Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2008

«Σκόρπισε» τη Χέρτα η Βέρντερ, ήττες για Αμβούργο και Στουτγάρδη

Η Βέρντερ Βρέμης, αντίπαλος του Παναθηναϊκού στους ομίλους του Champions League, Βέρντερ Βρέμης «σκόρπισε» τη Χέρτα, αντίπαλο του Ολυμπιακού στους ομίλους του Κυπέλλου UEFA, με 5-1.

Σπουδαία νίκη επί του Αμβούργου πέτυχε το Ανόβερο με3-0, ενώ η Κολονία έφυγε από τη Στουτγάρδη με το υπέρ της 3-1. Με νίκες συνέχισαν η πρωτοπόρος Χόφενχαϊμ, η Μπάγερν Μονάχου και η Σάλκε.


 
Βέρντερ Βρέμης - Χέρτα Βερολίνου 5-1

Στα πρώτα δέκα λεπτά της αναμέτρησης, δεν έγινε η μεγάλη φάση για καμία από τις δύο ομάδες, με την Βέρντερ να απειλεί στο 10 με ένα σουτ του Ντιέγκο εκτός μεγάλης περιοχής, με τον Γκενγκ να μπλοκάρει τη μπάλα.

Στο 14 από κόρνερ του Ντιέγκο, ο τερματοφύλακας της Χέρτα, έκανε λανθασμένη έξοδο, η μπάλα χτύπησε στην πλάτη του αμυντικού των «πράσινων», Πρεντλ, κόντραρε στον Κασάρ των φιλοξενούμενων και κατέληξε στα δίχτυα της Χέρτα. Με αυτό τον όχι και τόσο... ορθόδοξο τρόπο, οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα 1-0.

Με τη συμπλήρωση 20 λεπτών, ο Ντιέγκο, έκανε το 2-0 για την ομάδα του με εκπληκτικό γκολ. Αφού κατέβασε τη μπάλα με το στήθος, μέσα στην περιοχή, με αριστερό γυριστό σουτ, πριν πέσει η μπάλα στο έδαφος, την έστειλε στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Γκενγκ.

Στο 42 ο Ρόζενμπεργκ, έκανε 3-0 για την ομάδα του, κλειδώνοντας ουσιαστικά τη νίκη από το πρώτο ημίχρονο. Πάλι από κόρνερ του Ντιέγκο, ο Μερτεσάκερ έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα σταμάτησε στα πόδια του Ρόζενμπεργκ, ο οποίος απλά την έσπρωξε στα δίχτυα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, στην πρώτη κλασική ευκαιρία της επανάληψης, ο Πιζάρο έκανε το 4-0 δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της Βέρντερ. Ο Ντιέγκο έκανε εκπληκτική κάθετη μπαλιά στο 59 και ο Περουβιανός φορ δεν αστόχησε στην προβολή που έκανε για να βρει τη μπάλα.

Στο 63 η Χέρτα είχε την πρώτη της ευκαιρία στον αγώνα, όταν ο Μάρκο Πάντελιτς πλάσαρε, η μπάλα κόντραρε στον Νάλντο, βρήκε στο δοκάρι του Βίζε και κατέληξε κόρνερ. Στο 68 οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν το γκολ της τιμής με τον Κισέρο να νικάει με κεφαλιά τον Βίζε, μετά από κόρνερ του Βορονίν.

Στο 85 έγινε το 5-1 και πάλι με τον Κλαούντιο Πιζάρο. Ο Μπάουμαν έκανε την σέντρα από τα δεξιά και ο ικανότατος φορ με κεφαλιά «ψαράκι» νίκησε για ακόμα μία φορά τον τερματοφύλακα της Χέρτα.

Η εμφάνιση της Χέρτα ήταν απογοητευτική, όχι μόνο για τα πέντε γκολ που δέχτηκε, αλλά γιατί δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του αγώνα να απειλήσει την ομάδα της Βρέμης.

Εντύπωση προκάλεσε η νίκη του Ανόβερο απέναντι στο Αμβούργο 3-0 και αυτή της Κολονίας στην έδρα της Στουτγάρδης (3-1). Η πρωτοπόρος της βαθμολογίας Χόφενχαϊμ, πήρε ακόμα μία εντυπωσιακή νίκη (4-1) απέναντι στην Καρλσρούη, με τους Ιμπίσεβιτς και Ομπάσι να βάζουν άλλα δύο γκολ στον λογαριασμό τους.

Η Μπάγερν Μονάχου, νίκησε πιο δύσκολα απ ότι δείχνει το τελικό 3-1 την Αρμίνια Μπίλεφελντ και η Σάλκε, αν και με παίκτη λιγότερο από το 53 (λόγω αποβολής του Ενγκελααρ) πήρε τη νίκη (2-0) εκτός έδρας απέναντι στην Κότμπους.



Βέρντερ Βρέμης: Βίζε, Πασάνεν, Νάλντο, Μπάουμαν, Ρόζενμπεργκ (81 Σανόγκο), Ντιέγκο (87 Βράνιες), Εζίλ (75 Χαντ), Πρεντλ, Φρινγκς, Πιζάρο, Μερτεσάκερ

Χέρτα: Γκενγκ, Φρίντριχ, Τσάχεντ, Κισέρο, Νταρντάι, Πάντελιτς, Βορονίν, Στάιν (63 Κακά), Σίμουνιτς, Νίκου (79 Ντομοβίτσκι), Κασάρ (72 Λούστενμπεργκερ)





Τα αποτελέσματα του Σαββάτου 1 Νοεμβρίου

Λεβερκούζεν-Βόλφσμπουργκ 2-0 (57 Μπαρνέτα, 65 Κίσλινγκ)

Μπάγερν Μονάχου-Αρμίνια Μπίλεφελντ 3-1 (25 Κλόζε, 76 Ριμπερί, 84 πεν. Ποντόλσκι - 30 πεν. Βιτσινιάρεκ)

Bέρντερ Βρέμης-Χέρτα Βερολίνου 5-1 (14 αυτ. Κάτσαρ, 20 Ντιέγκο, 42 Ρόζενμπεργκ, 60, 85 Πιζάρο - 68 Σισέρο)

Στουτγάρδη-Κολωνία 1-3 (69 Χίλμπερτ - 3, 61 Νοβάκοβιτς, 90+4 Πετιτ)

Ανόβερο-Αμβούργο 3-0 (5 Σουλτς, 18 Σλάουντραφ, 79 Στάινερ)

Κότμπους-Σάλκε 0-2 (80 Βέστερμαν, 90 πεν. Φαρφάν)

Χοφενχάιμ-Καρλσρούη 4-1 (15, 75 Ιμπίσεβιτς, 67, 78 Ομπάσι - 20 Φράις)




Και την Κυριακή

Ντόρτμουντ-Μπόχουμ

Γκλάντμπαχ-Αϊντραχτ Φρανκφούρτης



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 11 αγώνες)

Χοφενχάιμ 25
Λεβερκούζεν 24
Μπάγερν Μονάχου 21
Σάλκε 20
Αμβούργο 20
Χέρτα Βερολίνου 18
Ντόρτμουντ 17 -10αγ.
Βέρντερ Βρέμης 16
Βόλφσμπουργκ 16
Στουτγάρδη 16
Κολωνία 16
Ανόβερο 12
Αιντραχτ Φρανκφούρτης 9 -10αγ.
Καρλσρούη 9
Αρμίνια Μπίλεφελντ 8
Μπόχουμ 7 -10αγ.
Γκλάντμπαχ 7 -10αγ.
Κότμπους 6




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου