Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Κατάρα για 3η φορά!

Η εικόνα με τους παίκτες του Ολυμπιακού να κρατάνε το κεφάλι τους και να κοιτάζουν σαν αποσβολωμένοι το φωτεινό πίνακα του Καραϊσκακή που πρόβαλε τα τελευταία λεπτά του αγώνα Ντόρτμουντ - Μαρσέιγ ξύπνησε μνήμες του παρελθόντος...

Η κατάρα των τελευταίων λεπτών χτυπάει για τρίτη φορά τον Ολυμπιακό στο Τσάμπιονς Λιγκ.


Η αρχή του κακού έγινε στις 17 Μαρτίου 1999. Οι Πειραιώτες είχαν σκορ πρόκρισης απέναντι στη Γιουβέντους στο ΟΑΚΑ (1-0) μέχρι το 85'. Τότε ο αέρας άλλαξε την πορεία της μπάλας σε μία σέντρα, ο τερματοφύλακας Ελευθερόπουλος δεν εκτίμησε σωστά την τροχιά της και ο Κόντε με κοντινό σουτ έστειλε τη «μεγάλη κυρία» στα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Στις 8 Δεκεμβρίου 2004 ο Ολυμπιακός πήγε για τρία αποτελέσματα στο Λίβερπουλ (περνούσε ακόμη και με ήττα με ένα γκολ διαφορά). Οταν μάλιστα άνοιξε το σκορ ο Ριβάλντο στο 26' η υπόθεση πρόκριση έμοιαζε να απλοποιείται, αλλά οι Αγγλοι σκόραραν τρεις φορές στο δεύτερο ημίχρονο με τον Τζέραρντ να ρίχνει την καθοριστική μαχαιριά στο 87' (είχαν προηγηθεί τα γκολ των Πονγκόλ στο 47' και Μέλορ στο 80') και να στέλνει τον Ολυμπιακό στην παρηγοριά του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ...



Η χαμένη «μετάβαση» στο ΟΥΕΦΑ

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν χάσει όμως και «μετάβαση» στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ στα τελευταία λεπτά. Στις 31 Οκτωβρίου 2001 ο Ολυμπιακός φιλοξένησε τη Λα Κορούνια στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ (τότε διεξαγόταν σε δύο φάσεις οι όμιλοι). Το γκολ του Αλεξανδρή έφερε την ομάδα κοντά στην τρίτη θέση που εξασφάλιζε την ευρωπαϊκή συνέχεια, αλλά ο Καπντεβίλα ισοφάρισε στο 84' και απέκλεισε τους Πειραιώτες (έμειναν στους 5 βαθμούς, έναν πίσω από τη Λιλ).


Αλλα γκολ που στοίχισαν

Από κει και πέρα έχουν σημειωθεί και κάποια άλλα γκολ σε βάρος του Ολυμπιακού στα τελευταία λεπτά αγώνων τα οποία στοίχισαν στην τελική «σούμα». Στις 20 Σεπτεμβρίου 2000 η Λιόν μείωσε 2-1 στο 88' (με τον μετέπειτα αδικοχαμένο Μαρκ Βιβιάν Φοέ) και αυτό το γκολ της επέτρεψε να αφήσει εκτός Τσάμπιονς Λιγκ τον Ολυμπιακό μετά και το νικηφόρο 1-0 στις 7 Νοεμβρίου. Οι Γάλλοι υπερτερούσαν στην ισοβαθμία των 9 βαθμών λόγω του εκτός έδρας γκολ.

Τη σεζόν 2005-06 την προτελευταία αγωνιστική των ομίλων η Ρόζενμποργκ ισοφάρισε τον Ολυμπιακό στο 88' στο Τροντχάιμ με τον Χέλσταντ και στην τελική ισοβαθμία των 4 βαθμών (οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν την αδιάφορη Ρεάλ Μαδρίτης στο φινάλε) υπερίσχυσαν (επειδή είχαν νικήσει 1-3 στο Καραϊσκάκη) και συνέχισαν στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Τέλος στις 17 Μαρτίου 2010 ο Ολυμπιακός ήταν στο 1-1 με την Μπορντό στη Γαλλία και κυνηγούσε το δεύτερο γκολ της πρόκρισης (είχε χάσει 0-1 στο Καραϊσκάκη), αλλά ο Σαμάκ σκόραρε στο 88' και «σκότωσε» τις ελπίδες των «ερυθρόλευκων» για πρόκριση στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου