Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Από την Πόλη έρχομαι !

   
Η Γαλατασάραϊ σ' ένα παιχνίδι – θρίλερ στο Γκελζενκίρχεν κέρδισε με 3-2 την Σάλκε και πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ για πέμπτη φορά στην ιστορία της και πρώτη μετά το 2001!

Η ομάδα του Φατίχ Τερίμ αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ βρήκε τα αποθέματα να γυρίσει το σκορ στο πρώτο ημίχρονο (1-2) και να γίνει «αφεντικό» στην υπόθεση πρόκριση, ύστερα από το 1-1 της Κωνσταντινούπολης.

Οι «βασιλικοί μπλε» δεν τα παράτησαν, ισοφάρισαν στο 63' με τον Μπάστος αλλά στο τέλος ο Ουμούτ Μπουλούτ που είχε περάσει ως αλλαγή διαμόρφωσε το τελικό 2-3 και υποχρέωσε την Σάλκε στην πρώτη της ήττα από τουρκική ομάδα ύστερα από έξι αναμετρήσεις!



Ο Χαμίτ δεν χαρίστηκε στην πρώην

Η Γαλατά με την παρότρυνση 10.000 Τούρκων οπαδών που βρέθηκαν στο «Φέλτινς Αρένα» μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι με στόχο ένα γρήγορο γκολ που θα της έδινε προβάδισμα πρόκρισης και έφτασε κοντά στο 6' με τον Ντρογκμπά και στο 13' με τον Χαμίτ Αλντιντόπ. Όμως και στις δύο περιπτώσεις ο Τίμο Χίλντεμπραντ έσωσε την Σάλκε.

Κόντρα στην ροή του αγώνα η Σάλκε άνοιξε το σκορ! Στο 17' μετά από εκτέλεση κόρνερ, η άμυνα της Γαλατά δεν μπόρεσε να διώξει, με τον Νοϊστάντερ να επωφελείται την αδράνεια των Τουρκών και με δυνατό σουτ από κοντά να κάνει το 1-0 για τους Γερμανούς! Ωστόσο είχε προηγηθεί επιθετικό φάουλ του Χέβεντες πάνω στον Ντρογκμπά καθώς τον έσπρωξε.

Η ομάδα του Φατίχ Τερίμ δεν πτοήθηκε και κατάφερε να ισοφαρίσει στο 37' με τον Αλτιντόπ. Ο διεθνής Τούρκος μέσος με ωραίο σουτ από τα 25 μέτρα δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Χίλντεμπραντ και σκόραρε κόντρα στην πρώην του ομάδα και στην πόλη που έχει γεννηθεί!

Πέντε λεπτά αργότερα η Γαλατά έφτασε στην ανατροπή και σε σκορ πρόκρισης! Ο Αλμπερτ Ριέρα έβαλε την κόντρα στον Χέγκερ και έβγαλε άθελα του ασίστ στον Μπουράκ Γιλμάζ ο οποίος βγήκε στον αιφνιδιασμό και με σκαφτό πλασέ νίκησε τον Χίλντεμπραντ!



Μονόλογος της Σάλκε στο β' μέρος

Ο Γερμανός γκολκίπερ απέτρεψε σε προσπάθεια του Γιλμάζ το 1-3 στο 52' ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Τέεμου Πούκι απέφυγε τον αντίπαλο του αλλά δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Μουσλέρα με τον Ουρουγουανό γκολκίπερ να είναι σε ετοιμότητα.

Η Σάλκε ως γερμανική ομάδα δεν τα παράτησε και στο 63' ισοφάρισε σε 2-2. Αφού το δυνατό σουτ του Χέγκερ εκτός περιοχής σταμάτησε στο δοκάρι της Γαλατά, στην εξέλιξη της φάσης ο Μουσλέρα δεν μπόρεσε να μπλοκάρει την μπάλα, αυτή έφτασε στον Ουσίντα, που είδε την κατάλληλη στιγμή τον Μπάστος αφύλαχτο κι ο Βραζιλιάνος χαφ με δυνατό σουτ από κοντά ισοφάρισε σε 2-2! Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μουσλέρα με γροθιά έδιωξε δυνατό σουτ του Ντράξλερ.

Ο άσος της Σάλκε που στο ντέρμπι με τη Ντόρτμουντ συμπλήρωσε 100 συμμετοχές ήταν ο πιο επικίνδυνος παίκτης των γηπεδούχων και στο 76' απέφυγε τον Καγιά αλλά δεν γύρισε σωστά τη μπάλα. Στην ίδια φάση ο Τούρκος αμυντικός τραυματίστηκε σοβαρά και αποχώρησε με φορείο.

Παρά τις προσπάθειες των «βασιλικών μπλε», η Γαλατά ήταν αυτή που έφτασε στο τρίτο γκολ! Ο Ουμούτ Μπουλούτ που είχε περάσει ως αλλαγή βγήκε μόνος σε αντεπίθεση απέναντι στον Χίλντμπραντ και με διπλή προσπάθεια έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και τους Τούρκους οπαδούς στα ουράνια!




Σάλκε (Κέλερ): Χίλντεμπραντ, Χέβεντες, Ουτσίντα, Ματίπ, Κολάσινατς, Μπάστος, Χέγκερ (85' Μάιερ), Ντράξλερ, Νόισταντερ (46' Φουκς), Φαρφάν, Πούκι (85' Ομπάσι)

Γαλατάσαραϊ (Τερίμ): Μουσλέρα, Nουνκεού, Καγιά (79' Γκοκχάν Ζαν), Εμπουέ, Αλτιντόπ, Σελτσούκ, Μέλο, Ριέρα, Σνάιντερ (70' Αμραμπάτ), Ντρογκμπά, Γιλμάζ (86' Μπουλούτ)



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου