Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Κορυφαίος ποδοσφαιριστής στη Βουλγαρία ... ο Πρωθυπουργός

Η ψηφοφορία που διενεργήθηκε στη Βουλγαρία, μεταξύ των φιλάθλων, για τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή της χώρας για το 2011 ανέδειξε νικητή τον Πρωθυπουργό, Μπόικο Μπορίσοφ!



Έναν πρωτότυπο τρόπο βρήκαν οι φίλαθλοι της Βουλγαρίας για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για το επίπεδο του ποδοσφαίρου στη χώρα τους. Στην ψηφοφορία για την ανάδειξη του κορυφαίου της χρονιάς που φεύγει, κάτι λιγότερο από τους μισούς που συμμετείχαν, επέλεξαν τον Πρωθυπουργό της χώρας, Μπόικο Μπορίσοφ.


Ο Μπορίσοφ, ο οποίος αγωνίζεται κάποιες φορές ως επιθετικός με την ομάδα Γ' κατηγορίας, Βιτόσα Μπίστριτσα συγκέντρωσε το 44% των ψήφων αφήνοντας δεύτερο με πολύ μεγάλη διαφορά (24%) τον άσο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ.

Ο Μπορίσοφ ερμήνευσε το αποτέλεσμα ως "ψήφο διαμαρτυρίας" για την εικόνα του βουλγαρικού ποδοσφαίρου: "Αυτό το αποτέλεσμα δεν δείχνει ότι ο Μπορίσοφ είναι ο καλύτερος παίκτης, αλλά ότι το ποδόσφαιρο της Βουλγαρίας χρειάζεται μεταρρυθμίσεις και νέα πολιτική. Προτείνω οι διοργανωτές να ακυρώσουν την ψηφοφορία ή να δώσουν το βραβείο στον καλύτερο νεαρό ποδοσφαιριστή".

Η εθνική ομάδα της Βουλγαρίας πραγματοποίησε τη χειρότερη εμφάνιση της ιστορίας της σε προκριματική φάση μεγάλης διοργάνωσης, καταλαμβάνοντας την τελευταία θέση στον όμιλο που συμμετείχε στο Euro 2012. Παράλληλα, καμία ομάδα της χώρας δεν μπόρεσε να περάσει στη φάση των ομίλων είτε του Champions League είτε του Europa League.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου