Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2008

Έβαζαν στοιχήματα για την δολοφονία Ομπάμα!


Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δεν μπορεί να απουσιάσει από την αμερικανική επικαιρότητα. Αυτή τη φορά όμως δεν ήταν για καλό.


Αναστάτωση προκλήθηκε στην πόλη Στάντις του Μέιν, όταν ένα κατάστημα είχε τη «φαεινή ιδέα» να τοποθετήσει μια πινακίδα με την οποία καλούσε τους πελάτες να στοιχηματίσουν για τη... δολοφονία του Ομπάμα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Πόρτλαντ Πρες Χέραλντ, το κατάστημα καλούσε τους πελάτες να βάλουν στοίχημα 1 δολάριο για την ημερομηνία δολοφονίας του Ομπάμα και μάλιστα έγραφε στην πινακίδα «Ας ελπίσουμε να κερδίσει κάποιος». Ο διαγωνισμός ονομαζόταν «Στοίχημα Πυροβόλου Οσάμα Ομπάμα».

Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης καταδίκασε την ενέργεια - με ψήφους 6-0 –, ωστόσο ορισμένοι κάτοικοι υπερασπίστηκαν τον καταστηματάρχη λέγοντας ότι, ακόμη και αν είναι κακόγουστος, έχει δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου.

«Η πόλη του Στάντις καταδικάζει με τον εντονότερο τρόπο οποιαδήποτε ενέργεια καλεί σε βίαιες πράξεις εναντίον ατόμων, ανεξαρτήτως θέσης, φυλής ή εθνικότητας» αναφέρεται στην απόφαση που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του δήμου.

Το κατάστημα παραμένει κλειστό αφότου έγινε γνωστή η είδηση στα μέσα ενημέρωσης.
Απέκτησαν πρόσβαση στο κινητό του Ομπάμα

Η εταιρία τηλεφωνίας Verizon Wireless ανακοίνωσε ότι ορισμένοι υπάλληλοί της απέκτησαν πρόσβαση σε προσωπικό κινητό τηλέφωνο του Μπαράκ Ομπάμα, χωρίς να έχουν καμία εξουσιοδότηση.

Όπως γνωστοποιήθηκε, η εν λόγω συσκευή είναι ένα απλό τηλέφωνο, όχι τύπου «Blackberry» που επιπλέον δεν είχε δυνατότητα αποστολής και λήψης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η εταιρία ζήτησε συγγνώμη από τον Ομπάμα, ενώ οι δράστες απολύθηκαν και εναντίον τους πρόκειται να ασκηθούν διώξεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου