Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

4-0 η Γερμανία την Αργεντινή

Μετά την τεσσάρα κατά της Αγγλίας ήταν η σειρά της Αργεντινής. Η «νασιοναλμανσαφτ» που δεν καταλαβαίνει από ονόματα και αντιπάλους έδωσε ένα νέο ρεσιτάλ στο Green Point του Κέιπ Τάουν και διέσυρε με το επιβλητικό 4-0 την «αρμάδα» του Μαραντόνα...


Τα «πάντσερ» πέρασαν για τρίτη σερί διοργάνωση και για 15η συνολικά στην ιστορία της, προκρίθηκε η Γερμανία. 

Το θρίαμβο της Uber alles που έδωσε απλά μαθήματα ποδοσφαίρου,ομαδικότητας, ρυθμού, αντεπιθέσεων, πέτυχαν οι Κλόζε (68`, 89`) και από ένα των Μίλερ (3`) και Φρίντριχ (74`).

Μεγάλη απώλεια για τους νικητές στον ημιτελικό της Τετάρτης ( με το νικητή Ισπανίας-Παραγουάης) η κάρτα του Μίλερ που του στέρησε το δικαίωμα συμμετοχής.

Απο την άλλη η Αργεντινή επιστρέφει ταπεινωμένη στην πατρίδα και τον Μαραντόνα να παίρνει ένα σκληρό μάθημα για τα προσόντα που χρειάζεται να έχει κάποιος για να κοουτσάρει μια τόσο μεγάλη ομάδα. Ένας Μέσι δεν φέρνει την άνοιξη...


Γκολ και κατοχή

Εντυπωσιακή ήταν η Γερμανία από την αρχή του αγώνα και μάλιστα κατάφερε να ανοίξει το σκορ από το 3΄ πετυχαίνοντας τον απόλυτο αιφνιδιασμό κόντρα στους Αργεντίνους.

Από φάουλ του Ποντόλσκι από αριστερά ο Μίλερ με τρομερό ξεπέταγμα και κεφαλιά έκανε το 1-0 και πέτυχε το τέταρτο γκολ στο Μουντιάλ.

Το γρήγορο γκολ των «παντσερ» προκάλεσε ψυχολογική καθίζηση στην "αλμπισελέστε" που για ένα τέταρτο ήταν σε άλλο… γήπεδο. Από την άλλη οι παίκτες του Λεβ με ανεβασμένη ψυχολογία, αυτοπεποίθηση, ρυθμό και πάθος, κυριάρχησε στη μεσαία γραμμή, με φοβερό πρέσινγκ δεν άφηνε τους αντιπάλους να βγουν από την περιοχή τους ενώ έφτασε πολύ κοντά και στο δεύτερο γκολ.

Στο 4΄ από κάθετη μπαλιά του Εζίλ στον Κεντίρα ο Ρομέρο πρόλαβε να μπλοκάρει την τελευταία στιγμή, ενώ σουτ του Σβαινσταιγκερ στο 6΄από καλή θέση έφυγε μόλις άουτ.

Η Αργεντινή μετά το εφιαλτικό πρώτο εικοσάλεπτο, βρήκε «σφυγμό» με τον Μέσι. Αν και ο παίκτης της Μπαρτσελόνα αναγκαζόταν να κατεβαίνει κάτω από τη σέντρα για να πάρει μπάλα και να αντιμετωπίσει το μαρκάρισμα των Γερμανών, αποφάσισε να πάρει την ομάδα στην πλάτη του.


Κοντά στο 2-0

Στο 21΄ από υπέροχη μπαλιά-τρύπα στον Τέβεζ, ο τελευταίος δεν πρόλαβε να πλασάρει τον Νόιερ που βγήκε γρήγορα και μπλόκαρε.

Στο 23΄ο Κλόζε έχασε μεγάλη ευκαιρία να «κλειδώσει» πρόκριση όταν από συρτή πάσα του Μίλερ από τα δεξιά, ανενόχλητος σούταρε πάνω από τα δοκάρια του Ρομέρο.


Ανέβηκε ο Μέσι

Ο Μέσι ανέβασε την απόδοση του, οι μέσοι και οι ακραίοι μπακ της Αργεντινής πήραν μέτρα και η «αρμάδα» του Μαραντόνα άρχισε να κάνε αισθητή την παρουσία της. Έτσι στο 28΄ και το 30΄ ο Μέσι δημιουργήσε δύο ατομικές φάσεις που πέρασαν ανεκμετάλλευτες.

Στο 35΄ο Ιγκουαΐν με ωραία προσποίηση άδειασε δύο αντιπάλους από σούταρε στη γωνία αλλά ο Νόιερ μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία.


Επιθέσεις πάνω σε «τείχος»

Γ ια ένα οκτάλεπτο η Αργεντινή προσπάθησε να πιέσει περισσότερο αλλά οι επιθέσεις της που έκανε από τον άξονα με Μέσει, Τέβεζ, Ντι Μαρία έβρισκε πάνω στο «τείχος» που είχαν υψώσει οι Γερμανοί.

Με εντυπωσιακό τον Σβαινστάιγκερ που έκλεινε ως τρίτος στοπέρ και έβγαζε τους συμπαίκτες του στην κόντρα επίθεση, οι Γερμανοί έγιναν και πάλι απειλητικοί.

Στο 39΄φοβερό σουτ του Ποντόλσκι , η μπάλα πέρασε σύριζα από το δεξιό κάθετο δοκάρι του Ρομέρο ενώ στο 43΄από πάσα του Λαμ από δεξιά ο Μίλερ που έβγαινε κρυφός κυνηγός σούταρε δυνατά αλλά η μπάλα βρήκε σε σώμα του Μπουρντίσο και κατέληξε κόρνερ.
Το ημίχρονο τελείωσε με την Γερμανία να έχει το προβάδισμα στο σκορ.


Πίεση η Αργεντινή, γκολ ο Κλόζε

Ορεξάτη η Αργεντινή μπήκε στον αγώνα και ο Ντι Μαρία στο 48΄ έπιασε φοβερό σουτ που πέρασε λίγο έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Νόιερ. Η «αλμπισελέστε» ανέβασε την απόδοση της, κυριάρχησε στη μεσαία γραμμή και με την οπισθοχώρηση των Γερμανών, δημιούργησε πίεση στην εστία του Νόιερ.
Ο Τέβεζ με σουτ στο 62΄ και ο Ιγκουαϊν στο 63΄προβλημάτισαν τον Νόιερ που αντέδρασε ψύχραιμα . Στο 68΄ οι Γερμανοί ήταν αυτοί που χαμογέλασαν. Ο πεσμένος Μίλερ με φοβερή κάθετη μπαλιά βρήκε τον Ποντόλσκι, ψύχραιμα πάσαρε στον Κλόζε που έκανε το 2-0 στην 100η συμμετοχή του και «κλείδωσε» την πρόκριση στον ημιτελικό.


Πάρε-βάλε και 3-0

Ο Μαραντόνα αντέδρασε καθυστερημένα. ‘Έβγαλε τον Ονταμέντι, πέρασε τον Παστόρε και προσπάθησε να ρισκάρει με τρία στόπερ στην άμυνα. Η κίνηση αυτή δεν βοήθησε αλλά έδωσε κενούς χώρους στου Γερμανούς.

‘Έτσι στο 74΄ είχαμε την ολοκλήρωση του θριάμβου. Ο Σβαινστάιγκερ «χόρεψε» από αριστερά σαν Λατίνος όποιον βρήκε μπροστά του και έδωσε μισό γκολ στον Φρίντριχ που έκανε άνετα το 3-0.


4-0 με πανηγύρια της.. Μέρκελ

Στη συνέχεια η Αργεντινή κατέρρευσε και η Γερμανία κυνήγησε και ένα τέταρτο γκολ για να ταπεινώσει ακόμη περισσότερο του Νοτιαμερικάνους και τα όσα είχαν υποστηρίξει σε δηλώσεις τους απο πριν, ο «Ντιεγκίτο» και οι παίκτες του.

‘Ετσι στο 88΄ από σέντρα του Οζίλ ο Κλόζε με πλασέ πάνω στην κίνηση έκανε το 4-0 και έκανε τη…καγκελάριο Μέρκελ να τρέχει πάνω-κάτω στην εξέδρα από τη χαρά της!



Διαιτητής: Ραβσμάν Ιρμάτοφ (Ουζμπεκιστάν)
Κίτρινες: Οταμέντι, Μασεράνο - Μίλερ (χάνει τον επόμενο αγώνα)


ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Ντιέγκο Μαραντόνα): Ρομέρο, Ντεμικέλις, Μπουρντίσο, Χάιντσε, Ντι Μαρία (76` Αγουέρο), Ιγκουαΐν, Μέσι, Τέβες, Μασεράνο, Οταμέντι (70` Παστόρι), Μάξι Ροντρίγκεζ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Φρίντριχ, Κεντίρα (77` Κρόος), Σβαiνστάιγκερ, Οζίλ, Ποντόλσκι, Κλόζε, Μίλερ (84` Τροχόφσκι), Λαμ, Μερτεσάκερ, Μπόατενγκ (72` Γιάνσεν).




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου