Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Έργα και ημέρες Σισέ

Η διαφαινόμενη μεταγραφή του Τζιμπρίλ Σισέ στη Λάτσιο ρίχνει τους τίτλους τέλους της διετούς θητείας του Γάλλου επιθετικού στον Παναθηναϊκό.


Το Contra.gr καταγράφει τις σημαντικότερες στιγμές του 30χρονου σούπερ σταρ στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Εντός και εκτός γηπέδων.



Δύο χρόνια πριν...

Τέτοια εποχή ήταν όταν τον Ιούνιο του 2009 ο τότε πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Νικόλας Πατέρας, έκανε το μεγάλο μπαμ και συμφώνησε με τη Μαρσέιγ για την απόκτηση του Τζιμπρίλ Σισέ. Οι πράσινοι δούλευαν καιρό τη μεταγραφή του Γάλλου στράικερ, ο οποίος έπαιζε δανεικός στη Σάντερλαντ, και αφού πραγματοποιήθηκαν διάφορα ραντεβού (ακόμα και στη βίλα του στο Μάντσεστερ) οι δύο πλευρές συμφώνησαν και ο Γάλλος αφίχθη, με το ιδιωτικό του τζετ, στο "Ελ.Βενιζέλος" εν μέσω αποθέωσης και δεκάδων χιλιάδων οπαδών του Παναθηναϊκού.



Δήμιος (και) της Ρόμα

Πέραν των σημαντικών γκολ που σημείωσε (51 σε 82 συμμετοχές συνολικά), ειδικά την πρώτη του χρονιά όταν και οδήγησε τον Παναθηναϊκό στην κατάκτηση του νταμπλ, ο Σισέ άφησε το στίγμα του και στην Ευρώπη, ειδικά την περσινή χρονιά όταν ο Παναθηναϊκός απέκλεισε τη Ρόμα. Ο Γάλλος επιθετικός έκανε... πρόβα ενόψει των ντέρμπι Λάτσιο-Ρόμα και "σκότωσε" τρεις φορές τους "τζιαλορόσι" στα δύο ματς που έδωσαν την πρόκριση στην επόμενη φάση του Εuropa League. Ενα στο 3-2 του ΟΑΚΑ και δύο στο 2-3 της Ρώμης, στην καλύτερη ευρωπαϊκή βραδιά του Σισέ με το τριφύλλι στο στήθος.





Συ είπας

Στα δύο χρόνια εν Ελλάδι καριέρας, ο Τζιμπρίλ Σισέ κατάφερε να κλέψει την παράσταση και εκτός γηπέδων και συγκεκριμένα με διάφορες δηλώσεις του. "Η καρδιά μου είναι για τον Παναθηναϊκό και την Λίβερπουλ", είχε πει στο περιθώριο εκδήλωσης της Λέσχης Φίλων Λίβερπουλ, "Είμαι υπερήφανος για την ομάδα μου. Με όλα αυτά που έγιναν από τον διαιτητή, αισθάνομαι ότι με γά....ν", είχε πει κάποια άλλη φορά και συγκεκριμένα μετά τον επαναληπτικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ τη σεζόν που μας πέρασε. Βέβαια, δεν θα μπορούσε να λείψει και η Εθνική Γαλλίας από το ρεπερτόριό του: "Εγώ γα....α δύο χρόνια για να επιστρέψω στην Εθνική Γαλλίας! Εκανα θυσίες και όλα τινάχτηκαν στον αέρα από κάποιους", είχε δηλώσει μετά την αποτυχημένη πορεία της Γαλλίας στο προηγούμενο Μουντιάλ.



Το επεισόδιο με Μαρινάκη

Ουσιαστικά οι τίτλοι τέλους της θητείας Σισέ στον Παναθηναϊκό έπεσαν στο περίφημο πλέον ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη και την επίθεση που δέχθηκε από οπαδούς που εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο με το σφύριγμα της λήξης. Ο Σισέ μίλησε με αγανάκτηση για τα όσα έγιναν, προανήγγειλε την αποχώρησή του, ενώ είχε έντονο φραστικό επεισόδιο με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. "Δεν πειράζει Τζιμπρίλ, θα τα πούμε του χρόνου", φέρεται να δήλωσε στον Γάλλο ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού, με τον Σισέ να απαντά: "Νομίζεις! Εγώ δεν μένω εδώ". Οι κοκορομαχίες των δύο ανδρών συνεχίστηκαν και τις επόμενες μέρες, ενώ όπως φαίνεται η τότε δήλωση αποχώρησης του 30χρονου στράικερ μπροστά στις κάμερες ("Τούτοι εδώ είναι οι τελευταίοι μου μήνες και καλό είναι να τους εκμεταλλευτείτε"), έμελλε να αποτελέσουν τον επίλογο ενός ποδοσφαιριστή που αν μη τι άλλο κόσμησε τα ελληνικά γήπεδα και τίμησε τη φανέλα του Παναθηναϊκού.






Στην... τρίχα


Οταν το 2004 ο Σισέ έπαιρνε μεταγραφή στη Λίβερπουλ, ξύρισε το πολύχρωμο κεφάλι του και κάποιοι κακεντρεχείς είπαν ειρωνικά πως το έκανε για να μην τρομάξουν οι φίλοι των "κόκκινων" πιστεύοντας ότι η ομάδα τους έπαιρνε ξανά πίσω τον Αμπέλ Σαβιέρ. Δεν άντεξε για πολύ, όμως, και σύντομα αποτύπωσε την... καλλιτεχνική φύση του στα μαλλιά του και στο ντύσιμό του. Από τα 8 του χρόνια, εξάλλου, δοκίμαζε ρούχα των μεγαλύτερων αδερφών του, μιας και αρέσκεται στους στυλιστικούς πειραματισμούς. Εχει σχεδιάσει κάθε είδους σχήμα με τις πολυσυζητημένες κομμώσεις του, έχει δοκιμάσει διάφορα χρώματα (και το πράσινο φυσικά), ενώ σε αυτό τον βοηθάει και η σύντροφος της ζωής του, αφού η σύζυγός του Τζουντ Λίτλερ είναι κομμώτρια!





Τα αυτοκίνητα, η φούστα και τα τατουάζ

Οι εξωαγωνιστικές του δραστηριότητες συνδέονται άμεσα με τα όσα επιδεικνύει εντός του αγωνιστικού χώρου. Το ντύσιμό του προκαλεί τα βλέμματα και ο ίδιος το υποστηρίζει όσο τίποτε άλλο, ενώ ποιος μπορεί να ξεχάσει το θόρυβο που προκλήθηκε από την εμφάνισή του με φούστα στο περιθώριο εκδήλωσης γνωστού περιοδικού. Μάλιστα, η εμφάνιση αυτή έγινε παραμονές του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και όπως ήταν λογικό έγινε το σχετικό πικάρισμα από τους αντίπαλους οπαδούς. Γνωστά, επίσης, είναι και τα τατουάζ (έχει πάνω από 40, ενώ όταν αποκτήθηκε από τη Λίβερπουλ είχε μόλις... 12), ειδικά αυτό που έκανε μετά την κατάκτηση του νταμπλ με τον Παναθηναϊκό, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που έδειξε τις γνώσεις του ως d.j. Πέραν των στυλιστικών του προτιμήσεων, των τατουάζ του, της αγάπης του για τα πολυτελή και γρήγορα αυτοκίνητα και της γνώσης του για τη μουσική, αξίζει να σημειωθεί πως, προ Παναθηναϊκού, ο Σισέ έχει βρεθεί δύο φορές στην τηλεόραση, ως πρωταγωνιστής σε επεισόδιο των "11 Commandements" (2004), μιας γαλλικής εκπομπής, παρεμφερούς των "Jackass", καθώς και σε επεισόδιο του "Taxi 4" (2007), επίσης γαλλικής κωμωδίας.












ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου