Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Η μεγάλη στιγμή της ΑΕΛ

Το 1985 η Λάρισα φθάνει ως τους «8» του κυπέλλου Κυπελλούχων αποκλείοντας τη μαγυάρικη Σιόφοκ και την ελβετική Σερβέτ.


Στα προημιτελικά παίζει με την Ντιναμό Μόσχας του Βαλέρι Γκαζάεφ. Το πρώτο ματς στο "Αλκαζάρ" (6/3/85) έληξε ισόπαλο δίχως τέρματα παρά την υπεροχή της ΑΕΛ. Η ρεβάνς είναι προγραμματισμένη για τις 20 Μαρτίου στη σοβιετική (τότε και νυν ρωσική) πρωτεύουσα. Λόγω πολικών συνθηκών όμως η ΟΥΕΦΑ δίνει άμεσα εντολή για αλλαγή έδρας.

Η θερμοκρασία έφτανε και τους -20 και τότε δεν υπήρχε θερμαινόμενο γήπεδο και συνθετικός χλοοτάπητας. Η Ντιναμό διαλέγει την Τιφλίδα. Η Λάρισα του Αντρέι Στρεϊλάου δέχεται με ευχαρίστηση αυτή την αλλαγή. Παλεύει στα ίσια το ματς, αγγίζει την πρόκριση, αλλά θα λυγίσει από γκολ του Φομίτσεφ στο 61' με τον Πλίτση ακόμη και σήμερα να φωνάζει ότι η μπάλα δεν πέρασε ποτέ τη γραμμή μετά την πρόσκρουσή της στο οριζόντιο δοκάρι. Η ΑΕΛ χάνει μεγάλες ευκαιρίες στο τέλος, αλλά δεν βάζει το χρυσό γκολ που θα της έδινε το εισιτήριο για τα ημιτελικά.



Ντιναμό Μόσχας: Προυντνίκοφ, Σίλκιν, Νοβίκοφ, Φομίτσεφ, Γκολόβνι, Χαπσάλις, Αταούλιν, Βασίλιεφ, Στουκάσοφ (68' Πουντίσεφ), Καρατάεφ (86' Μπόροντιουκ), Γκαζάεφ.

Λάρισα: Πλίτσης, Παραφέστας, Πατσιαβούρας, Μητσιμπόνας, Γκαλίτσιος, Βουτιρίτσας, Ζιώγας (Σούλης 40΄, Ρήγας 68'), Κμίετσικ, Ανταμτσικ, Ανδρεούδης, Βαλαώρας




06/03/1985

 ΛΑΡΙΣΑ-ΝΤΙΝΑΜΟ ΜΟΣΧΑΣ 0-0







20/03/1985

 ΝΤΙΝΑΜΟ ΜΟΣΧΑΣ-ΛΑΡΙΣΑ 1-0






ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου