Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Ολυμπιακοί Αγώνες 2012 - Ποδόσφαιρο: «Χρυσό» το Μεξικό με… βόμβα

Για πρώτη φορά στην ιστορία του το Μεξικό κατέκτησε το Χρυσό Μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς επικράτησε 2-1 της Βραζιλίας στον μεγάλο τελικό στο «Γουέμπλεϊ».

Όλα τα προγνωστικά ήταν κατά του Μεξικού για τον μεγάλο τελικό απέναντι στη Βραζιλία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012. Οι «Αζτέκοι» δεν είχαν κατακτήσει ποτέ κάποιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες σε αντίθεση με τη «σελεσάο» και έπρεπε να υπερβάλουν εαυτούς για να φτάσουν στον θρίαμβο.

Η καλή μέρα όμως από την αρχή φάνηκε για το αουτσάιντερ. Μόλις στο πρώτο λεπτό, ο Περάλτα εκμεταλλεύτηκε το λάθος στην άμυνα της Βραζιλίας και με ωραίο σουτ άνοιξε το σκορ για το Μεξικό βάζοντας από νωρίς δύσκολα στο φαβορί της Βραζιλίας. Από εκεί και πέρα η ομάδα του Μάνο Μενέζες, πίεσε χάνοντας αρκετές ευκαιρίες για να φτάσει στην ισοφάριση, με την άμυνα των τυπικά φιλοξενούμενων να είναι εντυπωσιακή και να μην περνάει τίποτα.

Στην επανάληψη, υπήρξε ανάλογο σκηνικό, με τους Βραζιλιάνους να μην μπορούν να πλησιάσουν με αξιώσεις την αντίπαλη περιοχή. Έτσι, σε μία από τις λίγες φάσεις που δημιούργησε το Μεξικό, κατάφερε με ένα δεύτερο τέρμα να «κλειδώσει» το Χρυσό Μετάλλιο. Στο 75’ μετά από στημένη φάση, ο Περάλτα με κοντινή κεφαλιά έκανε το 2-0, δίνοντας το έναυσμα για τα πανηγύρια.

Το μόνο που κατάφερε η «σελεσάο» ήταν να μειώσει στις καθυστερήσεις με ωραίο πλασέ του Χουλκ και να χάσει τεράστια ευκαιρία στο 94’ με κεφαλιά του Λούκας από τα δύο μέτρα για να στείλει το παιχνίδι στην παράταση. Αυτό δεν έγινε και έτσι το Μεξικό πανηγύρισε το πρώτο μετάλλιο στην ιστορία του στο ποδόσφαιρο.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Γκάμπριελ, Ράφαελ (85’ Λούκας), Τιάγκο Σίλβα, Χεσούς, Σάντρο (71’ Πάτο), Μαρσέλο, Ρομούλο, Νταμιάο, Όσκαρ, Νεϊμάρ, Σάντρο (32’ Χουλκ)

ΜΕΞΙΚΟ: Κορόνα, Χιμένεθ (81’ Βίντριο), Σαλσίδο, Μίερ, Τσάβεζ, Ερέρα, Φαμπιάν, Περάλτα (86’ Χιμένεθ), Ακίνο (57’ Πόνσε), Ρέγιες, Ενρίκεζ.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου