Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Ο ΠΑΣ λύγισε τον Θρύλο


Ο Ολυμπιακός ήταν φαβορί για έναν ακόμη τίτλο, αλλά στα Γιάννενα στις 27/12/1981 έκανε... στάση.

Ο ΠΑΣ τον υποχρέωσε σε ήττα με 2-1! Μπροστά σε 10.000 φανατικούς Γιαννιώτες στους "Ζωσιμάδες" ο "Αγιαξ" προηγήθηκε με τον Παπαγεωργίου, αλλά ο Βαμβακούλας επίσης με κεφαλιά ισοφάρισε. Στο 77' όμως ο Ανανιάδης εκτέλεσε τον Αρβανίτη και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του Γιώργου Σιόντη.

Ο ΠΑΣ αν και έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Παπαγεωργίου στο 86' άντεξε στην τελική πίεση των πρωταθλητών Ελλάδας που είχαν στον πάγκο τους τον Αλκέτα Παναγούλια. Ηταν η δεύτερη και τελευταία ήττα του Ολυμπιακού εκείνη τη χρονιά (είχε προηγηθεί το 3-0 από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα) ο οποίος μάλιστα ούτε στο δεύτερο γύρο νίκησε στον ΠΑΣ (0-0 στο Φάληρο), αλλά τελικά πήραν το πρωτάθλημα στο μπαράζ του Βόλου (2-1 τον ΠΑΟ).



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων 

ΠΑΣ: Ράντισιτς, Παπαγεωργίου, Παπάζογλου, Μαντζούκης, Πρίσκας, Μαϊπας, Λιάκος (60' Γκλασμάν), Μοντές, Ανανιάδης, Κοντογεωργάκης, Ρικάκης(81' Γιαβάσης), Τσίτσος,

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Αρβανίτης, Μίχος, Πάλλας, Βαμβακούλας, Νοβοσέλατς, Κουσουλάκης, Περσίας, Νικολούδης (70' Ξανθόπουλος), Λεμονής, Γκαβασιάδης, Ορφανός.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου