Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Ο τελευταίος πριν τον Πάντελιτς

 Πριν από λίγες μέρες, στο ματς του Ολυμπιακού στην Κέρκυρα, ο Μάρκο Πάντελιτς έκανε χατ τρικ πριν τελειώσει το πρώτο ημίχρονο.


Ο Σέρβος σκόραρε άλλη μια φορά στην επανάληψη και... εξέλιξε το επίτευγμά του σε "καρέ", αλλά τα τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο και μάλιστα σε εκτός έδρας αγώνα δεν παύει να είναι ένα σπάνιο επίτευγμα. Τόσο σπάνιο, που είχε να το κάνει παίκτης του Ολυμπιακού από τις 28 Δεκεμβρίου 1986! Σαν σήμερα δηλαδή, πριν από 25 ολόκληρα χρόνια.

Δράστης τότε ήταν, ποιος άλλος; Ο Νίκος Αναστόπουλος. Στον αγώνα με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, ο κορυφαίος κυνηγός πέτυχε τρία γκολ στο 9', το 32' και το 40', χαρίζοντας στους "ερυθρόλευκους" μία πολύ σπουδαία νίκη, η οποία τον εδραίωσε στην κορυφή της βαθμολογίας. Διότι οι "κυανέρυθροι" διέθεταν μία καλοδουλεμένη ομάδα, με τον περίφημο Βέλγο τεχνικό Ούρμπεν Μπραμς στο "τιμόνι" και μέχρι εκείνη τη μέρα είχαν γνωρίσει μόλις μία ήττα στο πρωτάθλημα (από τον ΟΦΗ, στο Ηράκλειο) και έκαναν όνειρα για έξοδο στην Ευρώπη.

Ο Πανιώνιος απέδειξε ότι είχε σπουδαία ομάδα λίγο καιρό αργότερα, στο Κύπελλο. Αλλά στο ματς που διεξήχθη σαν σήμερα, το μόνο που κατάφερε ήταν απλώς να μειώσει σε 3-1 στο 71', με τον Τσιαντάκη, ύστερα από σουτ που κόντραρε στα πόδια του Τόγια. Ο οποίος Τόγιας πήγε ένα χρόνο αργότερα στον Πανιώνιο, ως αντάλλαγμα από τον Ολυμπιακό για τη μεταγραφή του... Τσιαντάκη! Για να δείτε πώς τα φέρνει η ζωή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου