Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Ένταση στο εορταστικό ντέρμπι


Στις 28 Δεκεμβρίου 1994 όχι μόνο διεξήχθη κανονικά αγωνιστική για το πρωτάθλημα, αλλά είχαμε και ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

Μάλιστα, η εικόνα του αγώνα δικαίωσε όσους πιστεύουν ότι οι αγώνες μεταξύ των δύο ομάδων είναι πάντα ντέρμπι, σε όποια αγωνιστική κατάσταση κι αν βρίσκονται. Διότι ο Παναθηναϊκός πήγε στο Καραϊσκάκη έχοντας ένδεκα νίκες και μία ισοπαλία στα δώδεκα προηγούμενα παιχνίδια, την ίδια ώρα που ο Ολυμπιακός ήταν 4ος στη βαθμολογία, 14 βαθμούς πίσω από τον αιώνιο αντίπαλό του και με “φρέσκια” την ήττα από την Αναγέννηση Καρδίτσας στο Κύπελλο!


Το ματς, ωστόσο, έληξε ισόπαλο 1-1. Η υπεροχή του Παναθηναϊκού σε ποιότητα αντισταθμίστηκε από το πάθος των παικτών του Ολυμπιακού για τη νίκη. Πάθος το οποίο έφερε πολλά δυνατά μαρκαρίσματα, τα οποία προκάλεσαν εντάσεις στον αγωνιστικό χώρο. Οι “ερυθρόλευκοι” ευτύχησαν, μάλιστα, να προηγηθούν πριν συμπληρωθεί το δέυτερο λεπτό με γκολ του Αλέξανδρή, αλλά η γρήγορη ισοφάριση από τον Βαζέχα, κόντρα στη μέχρι τότε ροή του ματς, τους έκοψε τη φόρα.

Στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός έχασε πιο καλές ευκαιρίες για να φτάσει στη νίκη, αλλά και αυτή η ισοπαλία τον διατήρησε αήττητο, με μεγάλη διαφορά από τον ΟΦΗ και την ΑΕΚ που τον ακολουθούσαν. Όσο για τον Ολυμπιακό; Έμεινε με τις εντυπώσεις. Ο τίτλος είχε ήδη χαθεί, για άλλη μια χρονιά...


Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 1-1 (2’ Αλεξανδρής - 18’ Βαζέχα)



Ολυμπιακός (Τάις Λίμπρεχτς): Τοχούρογλου, Παχατουρίδης, Καραταΐδης, Καλαντζής, Ιωαννίδης, Τσαλουχίδης, Καραπιάλης (83’ Σαπάνης), Πασσαλής, Αλεξανδρής, Εστάι, Τρούπκος (72’ Χαντζίδης).

Παναθηναϊκός (Χουάν Ρότσα): Βάντσικ, Αποστολάκης, Κολιτσιδάκης, Ουζουνίδης, Καλιτζάκης, Μαραγκός, Μπορέλι (71’ Μάρκος), Νιόπλιας, Βαζέχα, Γ. Χ. Γεωργιάδης, Δώνης (65’ Καπουράνης).



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου