Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2008

Προτάσεις 29/11/2008

 
Ύστερα από πολύ μελέτη σας παρουσιάζω αναλυτικά τα προγνωστικά μου για το Σαββατοκύριακο. Διαλέγεις και παίρνεις.
 
 
Α' Εθνική

ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ - Π.Α.Ο.Κ.                          2Χ 
Με ενθουσιασμό φέτος ο Π.Α.Ο.Κ. θα έχει και την υποστήριξη οπαδών του, δεν θα έχει όμως ευκολη αποστολή απέναντι στο Θρασύβουλο που καίγεται για βαθμούς. Γι' αυτό αν επιλέξουμε αυτό το παιχνίδι χρειάζεται και η κάλυψη του Χ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ      1
Μετά το μεγάλο διπλό στο Μιλάνο και με γεμάτο ΟΑΚΑ για να αποθεώσουν τους παίχτες, ο Παναθηναικός εύκολα ή δύσκολα θα επικρατήσει του μέτριου φέτος Αστέρα.

ΑΡΗΣ - ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ                              1      
Επιστροφή στις νίκες θα κυνηγήσει ο Άρης απέναντι σε έναν Πανσερραικό που όλους τους βαθμούς του εκτός, από έναν, τους έχει πάρει εκτός εδρας. Όμως απέναντι στον φορμαρισμένο Άρη δεν πιστεύω ότι έχει τύχη.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - Α.Ε.Κ.                                2
Έφτασε η ώρα για την πρώτη νίκη της Α.Ε.Κ. μετά την επιστροφή του Ντούσαν.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ - Ο.Φ.Η.                             2Χ
Εδώ ψάχνουμε την έκπληξη με απόδοση 3.30 στο διπλό και 3.05 στην ισοπαλία. Ο Ο.Φ.Η. δεν είναι τόσο χάλια όσο δείχνει η βαθμολογική του θέση. Με νέο προπονητή το Ματζουράκη, του οποίου το έργο έχουμε δει παλιότερα στην Ξάνθη, θα το "παλέψει" απέναντι στον πολύ καλό Πανθρακικό.
 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ                      Over
Πολύ δυνατός στο Καραισκάκη ο Ολυμπιακός και με καλή ψυχολογία ύστερα και από τη μεγάλη νίκη απέναντι στην Μπενφίκα. Ο Πανιώνιος χτυπάει όλα τα παιχνίδια και θεωρώ ότι μπορεί να σκοράρει απέναντι στον Ολυμπιακό γι' αυτό επιλέγουμε over στο 1,65 και όχι το φτωχό άσσο του 1.25.
 
 
Β' Εθνική

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΔΙΑΓΟΡΑΣ                            1
Ο Ατρόμητος είναι ομάδα Α' Εθνικής και εκεί θα επιστρέψει στο τέλος τη σαιζόν. Λογικά δε θα δυσκολευτεί απέναντι στους Ροδίτες.
 
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ                     Over
Η Μαύρη Θύελλα δεν πείθει μακριά από το γήπεδό της. Ο φορμαρισμένος ΠΑΣ από την άλλη στην έδρα του όχι μόνο κερδίζει αλλά φιλοδωρεί τους αντιπάλους του με αρκετά τέρματα. Μην ξεχνάμε ότι στον περσινό αγώνα η ομάδα της Καλαμάτας έκοψε την άνοδο από τους Γιαννιώτες που έχουν ένα λόγο παραπάνω να χτυπήσουν το παιχνίδι. Το παιχνίδι είναι εκτός κουπονιού και το βρίσκουμε διαθέσιμο μόνο στο internet.
 
 
 
ΙΣΠΑΝΙΑ
 
ΧΕΤΑΦΕ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ                         2 
Δεν είναι εύκολο παιχνίδι για τη Ρεάλ, αλλά ύστερα από καιρό βρίσκουμε το διπλό σε σχετικά καλή τιμή (2.05). Η βασίλισσα δεν είναι βέβαια στα καλύτερά της, αλλά η επιλογή αξίζει το ρίσκο. Λαμβάνοντας υπ' όψιν ότι δεν θέλει να της ξεφύγει η Μπαρτσελόνα στο παιχνίδι του τίτλου.

ΟΥΕΛΒΑ - ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ                                 2Χ
Μετά την εντός έδρας σφαλιάρα της προηγούμενης αγωνιστικής (0-3 από τη Βαγιαδολίδ) η Βιγιαρεάλ θέλει να επιστρέψει στις νίκες για να παραμείνει ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα. Η Ουέλβα δεν πείθει και παραμένει τελευταία χωρίς νίκη εντός.

ΜΠΙΛΜΠΑΟ - ΝΟΥΜΑΝΘΙΑ                           1
Καλύτερη ομάδα είναι η Αθλέτικ Μπιλμπάο. Δεν έχει καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα όμως με ομάδες επιπέδου της Νουμάνθια δεν πρέπει να έχει πρόβλημα.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡ. - ΣΑΝΤΑΝΤΕΡ                  1
Εδώ απλά εμπιστευόμαστε τη διαφορά κλάσης μεταξύ των δυο ομάδων, αλλά και το έξτρα κίνητρο που έχει η Ατλέτικο. Αν θέλει και του χρόνου να αγωνιστεί στο Champion's League τέτοια παιχνίδια πρέπει να τα "καθαρίζει".
 
 
 
ΙΤΑΛΙΑ

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ - ΡΕΤΖΙΝΑ                             1
Η Γιούβε έχει βρει τα πατήματά της και δε θα έχει πρόβλημα απέναντι στην αδύναμη εκτός Ρετζίνα (1-0-6). Μικρό αλλά δείχνει "άχαστο" το 1.25 του άσσου.

ΙΝΤΕΡ - ΝΑΠΟΛΙ                                           1
Μετά το στραπάτσο από τον Παναθηναικό, η Ίντερ να επιστρέψει στις νίκες απέναντι στην πολύ καλή φέτος Νάπολι. Όμως η διαφορά επιπέδου των ομάδων, αλλά και τα γκάζια που θα έχωσε ο Μουρίνιο στους παίκτες του μας οδηγούν στον άσσο του 1.45.

ΚΑΤΑΝΙΑ - ΛΕΤΣΕ                                        1
Εξαιρετικά δυνατή στην έδρα της η Κατάνια με 6 νίκες και 1 ήττα σε 7 αγώνες. Τίποτα ιδιάτερο ως τώρα η Λέτσε. Αγνοεί τη νίκη τις τελευταίες 6 αγωνιστικές έχοντας μόλις 3 βαθμούς από ισάριθμες ισοπλίες. Πιθανός ο άσσος του 1.70.

ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ - ΚΙΕΒΟ                                     1
Η Ουντινέζε ύστερα από ένα καταπληκτικό ξεκίνημα έκανε "κοιλιά", όμως τώρα αντιμετωπίζοντας την ανύπαρκτη Κιέβο έχει τη μεγάλη ευκαιρία να επιστρέψει στις νίκες. Η Κιέβο βρίσκεται στην τελευταία θέση έχοντας 0 βαθμούς στα 6 τελευταία παιχνίδια και 1-3-9 στο σύνολο των αγώνων της (1-0-5 στα εκτός). Όσο για τα γκολ εκτός έδρας έχει σκοράρει μόνο μία φορά!
 
 
 
ΓΕΡΜΑΝΙΑ

ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ - ΚΟΤΜΠΟΥΣ                        1
Δυο βαθμοί χωρίζουν την ουραγό Κότμπους από τη Γκλάντμπαχ που πρέπει να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα ειδικότερα σε τέτοια παιχνίδια αν θέλει παραμείνει στην κατηγορία.

ΧΟΦΕΝΧΑΙΜ - ΜΠΙΛΕΦΕΛΤ                     1 ή Over
Ασταμάτητη είναι η Χόφενχάιμ. Χτυπάει αλύπητα όποιον βρεθεί μπροστά της. Η Αρμίνια δεν δείχνει ικανή να την σταματήσει.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ - ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ              1
Χρόνια είχε να παρουσιαστεί καλή η Ντόρτμουντ στο πρωτάθλημα. Φέτος παρουσιάζεται ανταγωνιστική. Απέναντι της έχει την πολύ καλή τα τελευταία χρόνια και πάντα υπολογίσιμη Βολφσμπουργκ, που όμως δεν πείθει ως τώρα εκτός. Και αν υπολογίσουμε και την πιθανή κούραση που θα έχουν οι παίκτες της ύστερα από την αναμέτρησης της Πέμπτης για το Uefa (έπαιξε στην Πορτογαλία με τη Μπράγκα) αξία να ποντάρουμε στον άσσο της Ντόρτμουντ με απόδοση 2.00.
 
 
 
ΓΑΛΛΙΑ

ΛΙΛ - ΛΟΡΙΑΝ                                                1
Επικίνδυνη και ζημιάρα η Λοριάν, όπως μας έδειξε και απέναντι στη Μαρσέιγ, αλλά θα εμπιστευτούμε την εμπειρία και το όνομα της Λιλ. Η καλή συγκομιδή (5-1-1) που έχει στην έδρα της μας οδηγεί στον άσσο.

ΛΥΩΝ - ΒΑΛΕΝΣΙΕΝ                                      1 ή Over
Μόνο αν αυτοκτονήσει θα χάσει και φέτος το πρωτάθλημα η Λυών. Τέτοια παιχνίδια τα καθαρίζει και με δεύτερη ομάδα. Ανίκητη στην έδρα της με 6-1-0 και 0-1-6 αντίστοιχα εκτός έδρας η Βαλενσιέν. Γιατί όχι και over στο 1.60.

ΣΟΣΟ - ΜΠΟΡΝΤΟ                                        2 (Χ)
Μόνο διπλό θέλει η Μπορντό προκειμένου να ανακάμψει και να παραμείνει ψηλά στις θέσεις που οδηγούν στο Champion's League. Έχει και καλύτερη ομάδα και κίνητρο. Γιατί να μην κερδίσει την Σοσό που παραμένει ουραγός στη βαθμολογία χωρίς να έχει δείξει κάτι αξιόλογο ως τώρα. Αξίζει το διπλό στο 2.15. Άντε και με μια κάλυψη στο 2.90 του Χ για να είμαστε σίγουροι.
 
 
 
ΑΓΓΛΙΑ

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ - ΦΟΥΛΑΜ                                 1
Σπουδαίες οι τελευταίες εμφανίσεις της Άστον Βίλα και δίκαια βρίσκεται στην 4η θέση. Αν εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα θα μας χαρίσει τον άσσο του 1.60.
 
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ - ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝ.      2
Μεγάλο ντέρμπι στο Μάντσεστερ και σε τέτοια παιχνίδια όλα είναι πιθανά με την προιστορία να είναι μοιρασμένη. Η Σίτι τις προάλλες κέρδισε 3-0 την Άρσεναλ, όμως η Γιουνάιτεντ έχει μείνει πίσω στο κυνήγι του τίτλου και δεν την πέρνει για νέες απώλειες γι' αυτό θα τα δώσει όλα κερδίζοντας και βαθμούς αλλά και γόητρο από τη νίκη στο τοπικό ντέρμπι. Στηρίζω Γιουνάιτεντ στο διπλό του 1.80.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ - ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ                            1
 
Η Λίβερπουλ ύστερα από χρόνια δείχνει φέτος ότι μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Εύκολα ή δύσκολα αναμένεται να επικρατήσει της κακής τον τελευταίο καιρο Γουέστ Χαμ.
 
 
 
Α' ΑΓΓΛΙΑΣ

ΡΕΝΤΙΝΓΚ - ΚΟΒΕΝΤΡΙ                                   1
Μόνο νίκη θέλει η Ρέντινγκ στην προσπάθεια που κάνει για άμεση επιστροφή στην Πρέμιερ Λιγκ. Η Κόβεντρι είναι μια μέτρια ομάδα και αν η Ρέντινγκ παίξει σύμφωνα με τις δυνατότητές και λαμβάνοντας υπ' όψιν τη δύναμη στην έδρα της δε θα έχει πρόβλημα να την κερδίσει.
 
 
 
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
 
ΜΠΕΛΕΝΕΝΣΕΣ - ΜΑΡΙΤΙΜΟ                          Χ2
Από το κακό στο χειρότερο πηγαίνει η Μπελενένσες και απορώ γιατί δίνεται φαβορί σε αυτόν τον αγώνα. Η Μαρίτιμο είναι μια σταθερά καλή ομάδα τα τελευταία χρόνια και βρίσκεται στην 5η θέση με 15 βαθμούς (14η η Μπελενένσες με 7 β.) και με καλή παράδοση στην έδρα της Μπελενένσες οπότε ρισκάρουμε με 2.60 στο διπλό και 3.00 στο Χ.
 
ΠΟΡΤΟ - ΑΚΑΔΕΜΙΚΑ                                  Over
Μας χρωστάει μια καλή εμφάνιση με πολλά γκολ φέτος η Πόρτο και πιστεύω ότι έφθασε η ώρα να το κάνει απέναντι στην αδύναμη Ακαδέμικα (1.72 το over). Το κλίμα αναμένεται πανηγυρικό ύστερα και από το διπλό στην Πόλη με τη Φενέρμπαχτσε που της εξασφάλισε την πρόκριση στους "16" του Champion's League.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ - ΣΕΤΟΥΜΠΑΛ                             1 ή Over
Το ξέσπασμα θα ψάξει η Μπενφίκα ύστερα από τη συντριβή από τον Ολυμπιακό. Βρίσκεται στην 2η θέση ένα βαθμό πίσω από τη Λεισόες τη φετινή έκπληξη και θέλει να κερδίσει προκειμένου να διατηρήσει τη διαφορά ασφαλείας από του άλλους ανταγωνιστές της, την Σπόρτινγκ και την Πόρτο που έχουν μείνει πιο πίσω. Όπλο της για τον συγκεκριμένο αγώνα και η πολύ καλή παράδοση απέναντι στη Σετούμπαλ που εκτός φέτος απογοητεύει.



ΟΛΛΑΝΔΙΑ
 
ΝΤΕΝ ΧΑΑΓΚ - ΤΒΕΝΤΕ                                    2
Αδύμαμη παρουσιάζεται τον τελευταίο καιρό η Ντεν Χάαγκ τόσο εντός, όσο και εκτός έδρας. Αυτό μας κάνει να κοιτάμε προς το "πετσοκομμέμο" είναι η αλήθεια διπλό της Τβέντε που το βρίσκουμε στο 1.65.
 
ΑΓΙΑΞ - ΟΥΤΡΕΧΤΗ                                          1
Έχει βρει τα πατήματά του ο Αίαντας και δεν αναμένεται να έχει πρόβλημα απέναντι στην Ουτρέχτη. Εξαιρετικός στο γήπεδό του έχοντας το απόλυτο με 6 νίκες σε 6 παιχνίδια και 16-3 τέρματα. Η Ουτρέχτη αντίστοιχα δε δείχνει να τα καταφέρνει εκτός έχοντας 1-1-4 και 6-11 τέρματα.
 
ΒΙΤΕΣΣΕ - ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ                                    2
Σημάδια ανάκαμψης δείχνει τον τελευταίο καιρό η Φέγενορντ. Τίποτα το ιδιαίτερο από την άλλη για τη Βίτεσσε. Στηρίζουμε τη "φανέλα" της Φεγενορντ και την εξαιρετική παράδοση που έχει στο Άρνεμ (Αήττητη τα τελευταία 6 χρόνια) σε ένα διπλό που πληρώνει 2.15.
 
 

ΒΕΛΓΙΟ

ΓΚΕΝΚ - ΣΕΡΚΛ ΜΠΡΙΖ                                    1
Η φετινή Σερκλ δεν τα πάει καθόλου καλά εκτός και αν σε αυτό υπολογίσουμε την καταπληκτική παράδοση της Γκενκ και τη βαθμολογική θέση των δυο ομάδων όλα συνηγορούν υπέρ του άσσου, που όμως θα έπρεπε να βρούμε σε καλύτερη τιμή από το 1.60 που προσφέρεται.
 
ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΖ - ΓΚΕΡΜΙΝΑΛ                           1 (Χ)
Τραγική η εικόνα της Γκερμινάλ και η πρωτοπόρος Μπριζ δεν αναμένεται να έχει πρόβλημα. Πέντες νίκες για τη Μπριζ στις τελευταίες πέντες εντός έδρας αναμετρήσεις μεταξύ των δύο ομάδων. Επειδή όμως η Γκερμινάλ ανήκει στις παραδοσιακές ομάδες του Βελγίου δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο μίνι-έκπληξης που φτάνει όμως μέχρι το Χ και πληρώνει 4.00 παρακαλώ!
 
 
 
ΣΚΟΤΙΑ
 
ΣΕΛΤΙΚ - ΙΝΒΕΡΝΕΣ                                         1 ή Over
Να παραμείνει στην πρώτη θέση θέλει η Σέλτικ και ταυτόχρονα να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την εκτός έδρας ήττα της στο Champion's League από την Άαλμποργκ που την αφήνει και εκτός Uefa. Πλέον το ενδιαφέρον επικεντρώνεται αποκλειστικά στο πρωτάθλημα.
 
 
 
ΤΟΥΡΚΙΑ
 
ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ - ΧΑΤΣΕΤΕΠΕ                           1
Μπορεί να έχασε εντός για το Uefa από τη Μέταλλιστ η Γαλατά, θα μπορούσε όμως να πει κανείς ότι ήταν σχετικά αδιάφορη αφού με έξι βαθμούς που είχε, είχε σχεδόν προκριθεί. Μόνο νίκη είναι το ζητούμενο απέναντι στην Χατσετέπε που βρίσκεται στην προτελευταία θέση, προκειμένου να "μαζέψει" κι άλλο τη διαφορά από την πρωτοπόρο Τραμπζονσπόρ.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ - ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ                       1
Στο μεγάλο ντέρμπι της Κωνσταντινούπολης θα στηρίξουμε τη Φενέρ βασιζόμενοι το πληρέστερο ρόστερ που διαθέτει αλλά και στην καλή μεταξύ τους προιστορία. Ύστερα από τον αποκλεισμό της από το Champion's League η Φενέρ θα τα δώσει όλα για το πρωτάθλημα αρχής γενομένης από το συγκεκριμένο ντέρμπι. Άσσος στο 2.10.
 
 
 
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
 
ΜΠΟΚΑ ΤΖΟΥΝΙΟΡΣ - ΡΑΣΙΝΓΚ ΚΛΟΥΜΠ         1
Αφού η Μπόκα έπιασε κορυφή δε νομίζω ότι έχει διάθεση να φύγει από εκεί. Έξι παιχνίδια έμειναν στην Αργεντινή και η Μπόκα έχει και την ομάδα και τη βαρύτητα σαν όνομα για να κατακτήσει το πρωτάθλημα.
 
 
 
Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου