Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Προειδοποίηση UEFA σε Τουρκία

To σκάνδαλο με τους στημένους αγώνες δεν έχει τελειώσει στην Τουρκία, καθώς οι δικαστικές αρχές θα ξεκινήσουν το νέο έτος τη δίκη των 93 εμπλεκομένων.

Η UEFA δεν εφησυχάζει και ο γενικός γραμματέας της, ο Ιταλός Τζιάνι Ινφαντίνο, έστειλε χθες αυστηρή προειδοποίηση πως οι τουρκικοί σύλλογοι κινδυνεύουν με νέες τιμωρίες.


Ωστόσο, δεν ξέχασε και τις άλλες χώρες που έχουν ανάλογα προβλήματα και σ' αυτές ανήκει και η Ελλάδα.

Ο γενικός γραμματέας δήλωσε ενδεικτικά: «Θα συστήσουμε σε όλες τις κυβερνήσεις να δράσουν δυναμικά, γιατί οι άνθρωποι που εμπλέκονται είχαν αναλωθεί σε εγκληματικές δραστηριότητες.

Παράλληλα, θέλουμε οι αρμόδιες ποδοσφαιρικές αρχές κάθε χώρας να υιοθετήσουν μία πολιτική μηδενικής ανοχής στα σκάνδαλα και να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα σ' όσους έχουν αναμιχθεί σ' αυτές τις υποθέσεις».

Στην υπόθεση της Τουρκίας, η UEFA απέκλεισε την πρωταθλήτρια της περασμένης περιόδου Φενέρμπαχτσε από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς ο πρόεδρός της Αζίζ Γιλντιρίμ είναι ο μεγάλος (και αρνητικός) πρωταγωνιστής του σκανδάλου.

Ωστόσο, ο Ινφαντίνο δήλωσε ξεκάθαρα: «Στην Τουρκία, η υπόθεση αφορά αγώνες του εγχώριου πρωταθλήματος. Αν όμως υπάρξει ανάγκη, τότε δεν θα διστάσουμε να πάρουμε τις αναγκαίες αποφάσεις».



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου