Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΑΟ: Νέος πρόεδρος της ΠΑΕ o Γιάννης Αλαφούζος


Ο κ. Γιάννης Αλαφούζος ανέλαβε την προεδρία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, όπως προέκυψε από ψηφοφορία κατά τη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου. Ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ παρά την αναζήτηση αρκετών εβδομάδων, δεν βρήκε ένα πρόσωπο εμπιστοσύνης που θα έπαιρνε την ευθύνη για να κρατήσει τα ηνία του ποδοσφαιρικού Τριφυλλιού στην παρούσα κρίσιμη περίοδο. Ως εκ τούτου, και παρά τις συζητήσεις που υπήρξαν, μεταξύ άλλων και με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη ΠΑΟ κ. Αχιλλέα Μακρόπουλο, προτίμησε να ηγηθεί ο ίδιος της προσπάθειας που έχει αρχίσει από το καλοκαίρι.

Στο πλευρό του θα έχει τον στενό συνεργάτη του κ. Χρήστο Παναγόπουλο, ο οποίος αναλαμβάνει χρέη αντιπροέδρου μαζί με την εκπροσώπηση της ομάδας στη Σούπερ Λίγκα αντί του κ. Στράτου  Σιωπήλη. Αντιθέτως, ο κ. Δημήτρης Γόντικας αποχώρησε από την προεδρία και θα έχει ρόλο ειδικού συμβούλου της ΠΑΕ. Επίσης, παρέμειναν στη διοίκηση της ΠΑΕ ως αντιπρόεδροι οι κκ. Βασίλης Κωνσταντίνου και Λεωνίδας Πολέμης, ο πρώτος αρμόδιος σε θέματα ΕΠΟ και ο δεύτερος στις διεθνείς σχέσεις.

Την τετραμελή διοικούσα επιτροπή θα απαρτίζουν οι κκ. Αλαφούζος, Γόντικας, Πολέμης και Παναγόπουλος που αντικατέστησε τον κ. Σιωπήλη.
Οπως προέκυψε από το ΔΣ των Πρασίνων, ο τεχνικός της ομάδας κ. Ζεσουάλδο Φερέιρα στηρίζεται απόλυτα και όπως ελέχθη θα γίνει κάθε προσπάθεια προκειμένου να βοηθηθεί το έργο του ώστε η ομάδα να παρουσιάσει σημάδια βελτίωσης.

Εκτενής αναφορά έγινε και στη δυσχερή οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ. Μάλιστα, ο κ. Αλαφούζος ενημέρωσε το ΔΣ ότι ήδη έχει εξασφαλιστεί δάνειο, όπως επίσης και ορισμένες χορηγίες που θα δώσουν «ανάσα» στην ομάδα.

Σημειωτέον ότι ο κ. Νίκος Μακρόπουλος, υιός του Αχ. Μακρόπουλου, κατέλαβε την «ορφανή» 20ή θέση του ΔΣ, ενώ το ΔΣ της ΓΗΠΕΛ αποφασίστηκε να στελεχώσουν οι κκ. Σάββας Παπαδόπουλος (πρόεδρος), Γιάννης Παναγιωτίδης, Γιάννης Ηρειώτης, Γεωργίου και Μπούτσικας.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης ο κ. Αλαφούζος δήλωσε ερωτηθείς αν πρόκειται για αλλαγή σελίδας: «Δεν είναι αλλαγή σελίδας, είναι συνέχεια της διοίκησης του κυρίου Γόντικα στα χνάρια της δουλειάς του οποίου ήταν και τα χνάρια της προσπάθειας που κάναμε εμείς. Πρώτος μας στόχος είναι να αντιμετωπίσουμε τις οικονομικές δυσκολίες. Φέτος με την ΑΜΚ θα έχουμε όσα έξοδα όσα και έσοδα. Έχουν μπει 2.5εκ. και αυτό καλύπτει το άνοιγμα που έχει γίνει. Κουβαλάμε ένα χρέος, όμως, ελπίζουμε ότι μέχρι το τέλος θα το έχουμε μειώσει. Αυτό είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο θέμα, γιατί υπάρχουν ζητήματα ΟΥΕΦΑ και οι παίκτες είναι απλήρωτοι. Και αν θέλετε όλα αυτά τα πράγματα συντελούν σε μία κακή ψυχολογία. Πρέπει και εμείς σαν διοίκηση να βάλουμε πλάτη και ο προπονητής να βοηθήσει. Να έχουμε κατανόηση από το σύνολο».

-Ποιος είναι ο πρώτος σας στόχος;

«Νομίζω ότι δεν έχουμε επιλογή καμία. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να στηρίξουμε την ομάδα μας, τους παίκτες μας και να δώσουμε όλη την εμπιστοσύνη μας στον προπονητή. Να έρθει ηρεμία στο ποδοσφαιρικό τμήμα για να μπορέσουν να αναπτύξουν τις ικανότητες τους. Είμαι σίγουρος ότι η ομάδα έχει πέσει σε μία πολύ κακή συγκυρία. Αυτό την έχει επηρεάσει, θέλουμε να μας βοηθήσει και λίγο η τύχη. Εκτός βέβαια από τα λάθη που έχουν γίνει όταν η ομάδα δεν έπαιζε καλά. Εχετε δει την γκίνια που έχουμε στο γκολ, που δεν είναι και φυσιολογικό στο κάτω κάτω της γραφής. Ηρεμία, ψυχραιμία και προχωράμε μπροστά. Η ομάδα πρέπει να στηριχθεί».

-Ποιο θα είναι το νέο οργανόγραμμα της ΠΑΕ;

«Δεν έχουμε κάνει ουσιαστικές αλλαγές. Απλά ο κ. Παναγόπουλος θα συμμετέχει στη διοίκηση, θα εκπροσωπεί μαζί με τον κ. Κωνσταντίνου τον Παναθηναϊκό στη Σούπερ Λιγκ και την ΕΠΟ. Κατά τα άλλα δεν έχουμε γίνει αλλαγές».

-Συνεχίζετε να στηρίζετε τον Φερέιρα;

 «Αυτό είναι προφανές. Είναι ένας πολύ έντιμος και έμπειρος προπονητής, πρέπει να θυμηθούμε την κατάσταση μας την Άνοιξη. Το είχε δηλώσει και ο ίδιος πως θέλει τρία χρόνια για να χτίσει μια μεγάλη ομάδα από την αρχή. Είναι προφανές πως η σημερινή ομάδα θα αποδώσει καλύτερο ποδόσφαιρο. Είναι θέμα συγκυρίας, είμαι ευτυχής που συνεργάζομαι με τον κ. Φερέιρα. Πιστεύω πως θα μας βγάλει από την δύσκολη θέση που βρισκόμαστε. Είναι σύνθετα τα προβλήματα. Οικονομικά, ένα σύστημα εχθρικό προς τον Παναθηναϊκό. Με τα αποτελέσματα, χάνουμε και το δίκιο μας αλλά οι περισσότεροι από εσάς είστε φίλαθλοι, γνωρίζετε πως έχει δημιουργηθεί ένα σκηνικό που δεν είναι καθαρό, ούτε καλό. Ακούγεται και λέγεται ευρύτατα ότι υπάρχει θέμα διαιτησίας, δεν είμαστε καθόλου ικανοποιημένοι από το επίπεδο της διαιτησίας. Ελπίζαμε ότι θα ήταν καλύτερα αλλά διαψευστήκαμε. Πρέπει πάνω από όλα να παίξουμε μπάλα καλύτερη. Και αν θέλετε και σύμπνοια».

-Έχετε κάνει κίνηση για κάποιο δάνειο;

 «Όχι. Αυτές είναι γραμμές προεξόφλησης. Διαχειριζόμαστε καλύτερα τα έσοδα του Παναθηναϊκού. Δεν είναι ακριβώς δάνειο».

-Τέθηκε θέμα επιστροφής του κ. Φιλιππίδη και θα παραμείνει στη διοίκηση ο κ. Γόντικας;

 «Όχι. Δεν μίλησα με τον κ. Φιλιππίδη. Είναι συμπαθέστατος, όλοι τον συμπαθούν στον Παναθηναϊκό για αυτά που πέρασε. Ο κ. Γόντικας οπωσδήποτε θα είναι εδώ και θα μας βοηθήσει. Άλλωστε ο κ. Γόντικας μαζί με τον κ. Φερέιρα ήταν αυτοί που έφεραν τον Παναθηναϊκό στο σημείο να υπάρχει σήμερα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε που βρισκόμασταν. Ημασταν έτοιμοι για το πρωτοδικείο. Σήμερα είμαστε μια συντεταγμένη ομάδα, με κακά αποτελέσματα τα οποία δεν αμφισβητεί κανείς».

-Υπάρχει κάποια εξέλιξη για τη Λεωφόρο;

 «Δεν έχω κάτι νεότερο. Επιθυμία κάθε Παναθηναϊκού είναι να γυρίσουμε στη Λεωφόρο».



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου