Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Στημένα: Μύδροι Κούγια για το «σύστημα Τσακογιάννη»

Τον Γιώργο Τσακογιάννη κατονόμασε ο Αλέξης Κούγιας ως εγκέφαλο κυκλώματος που μαζί με τον Αχιλλέα Μπέο, τον Μάκη Ψωμιάδη και τον (εκδιωχθέντα) υπάλληλο της ΕΠΟ Γιάννη Παπαδόπουλο, έστηναν τα πρωταθλήματα της Β΄ και Γ΄ Εθνικής.

Ο μεγαλομέτοχος της Παναχαϊκής υποστήριξε ενώπιον των αθλητικών δικαστών της Ενωσης Β΄- Γ΄ Εθνικής, ότι ο Τσακογιάννης και η παρέα του καθημερινώς από το πρωί μέχρι το βράδυ κατάστρωναν τα σχέδιά τους σε γνωστή καφετέρια της Γλυφάδας ανεβάζοντας κατηγορία κατ΄ αποκλειστικότητα τις ομάδες που συνεργάζονταν μαζί του.

Ο γνωστός δικηγόρος κατέθεσε μάλιστα ότι το 2009 ο Τσακογιάννης του πρότεινε η Παναχαϊκή να τερματίσει δεύτερη πίσω από την Ηλιούπολη αλλά αρνήθηκε, με αποτέλεσμα να υποστεί ένα καθημερινό ανελέητο κυνηγητό. Παραδέχτηκε ακόμη ότι προσέλαβε στην Παναχαϊκή τον πρώην προπονητή της Ηλιούπολης Ηλία Φυντάνη και φίλο του Τσακογιάννη... μήπως τον εξευμενίσει και αφήσει ήσυχη την ομάδα του.

Παράλληλα, ο Αλ. Κούγιας χαρακτήρισε τον πρόεδρο της Ηλιούπολης Νίκο Χάλκο μπροστινό του Τσακογιάννη και τον επίσης κατηγορούμενο ποδοσφαιριστή της Ηλιούπολης Μιχάλη Νικολόπουλο ως τον άνθρωπο που έκανε τη βρώμικη δουλειά μέσα στο γήπεδο.

Ο Κούγιας χαρακτήρισε ανεπάγγελτους τους Αχ. Μπέο και Μ. Ψωμιάδη λέγοντας ότι ήθελαν έναν προστάτη όπως ο Κόκκαλης, ο Πατέρας ή ο Μαρινάκης για να λένε στην πιάτσα ότι μιλάνε εξ ονόματός του, ενώ κατηγόρησε τους προέδρους των ΠΑΕ Ιωνικός, Λεβαδειακός, Αγροτικός Αστέρας, Εθνικός Αστέρας και Διαγόρας ότι γνώριζαν τα στημένα παιχνίδια του Τσακογιάννη και επωφελούνταν παίζοντας στοίχημα.

Στην κατάθεσή του, μεταξύ των άλλων, ο Κούγιας υποστήριξε: «Το 2008 ο Τσακογιάννης μου πρότεινε να βγει πρώτη η Ηλιούπολη και δεύτερη η Παναχαϊκή. Το απέκλεισα. Εκτοτε οι ομάδες που έπαιζαν με την Παναχαϊκή επιστράτευαν και τους πεθαμένους, ενώ όταν αγωνίζονταν με την Ηλιούπολη είχαν τους βασικούς παίκτες τραυματίες. Στο παιχνίδι Αιγάλεω - Παναχαϊκή άλλαξαν ολόκληρη την ενδεκάδα πριν την έναρξη του αγώνα και ενώ είχαν ανακοινώσει ότι έξι βασικοί παίκτες θα ήταν εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού. Δώσαμε τότε ραντεβού με τον πρώην πρόεδρο της ΑΕΚ Ντέμη Νικολαϊδη στο γραφείο του εισαγγελέα κ. Σανιδά, αλλά ο Ντέμης μας έστησε.
Ολο το ποδόσφαιρο γνώριζε ότι αν θες να ανέβεις κατηγορία πρέπει να συνεργαστείς με το κύκλωμα του υποκόσμου το οποίο χτίστηκε πάνω στην παράνομη πλευρά του ποδοσφαίρου. Σε κάποιες ομάδες υπάρχουν πρόεδροι που δεν έχουν επάγγελμα. Δουλειά τους είναι να στήνουν παιχνίδια και διαιτητές. Από τις κασέτες που ήρθαν στη δημοσιότητα έγινε αντιληπτή η οργάνωση της παρανομίας.
Σε ένα παιχνίδι της Ηλιούπολης με την Παναχαϊκή ο Τσακογιάννης κάθονταν μαζί με τον Μπέο και τον Ψωμιάδη. Τα πρωταθλήματα της Γ΄ Εθνικής το 2009 και της Β΄ Εθνικής το 2010 και το 2011 ήταν καραστημένα. Υπήρχαν ομάδες που ανέβηκαν κατηγορίες με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Ο Πανθρακικός, ο Αγροτικός Αστέρας.
Την εύνοια είχαν όλες οι ομάδες που ήταν κοντά στο σύστημα Τσακογιάννη. Ο Κομπότης του Λεβαδειακού, ο Χρυσοχοϊδης του Διαγόρα, ο Κανελλάκης του Ιωνικού, ο Μπέος έκανε αδελφική παρέα με τον Τσακογιάννη. Ολοι σύχναζαν σε συγκεκριμένη καφετέρια στη Γλυφάδα ιδιοκτησίας του Πηλαδάκη (πρόεδρος Λάρισας) και του Ρέμου (πρώην πρόεδρος Ηρακλή) και εκεί κατάστρωναν τα σχέδιά τους. Μια φορά πήγα κι εγώ και εξαφανίστηκαν όλοι τους αυτοστιγμεί. Ο Μπέος, ο Τσακογιάννης, ο Γιάννης Παπαδόπουλος, ο Χρυσοχοϊδης, οι πρόεδροι του Εθνικού Αστέρα και του Αγροτικού Αστέρα, ήξεραν ποια παιχνίδια ήταν στημένα και έβγαζαν χρήματα. Εμένα με έβριζαν μπροστά στα παιδιά μου, τη γυναίκα μου. Αυτή ήταν η γελοιότητα αυτών των υποκειμένων».

Στο σημείο αυτό διαμείφθηκε ο παρακάτω διάλογος:

Τσακογιάννης: «Εσύ είσαι γελοίο υποκείμενο».

Κούγιας: «Εγώ εσένα δεν σε φοβόμουνα ποτέ».
Τσακογιάννης: «Να λες την αλήθεια».
Κούγιας: «Από τότε που κατήγγειλα τον Τσακογιάννη και την παρέα του, η ζωή μου έχει γίνει κόλαση. Εκανα καταγγελίες αλλά δεν γινόταν τίποτα γιατί όλο το οικοδόμημα του ποδοσφαίρου ήταν σάπιο. Αν θέλετε κύριοι δικαστές να βοηθήσετε το ποδόσφαιρο πρέπει να απαλλαγούμε από όλους αυτούς. Τσακογιάννης, Μπέος, Ψωμιάδης δεν είχαν καμία σχέση με το ποδόσφαιρο. Δεν είχαν επάγγελμα, δεν είχαν σπίτι, δεν είχαν μαντήλι να κλάψουν και πάτησαν πάνω στο ποδόσφαιρο ζητώντας έναν προστάτη είτε αυτός λέγονταν Κόκκαλης, είτε, Πατέρας, είτε Μαρινάκης για να πατήσουν πάνω του και στη συνέχεια να τον πουλήσουν στην πιάτσα. Εμεινε ατιμώρητη η πρώτη παράγκα και αυτοί εκτραχύνθηκαν.
Την Παναχαϊκή δεν την ήθελαν στη Β΄ Εθνική επειδή δεν ήθελαν εμένα στα πόδια τους. Γνώριζαν ότι θα τους κάνω άνω - κάτω. Τουλάχιστον τα μισά φετινά παιχνίδια της Β΄ Εθνικής ήταν στημένα με τη συμμετοχή προπονητών και διαιτητών. Ασχολούνταν μαζί με τους οργανωμένους της Θύρας 7 και τον οδηγό του Γκαγκάτση (Γιάννη Παπαδόπουλο) πώς θα με δείρουν. Στόχος τους ήταν να εξοντωθώ εγώ. Ηταν μια ομάδα ύποπτων ανθρώπων που έστηναν παιχνίδια παγκοσμίως».

Στο σημείο αυτό ο Κούγιας ανέφερε ότι κατά το παρελθόν στον αγώνα Μακεδονικός - Αναγέννηση Αρτας (9-0) η φιλοξενούμενη ομάδα παρατάχτηκε στο γήπεδο με 8 παίκτες και ο πρόεδρος της γηπεδούχου ομάδας καθόταν στην εξέδρα με ένα λάπτοπ και έπαιζε στο στοίχημα τα γκολ που θα σημειωθούν.

Ο Κούγιας υποστήριξε επίσης ότι συνδετικός κρίκος για να στήνονται οι διαιτητές ήταν ο Γιάννης Παπαδόπουλος και πως όλα τα παιχνίδια της Ηλιούπολης ακόμη και οι ήττες της ήταν στημένες.

Στο σημείο αυτό ο Τσακογιάννης τον ρώτησε γιατί προσέλαβε προπονητή στην Παναχαϊκή τον εμπλεκόμενο στην υπόθεση Ηλία Φυντάνη «τον οποίο προηγούμενα είχα εγώ στην Ηλιούπολη που με θεωρείς βρώμικο».

«Γιατί γνώριζα ότι έτσι μπορώ να σταθώ. Προηγούμενα είχα προσλάβει τους καλύτερους προπονητές μέχρι τον Εγκεν Γκέραρντ που έκανε μεγάλη καριέρα στον ΟΦΗ, αλλά απέναντι στη λαίλαπα Τσακογιάννη όλοι τους αποδείχτηκαν ανεπαρκείς. Προσέλαβα τον Φυντάνη επειδή ήταν φίλος του Τσακογιάννη μήπως και σταματήσει να με καταστρέφει. Μήπως τον εξευμενίσω και με αφήσει ήσυχο» απάντησε ο πρόεδρος της Παναχαϊκής.

Ο Κούγιας ανέφερε επίσης ότι ο Ολυμπιακός Βόλου το 2010 που ανέβηκε στη Σούπερ Λίγκα ήταν μία τραγική ομάδα και ότι «όλα τα παιχνίδια που έδωσε στη Β΄ Εθνική ήταν στημένα». Παράλληλα χαρακτήρισε μπροστινό του Τσακογιάννη τον πρόεδρο της Ηλιούπολης Νίκο Χάλκο και βρώμικο τον επίσης κατηγορούμενο αμυντικό της ομάδας Μιχάλη Νικολόπουλο.

Στο σημείο αυτό ο ποδοσφαιριστής της Ηλιούπολης τον ρώτησε γιατί ενώ τον θεωρεί ανήθικο και διεφθαρμένο, το 2009 μετά τον αγώνα Ηλιούπολη - Παναχαϊκή τον συνεχάρη και του πρότεινε να πάει στην ομάδα του. Ο Κούγιας αμφισβήτησε την ειλικρίνεια του ποδοσφαιριστή, αλλά στη συνέχεια θυμήθηκε ότι πρόταση συνεργασίας του είχε κάνει όταν ήταν παίκτης του Μεσσηνιακού. «Τότε ήσουνα καλός ποδοσφαιριστής, τώρα όμως βρώμισες» του είπε.

Στο σημείο αυτό διαμαρτυρήθηκαν οι νομικοί της Ηλιούπολης επειδή ο αθλητικός δικαστής δεν αντιδρούσε στους χαρακτηρισμούς του Κούγια και εν μέσω φωνασκούντων ο Τσακογιάννης απευθύνθηκε προς την έδρα, λέγοντας «έχεις βγάλει την απόφασή σου πρόεδρε, ανακοίνωσέ την να τελειώνουμε, εμείς πάμε να φύγουμε». Χωρίς χρονοτριβή σηκώθηκε από τη θέση του και συνοδεία αστυνομικών επέστρεψε στην κλούβα που τον μετέφερε στις φυλακές Κορυδαλλού όπου ήρθε (εν όψει απολογίας) από τις φυλακές Τρικάλων.

Ο Τσακογιάννης υποστήριξε ότι δεν ζει από το ποδόσφαιρο, ότι έχει ασχοληθεί μόνο με μία ομάδα την Ηλιούπολη και ότι έχει κατασκευαστική εταιρία η οποία χτίζει πολυκατοικίες και πουλάει διαμερίσματα από την οποία κερδίζει τα χρήματά του.

Ο Κούγιας ως προς τον έτερο κατηγορούμενο πρώην προπονητή του Εθνικού Αστέρα Νίκο Παντέλη κατέθεσε ότι είναι ένας πολύ καλός προπονητής και ένας υπέροχος οικογενειάρχης, συμπληρώνοντας όμως ότι «εργάστηκες σε βρώμικες ομάδες όπως η Ηλιούπολη, ο Αγιος Δημήτριος, ο Εθνικός Αστέρας, ακόμη και η Κέρκυρα. Αν δεν δούλευε σε αυτές τις ομάδες θα μιλούσα με εξαιρετικά λόγια για τον προπονητή Παντέλη».

Η υπεράσπιση των Τσακογιάννη, Χάλκου και Νικολόπουλου ζήτησε από τον Κούγια να καταθέσει συγκεκριμένα στοιχεία ως προς τα παιχνίδια που στήθηκαν και τα πρόσωπα που τα έστησαν, ενώ διαμαρτυρήθηκαν υποστηρίζοντας ότι ο πρόεδρος της Παναχαϊκής γνωρίζει στοιχεία της δικογραφίας τα οποία οι ίδιοι αγνοούσαν.

Οι αθλητικοί δικαστές ζήτησαν από τους εμπλεκόμενους την κατάθεση υπομνημάτων ως την ερχόμενη Πέμπτη (21/7) και εν συνεχεία θα βγάλουν την απόφασή τους η οποία, ως γνωστόν, θα είναι εφέσιμη στη Δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ.

Εν τω μεταξύ, για αύριο Τετάρτη (20/7) έχουν κληθεί να απολογηθούν για τα στημένα στους αθλητικούς δικαστές της Σούπερ Λίγκας οι ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου - Αχιλλέας Μπέος και ΠΑΕ Καβάλα - Γιάννης Παπακώστας (πρώην προπονητής της ομάδας), ενώ το πραγματικό αφεντικό της Καβάλας Μάκης Ψωμιάδης παραμένει ασύλληπτος. 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου