Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Σκιές και έρευνες για το Ντιναμό - Λιόν!

Επική ανατροπή ή κάτι πιο περίεργο; Για την ώρα το μόνο βέβαιο είναι πως το 7-1 της Λιόν στο Ζάγκρεμπ δεν οδήγησε μόνο τον τεχνικό της κροατικής ομάδας στην έξοδο, αλλά και τις αρχές σε έρευνα.

Δεν ήταν μόνο το εντυπωσιακό σκορ ή τα δυο γκολ του Αγιαξ που ακυρώθηκαν (ως οφσάιντ) στην Ολλανδία. Σε όλα αυτά, που ήταν αρκετά μόνο για εικασίες, ήρθαν να προστεθούν και δυο φωτογραφίες.


Η μία ήταν αυτή που απεικονίζει τον αμυντικό της Ντιναμό Ζάγκρεμπ Βίντα να εξέρχεται από πρακτορείο για τυχερά παιχνίδια, κρατώντας ένα δελτίο στο χέρι και η οποία δημοσιεύτηκε σε ολλανδικές ιστοσελίδες και κάνει πλέον το γύρο του κόσμου.

Η άλλη είναι ένα φωτογραφικό στιγμιότυπο από το παιχνίδι, στο οποίο ο ίδιος παίκτης φαίνεται να κλείνει το μάτι στον Γκομίς, έπειτα από γκολ του Γάλλου.

 


Το στιγμιότυπο δημοσίευσαν διεθνή ΜΜΕ ενώ και ο ισπανικός Τύπος αναμοχλεύει το θέμα. Η «Marca» στο πρωτοσέλιδό της κάνει άλλωστε ξεκάθαρα σαφές ότι αμφισβητεί την «καθαρότητα» του αγώνα, κάνοντας λόγο για «ύποπτο παιχνίδι» ενώ η «As» αναφέρει πως «περίεργα πράγματα συνέβησαν κατά τη διάρκεια αυτού του αγώνα».

Μετά και αυτές τις εξελίξεις, οι Ολλανδοί ζητούν από την UEFA να ξεκινήσει έρευνα ενώ όπως έγινε γνωστό η γαλλική αρχή ARJEL, αρμόδια για έρευνες σε ονλάιν στοιχηματισμό, έχει ήδη ξεκινήσει να εξετάζει την υπόθεση, που μοιραία στρέφει όλες τις υποψίες πάνω στη Λιόν.

«Αν συμβαίνει κάτι ασυνήθιστο, η UEFA πρέπει να ερευνήσει τι έγινε στο Ζάγκρεμπ. Οι βοηθοί μου μού είπαν ότι τα γκολ (σ.σ. στην Κροατία) μπήκαν γρήγορα και εύκολα, διότι φυσιολογικά δεν μπορείς να σκοράρεις τέτοια γκολ σε μισή ώρα», δήλωσε ο τεχνικός του Αγιαξ Φρανκ ντε Μπουρ.

Οι Γάλλοι, για να προκριθούν εις βάρος του Αγιαξ στην επόμενη φάση, χρειάζονταν να νικήσουν στην Κροατία τη Ντιναμό, να χάσει ο Αγιαξ, αλλά και να καλύψουν τη διαφορά τερμάτων τους από τον «Αίαντα». Στο «Maksimir» και στο Αμστερνταμ όλα όσα έγιναν ήταν ιδανικά για τους «λιονέ», που πήραν το εισιτήριο.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου