Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Το Μάντσεστερ... έχει απόψε τις μαύρες του!

Αυτή ήταν μόλις η τρίτη φορά που η φιναλίστ στον περυσινό μεγάλο τελικό της διοργάνωσης έμεινε εκτός στη φάση των ομίλων!

Από την άλλη μεριά, η Σίτι έκανε το καθήκον της… κάπως αργά, αφού ναι μεν νίκησε τη Μπάγερν (2-0), το ίδιο όμως έπραξε και η Νάπολι στην έδρα Βιγιαρεάλ (0-2), που σαν άλλοι… μαφιόζοι «έκλεψαν»… πανάξια την πρόκριση από την πανάκριβη ομάδα των «Σίτιζενς»!!!


1ος ΟΜΙΛΟΣ

Η Νάπολι θα ακολουθήσει την Μπάγερν Μονάχου στους «16» του Champions League, καθώς άλωσε το «Μαδριγάλ» επικρατώντας με 2-0 της Βιγιαρεάλ!

Οι Ιταλοί ευτύχησαν να προηγηθούν στο 65' με τον Ινλέρ, ενώ τον θρίαμβο της ομάδας του Βάλτερ Ματσάρι επισφράγισε ο Χάμσικ στο 76'.

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Μάντσεστερ Σίτι υποδεχόταν την Μπάγερν Μονάχου που είχε καθαρίσει πρόκριση και πρωτιά και ήθελε πάση θυσία τη νίκη και να μην φύγει με το «τρίποντο» από την Ισπανία η Νάπολι.

Οι «πολίτες» προηγήθηκαν στο 36' με τον Νταβίντ Σίλβα, ενώ ο Γιάγια Τουρέ στο 52' κλείδωνε τη νίκη για τους Αγγλους, την ώρα που η Νάπολι ήταν στο 0-0 με την Βιγιαρεάλ, ωστόσο, όλα ανατράπηκαν…

Ετσι λοιπόν, στους «16» συνεχίζουν Μπάγερν Μονάχου και Νάπολι, ενώ η Σίτι συνεχίζει στους «32» του Europa League.

Τα αποτελέσματα
Βιγιαρεάλ-Νάπολι 0-2 (65' Ινλέρ, 76' Χάμσικ)
Μάντσεστερ Σίτι-Μπάγερν Μονάχου 2-0 (36' Σίλβα, 52' Γ. Τουρέ)



2ος ΟΜΙΛΟΣ

Στο Μιλάνο η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήθελε μόνο νίκη κόντρα στην Ιντερ, ωστόσο, ακόμα και να ερχόταν το «διπλό» δεν θα της έφτανε αν η Τραμπζονσπόρ έφευγε με το «διπλό» από την Γαλλία κόντρα στη Λιλ.
Οι Ρώσοι λοιπόν, ήθελαν καταρχήν τη νίκη κόντρα στους «νερατζούρι» και μετά το τέλος του 90λεπτου θα έκαναν ταμείο.

Μετά από ένα πρώτο ημίχρονο χωρίς γκολ, οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν να προηγηθούν στο 50' με τον Ντούμπια, ωστόσο, ο Εστέμπαν Καμπιάσο ισοφάρισε για την Ιντερ ένα λεπτό αργότερα! Η λύτρωση για τους Ρώσους ήρθε στο 86' με τον Βασίλι Μπερεζούτσκι να χαρίζει νίκη και πρόκριση στους «16» στους Μοσχοβίτες!

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Λιλ ήθελε το «τρίποντο» απέναντι στην Τραμπζονσπόρ το οποίο αν ερχόταν θα ισοβαθμούσε με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και θα έπαιρνε την πρόκριση στους «16» αφήνοντας τρίτους τους Ρώσους.

Για τη νίκη παρατάχθηκαν και οι Τούρκοι, που αν ερχόταν θα αδιαφορούσαν για το τι θα γινόταν στο Μιλάνο. Τελικά, οι δυο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα κι έτσι οι Τούρκοι συνεχίζουν στο Europa League, ενώ οι Γάλλοι επιστρέφουν στο Σαμπιονά…

Τα αποτελέσματα
Ιντερ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 1-2 (51' Καμπιάσο – 50' Ντούμπια, 86' Β. Μπερεζούτσκι)
Λιλ-Τραμπζονσπόρ 0-0



3ος ΟΜΙΛΟΣ

Η αρμάδα του σερ Αλεξ Φέργκιουσον προφανώς δεν πήρε το μάθημά της, όταν η Βασιλεία την υποχρέωσε να τρέχει και να… φτάνει στο παρά «τσακ» μέσα στο «Ολντ Τράφορντ» (3-3) στο ματς του πρώτου γύρου.

Η Γιουνάιτεντ δεν φάνηκε να ανησυχεί όσο θα έπρεπε στην αναμέτρηση της Ελβετίας και η ταπεινή πλην… τίμια με τον εαυτό της Βασιλεία που με μία μεγαλειώδη προσπάθεια μέσα στον αγωνιστικό χώρο πήρε μία πανάξια πρόκριση.

Ο Στρέλερ στο 9' (1-0) κατάφερε το πρώτο «χτύπημα» στην Γιουνάιτεντ και ο Φρέι στο 84' της έδωσε τη χαριστική βολή (2-0). Το γκολ του Τζόουνς στο 89' ήταν απλώς ο… επιθανάτιος ρόγχος για την ομάδα του Μάντσεστερ (2-1)!

Η Γιουνάιτεντ είχε αποκλειστεί και πάλι στοςυ ομίλους τη σεζόν 95-96 με αντιπάλους Γκέτεμποργκ, Μπαρτσελόνα, Γαλατασαράι, αφού μειονεκτούσε σε ισοβαθμία με τη Μπάρτσα και το '05-'06 όταν είχε μείνει 4η σε όμιλο με Βιγιαρεάλ, Λιλ, Μπενφίκα.

Στην άλλη αναμέτρηση του Ομίλου, η Μπενφίκα πήρε… συντηρητικά από την Οτελούλ αυτό που είχε ανάγκη με γκολ του Καρδόσο, μόλις στο 7' (1-0) και παράλληλα και την πρώτη θέση στο γκρουπ.

Τα αποτελέσματα
Βασιλεία – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-1 (9' Στρέλερ, 84' Φρέι – 89' Τζόουνς)
Μπενφίκα – Οτελούλ 1-0 (7' Καρδόσο)



4ος ΟΜΙΛΟΣ

Αυτό κι ήταν… ρουλέτα! Η Λυών διαλύοντας τη Ντιναμό μέσα στο Ζάγκρεμπ πήρε το «διπλό» που έγινε και «εισιτήριο» πρόκρισης, αφού «κάλυψε» τη διαφορά τερμάτων από τον Αγιαξ και πέρασε στους «16» εις βάρος του «Αίαντα», που δεν άντεξε απέναντι στην ασταμάτητη Ρεάλ.

Η γαλλική ομάδα νίκησε με… 7-1 τη Ντιναμό με 4 (!!!) γκολ του Γκομίς και διέλυσε (!) τη διαφορά τερμάτων που έδινε προβάδισμα στον Αγιαξ. Η αποβολή του Λέκο στο 28' ήταν καθοριστική για την εξέλιξη του ματς, αφού οι Κροάτες μετά το γκολ στο 40' απλώς… παρέδωσαν πνεύμα! Τι ακολούθησε; Καταιγισμός της Λυών με 7 αναπάντητα γκολ!

Ο Αγιαξ προσπάθησε, του ακυρώθηκε κι ένα γκολ, όμως υπέκυψε μάλλον φυσιολογικά από τη Ρεάλ και κυρίως από το ψυχολογικό βάρος που του δημιουργούσαν τα κακά μαντάτα από το Ζάγκρεμπ.
Η «βασίλισσα» πέτυχε νέο –δικό της- ρεκόρ νικών με 15 συνεχόμενες και θέλει πλέον να ισοφαρίσει το απόλυτο ρεκόρ της Μπαρτσελόνα, το Σάββατο στο «κλάσικο»!

Τα αποτελέσματα
Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Λυών 1-7 (40' Κόβασιτς – 45', 48', 52', 70' Γκομίς, 48' Γκόναλονς, 64' Λόπεζ, 76' Μπριάντ)
Αγιαξ – Ρεάλ 0-3 (14', 90' Καγιεχόν, 42' Ιγκουαϊν)


Οι όμιλοι του Champions League ολοκληρώθηκαν. Η κλήρωση για τους "16" του Champions League θα διεξαχθεί την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου στις 13:00 .
Στο CL φυσικά οι 8 πρώτοι θα είναι στην μία κληρωτίδα και οι 8 δεύτεροι στην άλλη, ενώ δεν μπορούν να πέσουν ομάδες από την ίδια χώρα, αλλά και προερχόμενες από τον ίδιο όμιλο.

Η μοναδική χώρα με 3 ομάδες είναι η Ιταλία, ενώ από 2 έχουν Αγγλία, Ισπανία, Ρωσία, Γαλλία, Γερμανία και από 1 έχουν Κύπρος, Ελβετία και Πορτογαλία.

Η 16άδα του Champions League


Pot 1
Μπάγερν Μονάχου
Ίντερ
Μπενφίκα
Ρεάλ Μαδρίτης
Τσέλσι
Άρσεναλ
ΑΠΟΕΛ
Μπαρτσελόνα

Pot 2
Νάπολι
ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Βασιλεία
Λιόν
Λεβερκούζεν
Μαρσέιγ
Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης
Μίλαν


Οι 8 που πάνε στο Europa League...


Μάντσεστερ Σίτι
Τράμπζονσπορ
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Άγιαξ
Βαλένθια
Ολυμπιακός
Πόρτο
Βικτόρια Πλζεν


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου