Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Γελάει ο Ολυμπιακός, το παλεύει ο ΠΑΟΚ

Χαμογελάει ο Ολυμπιακός, προβληματίζεται ο ΠΑΟΚ μετά την κλήρωση της φάσης των 32 και των 16 του Europa League.


Οι «ερυθρόλευκοι» αποζημιώθηκαν για την πικρία του αποκλεισμού τους με τον τρόπο που έγινε από το Champions League και βλέπουν ορθάνοιχτο το δρόμο για την παρουσία τους στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης.

Πρώτος αντίπαλος του Ολυμπιακού η Ρούμπιν Καζάν, που ήταν στον πρώτο όμιλο του Europa μαζί με τον ΠΑΟΚ, και βεβαίως δεν αποτελεί φόβητρο χωρίς να αποτελεί τον ιδανικότερο αντίπαλο που θα μπορούσαν να είχε τραβήξει ο Μίοντραγκ Μπελοντέντιτσι για τον πρωταθλητή Ελλάδος.


Ο Ολυμπιακός χαμογέλασε όμως ακόμα πιο πλατιά με το ζευγάρι από το οποίο θα προκύψει ο αντίπαλός του στους «16», αν αποκλείσουν τους Ρώσουν που ολοένα και περισσότερο μπλέκονται στα πόδια των ελληνικών ομάδων τα δύο τελευταία χρόνια. Το ζευγάρι Μέταλιστ Χάρκιβ - Σάλτσμπουργκ δίνει στον Ολυμπιακό τεράστιο κίνητρο στα ματς με τη Ρούμπιν.

Αντίθετα τα πράγματα δεν εξελίχτηκαν κατά τον καλύτερο τρόπο για τον ΠΑΟΚ που είχε πολύ ισχυρότερο πρώτο αντίπαλο στους «32» και καλύτερη, αλλά όχι σαν του Ολυμπιακού, κλήρωση για τη φάση των «16».

Θα πρέπει όμως πρώτα να αποκλείσει την πρωτοπόρο του καμπιονάτο Ουντινέζε, που ήταν και πάλι πρώτη στην Ιταλία όταν την είχε αποκλείσει με θριαμβευτικό τρόπο το 2000 και πάλι για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ με προπονητή τον Ντούσαν Μπάγεβιτς και πρωταγωνιστή τον Αργεντινό Πατρίσιο Καμπς.
Αν ο ΠΑΟΚ κάνει την υπέρβαση απέναντι στους Ιταλούς, αμέσως μετά θα περιμένει την ομάδα που θα προκριθεί από το ζευγάρι της Αλκμααρ με την Αντερλεχτ. Εννοείται ότι αν στο μεταξύ έχει καταφέρει να αποκλείσει την Ουντινέζε, θα αντιμετωπίσει με άλλο αέρα τα παιχνίδια του στους 16 με φόντο την προημιτελική φάση του Europa.

Tα ματς της φάσης των «32» θα διεξαχθούν στις 16 και 23 Φεβρουαρίου με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ να είναι γηπεδούχοι στις ρεβάνς με Ρούμπιν Καζάν και Ουντινέζε. Τα ματς της φάσης των «16» θα διεξαχθούν στις 8 και 15 Μαρτίου και Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ θα είναι και οι δύο γηπεδούχοι στις ρεβάνς...

Η κληρωτίδα στη Νιόν έβγαλε «καυτά» ντέρμπι για τους υπόλοιπους στη φάση των «32». Πόρτο - Μάντσεστερ Σίτι, Άγιαξ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λάτσιο - Ατλέτικο Μαδρίτης είναι παιχνίδια... Champions League!


Η κλήρωση των «32»

1. Πόρτο - Μάντσεστερ Σίτι
2. Άγιαξ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
3. Λοκομοτίβ Μόσχας - Μπιλμπάο
4. Σάλτσμπουργκ - Μέταλιστ Κάρκιβ
5. Στόουκ - Βαλένθια
6. Ρούμπιν Καζάν - Ολυμπιακός
7. Αλκμααρ - Άντερλεχτ
8. Λάτσιο - Ατλέτικο Μαδρίτης
9. Στεάουα Βουκουρεστίου - Τβέντε
10. Βικτόρια Πλζεν - Σάλκε
11. Βίλσα Κρακοβίας - Σταντάρ Λιέγης
12. Μπράγκα - Μπεσίκτας
13. Ουντινέζε - ΠΑΟΚ
14. Τράμπζονσπορ - Αϊντχόφεν
15. Ανόβερο - Μπριζ
16. Λέγκια Βαρσοβίας - Σπόρτινγκ


Οι διασταυρώσεις στους «16»

Σάλτσμπουργκ/Μέταλιστ Κάρκιβ - Ρούμπιν Καζάν/Ολυμπιακός
Λέγκια Βαρσοβίας/Σπόρτινγκ - Πόρτο/Μάντσεστερ Σίτι
Στεάουα Βουκουρεστίου/Τβέντε - Βικτόρια Πλζεν/Σάλκε
Βίλσα Κρακοβίας/Σταντάρ Λιέγης - Ανόβερο/Μπριζ
Στόουκ/Βαλένθια - Τράμπζονσπορ/Αϊντχόφεν
Άλκμααρ/Άντερλεχτ - Ουντινέζε/ΠΑΟΚ
Λάτσιο/Ατλέτικο Μαδρίτης - Μπράγκα/Μπεσίκτας
Άγιαξ/Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λοκομοτίβ Μόσχας/Μπιλμπάο



 
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου