Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Σφαγή στη Μανίλα για την εξάρθρωση κυκλώματος τζόγου

Μια απίστευτη ιστορία μας έρχεται από τις Φιλιππίνες και τη Μανίλα, όπου οι Αρχές προκειμένου να εξαρθρώσουν παράνομο κύκλωμα τζόγου προχώρησαν σε πρωτοφανή βία.

Συνολικά 13 άνθρωποι, ανάμεσα στους οποίους και ο «πατέρας» της βιομηχανίας του τζόγου στη Μανίλα, Vic Siman, εκτελέστηκαν από την αστυνομία και το στρατό. Τα ρεπορτάζ αναφέρουν ότι η αιτία ήταν η προστασία των συμφερόντων του αντίπαλου «δέους» στον κόσμο του τζόγου.

Στις Φιλιππίνες υπάρχουν νόμιμες και παράνομες επιλογές για όποιον θέλει να ασχοληθεί με τα τυχερά παιχνίδια, ενώ θεωρείται ότι τα νόμιμα καζίνο στη χώρα είναι σε τροχιά ανάπτυξης και μέσα στην επόμενη 5ετία θα ξεπεράσουν σε αξία τα αντίστοιχα της Σιγκαπούρης.

Ωστόσο, θλιβερά γεγονότα όπως αυτό μας κάνουν να αναρωτιόμαστε για το κόστος αυτής της ανάπτυξης.

Αρχικά, η αναφορά αξιωματούχων της αστυνομίας (υπό τον Hansel Marantan), υποστήριζε ότι υπήρξε σύγκρουση συμμοριών, κατά τη διάρκεια της οποίας άρχισαν οι πυροβολισμοί. Όταν αποκαλύφθηκε ότι στη «σύγκρουση» αυτή σκοτώθηκε ο Vic Siman και πέντε άνδρες του στρατού και της αστυνομίας που είχε για να τον προστατεύουν, διατάχθηκε έρευνα.

Το συμπέρασμα της έρευνας αποτυπώθηκε σε μια αναφορά 64 σελίδων, που είχε σαν αποτέλσμα τη σύλληψη 35 ανδρών της αστυνομίας και του στρατού, με κατηγορίες για συνωμοσία για τη δολοφονία του Vic Siman.

Όπως σχολίασε αξιωματούχος της κυβέρνησης, «Ο προφανής στόχος της επιχείρησης ήταν να σκοτώσουν όλα τα θύματα. Το σημείο είχε επιλεγεί για να σκοτώσουν τον Vic Siman και τους συνοδούς του. Δεν υπήρξε σύγκρουση. Κάποια από τα θύματα ήταν ήδη στο έδαφος, ή παραδίδονταν, όταν τους πυροβόλησαν».



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου