Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2008

Στο Στοίχημα ο Ολυμπιακός!

Ένα θέμα που εδώ και καιρό ήταν στο προσκήνιο είχε την Τετάρτη τη νέα και οριστική εξέλιξή του, με τον Ολυμπιακό να μπαίνει πλέον στο κουπόνι του ελληνικού στοιχήματος. Όπως ήταν γνωστό εδώ και δύο χρόνια οι αγώνες από το ελληνικό πρωτάθλημα ήταν στη διάθεση των φιλάθλων για να ποντάρουν. Σε αυτούς, όμως, δεν υπήρχαν οι πρωταθλητές καθώς υπήρχε το ηθικό ασυμβίβαστο που εμπόδιζε τη συμμετοχή του Ολυμπιακού.

Πλέον, οι αγώνες των "ερυθρολεύκων" θα συμπεριλαμβάνονται στο κουπόνι του "Πάμε Στοίχημα", αφού η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ενέκρινε τη συμμετοχή τους. Τα απαραίτητα έγγραφα είχαν κατατεθεί εδώ και καιρό κι έτσι ήρθε η συνεδρίαση της Τετάρτης για να παρθεί αυτή η απόφαση. Η αρχή θα γίνει μάλιστα από αυτή την Κυριακή, όπου ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Οι αποδόσεις θα γίνουν γνωστές την Πέμπτη, ωστόσο προξενεί εντύπωση, πως υπήρχε ασυμβίβαστο και τώρα δεν υπάρχει. Επειδή δε δημιουργούνται αμφιβολίες για το ασυμβίβαστο, καλό θα είναι να μην εμπλακεί ο Ολυμπιακός στο μέλλον σε... διάφορα σενάρια.

Αναμφισβήτητα πρόκειται για μία εξέλιξη που θα αυξήσει τα έσοδα του ΟΠΑΠ και ο λόγος είναι προφανέστατος. Ο Ολυμπιακός θεωρείται ό,τι πιο εμπορικό στο ελληνικό ποδόσφαιρο και πολλοί φίλοι του άλλωστε, είχαν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους γιατί δεν μπορούσαν να παίξουν την αγαπημένη τους ομάδα.

Ότι ο Ολυμπιακός θα έμπαινε στο στοίχημα κουβεντιαζόταν εδώ και αρκετό καιρό. Από πολλούς κρίθηκε και ως κίνηση "ματ", από τη στιγμή που εταιρεία του εξωτερικού έκανε την εμφάνισή της στην Ελλάδα με δύο πρακτορεία, ένα στο Κολωνάκι κι ένα στην Καλαμαριά.

Δεν είναι ψέμα ότι πολλά χρήματα πήγαιναν σε μπουκ του εξωτερικού, όπου έδιναν τον Ολυμπιακό σε όλα τα ματς, είτε πρωταθλήματος είτε κυπέλλου Ελλάδας.

Πάμε έτσι για πρεμιέρα στο "Πάμε Στοίχημα" με το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Εκτός των "ερυθρολεύκων" η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, κατά τη συνεδρίασή της, αποφάσισε τη συμμετοχή και της Βέροιας στο στοίχημα. Η ομάδα της Ημαθίας αγωνίζεται στην Β' Εθνική κατηγορία τώρα βέβαια, αλλά δεν υπήρχε η δυνατότητα να ποντάρει κάποιος στα παιχνίδια της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου