Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

«Καταπίνει» τις γερμανικές ομάδες ο ΟΣΦΠ


Γιατί η Σάλκε πρέπει να φοβάται τον Ολυμπιακό; Τι... παθαίνουν οι γερμανικές ομάδες όταν φιλοξενούνται από τους «ερυθρολεύκους»; Ποιά ομάδα έχει... μαρτυρήσει 18/9;

Έξι φορές έχει υποδεχτεί γερμανική ομάδα ο Ολυμπιακός για ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις. Από αυτές, τις τέσσερις έχει φύγει πανηγυρίζοντας από το γήπεδο, ενώ δύο φορές έχει ηττηθεί.

Συγκεκριμένα, οι Πειραιώτες έχουν βρει στο δρόμο τους τις Μπάγερν Μονάχου, Αμβούργο, Μπάγερ Λεβερκούζεν, Βέρντερ Βρέμης, Χέρτα Βερολίνου και Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Από τις παραπάνω, μόνο οι Βαυαροί και το Αμβούργο κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση του Ολυμπιακού κι αυτό τη δεκαετία του '80.

Η γερμανική ομάδα που θέλει σίγουρα να ξεχάσει τη... φιλοξενία των «ερυθρολεύκων» είναι η Λεβερκούζεν, καθώς ηττήθηκε με το εμφατικό 6-2 στις 18 Σεπτεμβρίου του 2002.

18 Σεπτεμβρίου είναι και ο αγώνας με τη Σάλκε. Λέτε η ιστορία να επαναληφθεί με διαφορετικό... θύμα;

Αναλυτικά οι εντός έδρας αγώνες:


1980-81: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ 2-4
Κακή αρχή έκανε ο Ολυμπιακός κόντρα σε γερμανική ομάδα. Η Μπάγερν Μονάχου δεν δυσκολεύτηκε καθόλου απέναντι στους “ερυθρόλευκους”, οι οποίοι εντός έδρας γνώρισαν την ήττα με 4-2 για την  α’ φάση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών.

Τον χορό των γκολ άνοιξε στο 22’ ο Ντρέμλερ, ενώ ο Γαλάκος 4 λεπτά αργότερα έφερε το ματς στα ίσια. Ο Ρουμενίγκε, βάζει πάλι μπροστά τους Γερμανούς στο 57’,  με τον Ντρέμλερ στο 63’ να πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στον αγώνα, κάνοντας το 3-1. Στο 66’ ο Κράους κάνει το 4-1. Το μόνο που κατάφεραν οι Πειραιώτες ήταν να μειώσουν σε 4-2 στο 82ο λεπτό με τον Άλστρομ.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΟΣΦΠ: Σαργκάνης, Κυράστας, Παπαδόπουλος, Μίχος, Βαμβακούλας, Νικολούδης, Κουσουλάκης, Περσίας, Ορφανός, Άλστρομ,  Γαλάκος.

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ: Μίλερ, Βάινερ, Χόρσμαν, Νίντεμπάγερ, Άουγκεντάλερ, Κράους,  Ντίμπεργκερ, Μπράιτνερ, Χένες, Ντρέμλερ, Ρουμενίγκε.







1982-1983: Ολυμπιακός - Αμβούργο 0-4

Τη σεζόν 1982-1983 οι «ερυθρόλευκοι»  συναντήθηκαν πάλι με Γερμανούς. Αυτήν τη φορά ήταν σειρά του Αμβούργου για τη β’ φάση του  Κυπέλλου Πρωταθλητριών.

Η κακή παράδοση που ξεκίνησαν οι Πειραιώτες συνεχίστηκε, μια και ηττήθηκε εντός έδρας με 4-0 από τη γερμανική ομάδα.





2002-2003: Ολυμπιακός - Λεβερκούζεν 6-2

Κι έσπασε το ρόδι! Όχι μόνο οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να πετύχουν την πρώτη τους νίκη επί γερμανικής ομάδας, αλλά σημείωσαν τη μεγαλύτερη ελληνικού συλλόγου στην Ευρώπη. «Θύμα» η Μπάγερ Λεβερκούζεν στην πρεμιέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι Γερμανοί είχαν προηγηθεί με γκολ του Σνάιντερ στο 22’ , με τους Πειραιώτες να φτάνουν στην ισοφάριση χάρη σε αυτογκόλ του Κλάινε στο 27'.

Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος χρίζεται σκόρερ στο 38’, κάνοντας το 2-1, με τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς στη συνέχεια να γίνεται ο πρωταγωνιστής του αγώνα.

Ο μεγάλος αρχηγός του Ολυμπιακού πετυχαίνει χατ τρικ (44’, 64’, 73’) δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των Πειραιωτών. Ο Σνάιντερ πετυχαίνει και δεύτερο γκολ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, για το 5-2.  Το τελικό 6-2 διαμορφώνει ο Ζέτεμπεργκ στο 87’ λεπτό της αναμέτρησης.

Οι συνθέσεις:

ΟΣΦΠ: Eλευθερόπουλος, Πατσατζόγλου, Βενετίδης, Άντζας, Ανατολάκης, Γιαννακόπουλος, Καρεμπέ, Τζόρτζεβιτς, Ζε Ελίας, Ζέτεμπεργκ, Ζιοβάνι, (Οφορίκουε 83', Αλεξανδρής 86', Ντρασένα 89')









2007-2008: Ολυμπιακός - Βέρντερ Βρέμης 3-0

Αγριεμένος εμφανίστηκε στο ματς του «Γ.καραϊσκάκης», ο Ολυμπιακός, ο οποίος επικρατεί της Βέρντερ με 3-0.

Την αρχή έκανε ο Ιεροκλής Στολτίδης μόλις στο 12ο λεπτό. Ο ίδιος παίκτης έδωσε την... ασίστ στον Ντάρκο Κοβάσεβιτς, ο οποίος με κεφαλιά έκανε το 2-0 στο 70’.

Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Στολτίδης με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στον αγώνα (74’), με τον Ολυμπιακό να παίρνει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Ζεβλάκοβ, Άντζας, Πάντος, Λεντέσμα, Πατσατζόγλου (24' Μενδρινός), Στολτίδης, Γκαλέτι (85' Νούνιες), Κοβάτσεβιτς (82' Μήτρογλου), Λούα Λούα.

Βέρντερ Βρέμης (Τόμας Σάαφ): Βίζε, Φριτς, Μπάουμαν (82' Τόσιτς), Νάλντο, Πάσανεν, Γιένσεν, Βράνιες (58' Χαντ), Μπορόβσκι, Ντιέγκο, Ρόζενμπεργκ, Σανόγκο (67' Αλμέιδα).




2008-2009: Ολυμπιακός - Χέρτα 4-0

Την αγωνιστική περίοδο 2008-09, στους ομίλους του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ οι Πειραιώτες βρήκαν στον δρόμο τους Χέρτα Βερολίνου.

Το εμπόδιο των βερολινέζων δεν δυσκόλεψε τους πρωταθλητές Ελλάδας, οι οποίοι τους διέσυραν με 4-0, παίρνοντας παράλληλα την πρόκριση στους «32» της διοργάνωσης.

Μεγάλος πρωταγωνιστής του Ολυμπιακού ο Ντουντού, ο οποίος άνοιξε το σκορ στο 54’. Το 2-0 κάνει ο Γκαλέτι με εύστοχο «χτύπημα» πέναλτι στο 67’.  Στο 86’ ο Τοροσίδξης ανεβάζει κι άλλο τον δείκτη του σκορ, στο 3-0, ενώ το τελικό 4-0, διαμορφώνει ο Ντιόγκο στο 89’.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Α. Παπαδόπουλος, Ζεβλάκοβ, Ντομί, Πατσατζόγλου, Ντουντού, Γκαλέτι (74' Πάντος), Τζόρτζεβιτς (60' Λέτο), Μπελούτσι (84' Κοβάτσεβιτς), Ντιόγκο.

Χέρτα Βερολίνου (Λουσιέν Φαβρ): Ντρόμπνι, Φον Μπέργκεν (68' Ντομοβτσίσκι), Φρίντριχ, Κακά, Στάιν, Νταρντάι, Λούστενμπεργκερ, Νίκου (86' Λούσιο), Σισέρο, Ράφαελ, Πάντελιτς (74' Τσερμίτι).





2011-2012: Ολυμπιακός-Ντόρτμουντ  3-1

Στο Καραϊσκάκη, οι «ερυθρόλευκοι» ήταν εκείνοι που έφυγαν πανηγυρίζοντας από το γήπεδο, μια κι επικράτησαν των Γερμανών με 3-1.

Ο Χολέμπας ήταν εκείνος που έδωσε το προβάδισμα στους Πειραιώτες, μόλις στο 8ο λεπτό, με τον Λεβαντόφσκι να φέρνει το ματς στα ίσια στο 26’. Πέντε λεπτά πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου ο Τζεμπούρ έκανε το 2-1 υπέρ των γηπεδούχων. Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε ο Φρανσουά Μοντέστο στο 78’.

Συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Κοστάνσο, Μοδέστο, Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Ορμπάιθ, Μακούν (73' Μανιάτης), Μιραλάς, Χολέμπας, Ιμπαγάσα, Τζιμπούρ.

Ντόρτμουντ (Γιούργκεν Κλοπ): Βάιντεφελερ, Πίστσεκ, Σούμποτιτς, Χούμελς, Σμέλτσερ, Σβεν Μπέντερ, Γκεντογάν (56' Λάιτνερ), Γκέτσε, Καγκάβα (66' Μπλαστσικόβσκι), Πέρισιτς, Λεβαντόβσκι.







ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου