Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Χαμός στην υποδοχή των ηρώων της Ν. Αφρικής

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι ξεχύθηκαν στους δρόμους της Μαδρίτης την Δευτέρα για να υποδεχθούν την Εθνική ομάδα της Ισπανίας, την νέα παγκόσμια πρωταθλήτρια.

Μετά την επιστροφή τους στην ισπανική πρωτεύουσα και αφού πρώτα συγκεντρώθηκαν για μεσημεριανό, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Χοσέ Λουίς Θαπατέρο δεξιώθηκε τους διεθνείς στην πρωθυπουργική οικία.

«Θέλω να συγχαρώ από τα βάθη της καρδιάς μου αυτούς τους 23 παίκτες για την νίκη αλλά πίσω από αυτούς υπήρχε η ενωμένη δύναμη όλων των Ισπανών», είπε μεταξύ άλλων ο Θαπατέρο. Ο ίδιος μπορεί να νοιώθει ευτυχής αφού ο θρίαμβος των «φούριας ρόχας» κατάφερε να επισκιάσει για λίγο τα μεγάλα εσωτερικά προβλήματα της χώρας, το δυσβάσταχτο οικονομικό χρέος και τις διασπαστικές τάσεις, όπως εκφράστηκαν παραμονές του τελικού στην Καταλανία, με την διαδήλωση ενός εκατομμυρίου και πλέον συμπολιτών του Τσάβι και του Πουγιόλ.

Εκ μέρος των παικτών μίλησε ο σκόρερ του τελικού, ο Αντρές Ινιέστα. «Σας ευχαριστώ για το καλωσόρισμα. Είμαι περήφανος που ανήκω σε αυτήν την ομάδα και αυτό το μικρό τρόπαιο ανήκει σε όλους», είπε ο θαυματουργός μέσος της Μπαρτσελόνα.

Πριν από τον Θαπατέρο και ο βασιλιάς Χουάν Κάρλος είχε ανοίξει τις πύλες του παλατιού του στην Μαδρίτη για την ομάδα του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε, ευχαριστώντας τους παίκτες γιατί «έκαναν το όνειρο μας, πραγματικότητα και διέδωσαν το όνομα της Ισπανίας σε όλο τον κόσμο».

Μετά την επίσκεψη στην πρωθυπουργική οικία, το διώροφο ανοικτό πούλμαν που μετέφερε τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές έκανε τον γύρο του θριάμβου στους δρόμους της ισπανικής πρωτεύουσας. Όπως γίνεται αντιληπτό, οι Ισπανοί διεθνείς απόλαυσαν με όλη τους την ψυχή την βόλτα, ανάμεσα σε φιλάθλους που ήθελαν να τραγουδήσουν, να χορέψουν και να βγάλουν φωτογραφίες με ιστορική αξία. Ήταν άλλωστε, το πρώτο τρόπαιο Παγκοσμίου Κυπέλλου που κατέκτησε η Ισπανία.



Το κέντρο της Μαδρίτης έγινε το επίκεντρο των πανηγυρισμών για δεύτερο συνεχόμενο βράδυ. Οι δρόμοι της ισπανικής πρωτεύουσας ξεχείλισαν από κόσμο, ενώ την ίδια ώρα μαχητικά αεροπλάνα πετούσαν πάνω από την πόλη, αφήνοντας να φανούν στον ουρανό δύο χρώματα: Το κόκκινο και το κίτρινο. Η θερμοκρασία που άγγιξε τους 36 βαθμούς δεν εμπόδισε τον κόσμο να δείξει τα συναισθήματα του για την ομάδα που τον έκανε περήφανο. Στην μεγάλη γιορτή που στήθηκε, πήρε μέρος και ο Ρούμπεν Ντε Λα Ρεντ, ο άτυχος μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης, ο οποίος συμμετείχε στην ομάδα του 2008ν αλλά ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας τον κρατά εκτός γηπέδων.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου