπάθησαν για την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε και από τους δύο, χωρίς κανένας να καταφέρει να την... ακουμπήσει για να μπει στα στα δίχτυα!

52' ΓΚΟΛ 1-1: Σέντρα του Πόι από δεξιά, ο Βασιλακάκης έστρωσε με το κεφάλι για τον Έλινγκτον μέσα στην περιοχή, αυτός κατέβασε με το κεφάλι, νίκησε τρεις αμυντικούς και με προβολή έγραψε το 1-1!

54' Σέντρα του Λέτο από αριστερά, η μπάλα στο δεύτερο δοκάρι για τον Γκοβού που μπήκε στην περιοχή και σούταρε χωρίς να κοντρολάρει, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

59' Δυνατό σουτ του Σπυρόπουλου έξω από την περιοχή, ο Γκσμπούρνινγκ έπεσε και έδιωξε με τις γροθιές.

72' Ο Νίνης έξω από την περιοχή της Ξάνθης, έβγαλε δεξιά του στον Καραγκούνη, αυτός σούταρε έξω από την περιοχή, η μπάλα στην αγκαλιά του Γκσμπούρνινγκ.

73' Γέμισμα από δεξιά για τον Παναθηναϊκό, ο Πετρόπουλος ήταν οφ σάιντ, όμως, η μπάλα έφτασε στον Γκοβού, ο οποίος έπιασε την καρφωτή κεφαλιά, μπλόκαρε ο πορτιέρο της Ξάνθης.

80' Καλό σουτ του Καραγκούνη από τα όρια της περιοχής της Ξάνθης, ο Γκσμπούρνινγκ σε ετοιμότητα έδιωξε με γροθιές σε κόρνερ.

86' Μεγάλη ευκαρία για τον Παναθηναϊκό, όταν ο Καραγκούνης έβγαλε δεξιά στον Καντέ, αυτός με κεφαλιά έβγαλε στον Πετρόπουλο μέσα στην περιοχή της Ξάνθης, αλλά ο Έλληνας επιθετικός δεν κατάφερε να κοντρολάρει σε θέση τετ-α-τετ με τον Γκσμπούρνινγκ.

90' Εκτέλεση φάουλ από δεξιά, ο Μπουμσόνγκ έκανε τη γυριστή κεφαλιά, ο Καντέ βρέθηκε σε θέση βολής, σούταρε, ο Γκσμπούρνινγκ μπλόκαρε στο αριστερό «γάμα» της εστίας του.

90' Νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό, όταν ο Γκοβού έκανε τη συρτή σέντρα - σουτ από δεξιά, ο Σταθάκης έβαλε την προβολή προ του Γκσμπούρνινγκ και έδιωξε σε κόρνερ, όμως, παραλίγο να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του!


Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδ/νησου)

Κίτρινες: Λέτο - Πόι, Στρμπα, Μπούγκα

Παναθηναϊκός (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Σεϊταρίδης (86' Μαρίνος), Καντέ, Μπουμσόνγκ, Σπυρόπουλος, Κατσουράνης (65' Καραγκούνης), Σιμάο, Νίνης (75' Κλέιτον), Λέτο, Γκοβού, Πετρόπουλος.

Ξάνθη (Νίκος Κεχαγιάς): Γκσπούρνινγκ, Μπέρτος, Πίντο, Στρμπα, Πόι (70' Μαρσελίνιο), Κατόνγκο, Αντεφέμι, Τζάγκι, Βασιλακάκης (89' Σταθάκης), Κωστούλας, Έλινγκτον (82' Μπούγκα).




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου