Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Επική Μάλαγα, τρεις ισπανικές στους «8»!

  
Αυτό το παραμύθι δεν είχε δράκο...

Η Μάλαγα γράφει ιστορία, καθώς στην παρθενική της συμμετοχή στο Champions League καταφέρνει να πάρει την πρόκριση στους «8» του θεσμού αφήνοντας εκτός συνέχειας την πολύπειρη Πόρτο!

Οι «δράκοι» που τις προηγούμενες 27 φορές που έπαιξαν νοκ άουτ αγώνες και νίκησαν στο πρώτο ματς αποκλείστηκαν μόλις μία, υπέκυψαν στον νόμο του «Ροσαλέδα».

Οι Ανδαλουσιάνοι κατάφεραν να ανατρέψουν το εις βάρος τους 1-0 από το ματς του «Ντραγκάο» και με το αποψινό 2-0 στο κατάμεστο «Ροσαλέδα» που σηκώθηκε στον αέρα με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή άφησαν την Πόρτο εκτός συνέχειας!


Οι διψασμένοι για διάκριση ποδοσφαιριστές του Μανουέλ Πελεγκρίνι ήταν σαφώς ανώτεροι και πήραν μια πανάξια πρόκριση μπροστά στους οπαδούς τους που παραληρούσαν στις εξέδρες του γηπέδου.

Οι Ανδαλουσιάνοι μπήκαν αποφασισμένοι να ανατρέψουν την κατάσταση και πίεσαν από την αρχή την Πόρτο, που δεν ρίσκαρε και περίμενε τους Ισπανούς. Αφού χάθηκαν κάποιες μικροευκαιρίες, στο 41' η Μάλαγα σκόραρε με τον Σαβιόλα, όμως το γκολ ακυρώθηκε λανθασμένα για επιθετικό φάουλ σε μια φάση όπου ο Ελτον έκανε γκέλα κι έχασε τη μπάλα.

Ωστόσο, η αδικία αποκαταστάθηκε δυο λεπτά αργότερα όταν ο Ισκο κινήθηκε από δεξιά και με ένα εξαιρετικό σουτ από το ύψος της περιοχής έστειλε τη μπάλα στο δεξί παραθυράκι του εμβρόντητου Ελτον! Ετσι, οι Ανδαλουσιάνοι πήγαν στα αποδυτήρια έχοντας ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα.


Το καταδικαστικό λάθος του Ντεφούρ και η «χρυσή» αλλαγή

Με την έναρξη της επανάληψης, τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα για τους γηπεδούχους, καθώς η Πόρτο έμεινε με 10 παίκτες στο 49'. Ο Ντεφούρ αφού έφαγε την πρώτη ντρίμπλα από τον Χοακίν, έφαγε άλλη μία, δεν το άντεξε κι έκανε ένα χαζό φάουλ αφήνοντας την ομάδα του με παίκη λιγότερο, αντικρίζοντας την δεύτερη κίτρινη από τον Νικόλα Ριτσόλι.

Από εκείνο το σημείο και μετά οι «δράκοι» έμειναν πίσω για να διαφυλάξουν το σκορ και η Μάλαγα πίεζε. Ο Πελεγκρίνι στο 74' θέλησε να τα παίξει όλα για όλα, βάζοντας στο ματς τον Σάντα Κρουζ αντί του Ζούλιο Μπαπτίστα κι έπαιξε με δύο φορ.

Η πολιορκία γύρω και μέσα στην περιοχή του Ελτον γινόταν ασφυκτική και τελικά τρία λεπτά μετά την είσοδό του, ο Παραγουανός φορ άλλαξε τον ρου της ιστορίας των Ανδαλουσιάνων! Ο Ισκο εκτέλεσε κόρνερ κι ο υψηλόσωμος φορ πήδηξε πιο ψηλά από την άμυνα της Πόρτο και με κεφαλιά σημείωσε το γκολ που έμελλε να αποδειχθεί χρυσό για την ομάδα του!

Το σκορ δεν άλλαξε ακόμα και μετά τα 4 λεπτά των καθυστερήσεων κι έτσι μετά τη Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπαρτσελόνα, η «σταχτοπούτα» Μάλαγα έγινε η τρίτη ισπανική ομάδα που προκρίθηκε στους «8» της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης!

ΜΑΛΑΓΑ: Καμπαγέρο, Γκάμεθ, Ουέλινγκτον, Ντεμικέλις, Αντούνες, Χοακίν (88' Καμάτσο), Τουλαλάν, Ιτούρα, Ίσκο, Σαβιόλα, Μπαπτίστα (73' Σάντα Κρουζ).

ΠΟΡΤΟ: Έλτον, Ντανίλο, Μανγκαλά, Σάντρο (69' Άτσου), Οταμέντι, Γκονσάλες, Μουτίνιο (47' Τζέιμς Ροντρίγκες), Φερνάνδο, Ντεφούρ, Μαρτίνεζ, Βαρέλα (58' Μαϊκόν).




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου