Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Ενδελεχή έρευνα για πονταρίσματα - μαμούθ

Η UEFA, η ΚΟΠ και οι στοιχηματικές εταιρίες έχουν βάλει στο "μικροσκόπιο" από το απόγευμα της Τετάρτης τα ματς του Κυπέλλου, κυρίως αυτό του Ολυμπιακού με τη Δόξα Κατωκοπιάς στο οποίο είχαμε ανατροπή από 0-2 στο ημίχρονο σε 3-2 τελικό αποτέλεσμα και αυτό της Νέας Σαλαμίνας με την Αγία Νάπα...

Από το απόγευμα της Τετάρτης τα τηλέφωνα άρχισαν να "σπάνε" στα δημοσιογραφικά γραφεία. Στα ματς του Κυπέλλου, η Δόξα Κατοκωπιάς είχε πάρει προβάδισμα στο ημίχρονο με 2-0 απέναντι στον Ολυμπιακό που ήταν φαβορί για την πρόκριση και όλα έδειχναν ότι πάμε για μία ακόμη έκπληξη στη διοργάνωση.

Όμως, στο δεύτερο ημίχρονο, όλα άλλαξαν και ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε μεταμορφωμένος και νίκησε στο τέλος με 3-2, χωρίς να συναντήσει μεγάλη αντίσταση.


Τα ποσά που πονταρίστηκαν στο ανταλλακτήριο της Betfair ήταν κάτι παραπάνω από υπερβολικά για ένα ματς κυπέλλου. Πάνω από 700.000 ευρώ πονταρίστηκαν στο live betting του αγώνα με... ασφαλείς προβλέψεις για την ανατροπή του σκορ από τον Ολυμπιακό.

Το Goal είχε πρωτοσέλιδο τίτλο "Είναι πολλά τα λεφτά" και επέλεξε ως πρώτο θέμα τα... περίεργα πονταρίσματα στα ματς του Κυπέλλου, ενώ η ΚΟΠ μετά τα απανωτά δημοσιεύματα ανακοίνωσε από την επίσημη ιστοσελίδα της ότι θα προχωρήσει σε επίσημες έρευνες για τα συγκεκριμένα ματς με τη συνεργασία της ΟΥΕΦΑ, η οποία έχει συνεργασία με τις μεγαλύτερες στοιχηματικές εταιρίες.
Εκπρόσωπος της Betfair βρέθηκε στην παρουσίαση της χορηγίας του Απόλλωνα από τη στοιχηματική εταιρία και όπως ήταν φυσικό του τέθηκαν αρκετές ερωτήσεις για τα συγκεκριμένα ματς και τον τρόπο που λειτουργούν οι στοιχηματικές εταιρίες.

Ο Τεέμου Λέχτινεν, ο εκπρόσωπος της Betfair, απάντησε χαρακτηριστικά για τα δύο ματς: "Ενα από τα δύο ματς ήταν σοβαρά ύποπτο. Για το δεύτερο αυτή τη στιγμή δεν θέλω να κάνω
σχόλιο. Αυτό που κάνουμε είναι με βάση τα μνημονια που έχουμε με τις ομοσπονδίες, ανακοινώνουμε κάθε ύποπτο παιχνίδι στις ομοσπονδίες. Μετά είναι η δική τους δουλειά να κάνουν τις έρευνες και να αποφασίσουν αν το παιχνίδι ήταν ή δεν ήταν στημένο. Αυτό που προσφέρουμε εμείς είναι απόλυτη διαφάνεια στο παιχνίδι".

Όσο για το αν δεν πληρώνουν οι εταιρίες τους παίκτες που πόνταραν σε αυτά τα ματς, απάντησε ξεκάθαρα: "Αυτό που κάνουμε είναι ότι αν είναι ύποπτο ένα ποντάρισμα, δεν πληρώνουμε αυτό το στοίχημα. Είναι τόσο απλό και γίνεται σε όλον τον κόσμο".




ΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου