Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Πούλησε το νεφρό του για να πάρει ...iphone


Στο σημείο να... πουλήσει το ένα του νεφρό προκειμένου να καταφέρει με τα χρήματα να αγοράσει ένα κινητό τηλέφωνο iPhone και έναν υπολογιστή-ταμπλέτα τύπου iPad έφτασε ένας 17χρονος φοιτητής στην Κίνα.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της εγχείρησης, ο νεαρός παραλίγο να πεθάνει από νεφρική ανεπάρκεια, ενώ έκτοτε αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ολα τα παραπάνω έλαβαν χώρα τον Απρίλιο του 2011 στην κινεζική επαρχία Χουνάν και έγιναν γνωστά αφότου η μητέρα του 17χρονου άρχισε να τον πιέζει να της πει πού βρήκε τα χρήματα για τις νέες του αγορές, με αποτέλεσμα αυτός να ομολογήσει.





Δίκη

Ωστόσο, το θέμα επανήλθε στη δημοσιότητα καθώς την περασμένη Παρασκευή ξεκίνησε η δίκη συνολικά εννέα ατόμων, τα οποία κατηγορούνται πως μεσολάβησαν ώστε ο 17χρονος να αφαιρέσει και να πουλήσει το νεφρό του σε κυκλώματα παράνομης εμπορίας οργάνων. Μεταξύ των κατηγορουμένων βρίσκονται ο χειρουργός που αφαίρεσε το νεφρό και υπάλληλοι του νοσοκομείου στο οποίο πραγματοποιήθηκε η εγχείρηση, από την οποία λίγο έλειψε να πεθάνει ο νεαρός. Εάν καταδικαστούν, οι εμπλεκόμενοι αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης 3 έως 10 ετών. Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα πως το νεφρό πουλήθηκε για περίπου 33.000 δολ., από τα οποία ο 17χρονος έλαβε μόλις τα 3.000 δολ. Κι όλα αυτά ενώ μόλις πριν από μερικές εβδομάδες οι κινέζικες αρχές προχώρησαν σε 137 συλλήψεις, εξαρθρώνοντας ολόκληρο κύκλωμα παράνομης εμπορίας οργάνων.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου